in , , , ,

De gamereleases van deze week

Weekreview

Het is weer een rustige week. Dat is niet zo erg met alle games van de afgelopen weken. Zo werden we vorige vrijdag overspoeld met Kirby and the Forgotten Land, GhostWire: Tokyo én Tiny Tina’s Wonderlands. Deze week dus gelukkig wat minder grote titels. Allereerst op dinsdag In Nightmare. Deze top-down horrorgame draait om een jongen die behoorlijke nachtmerries krijgt zodra hij in slaap valt. Het is aan de speler om hem uit deze nachtmerries te helpen. De game heeft geen combat en is naast puzzelen en levels doorlopen puur gericht op het verhaal. In Nightmare komt voort uit het China Hero Project-initiatief, wat door Sony is opgezet om kleine ontwikkelaars te ondersteunen in financiering. Een andere game die daar bijvoorbeeld uit voortgekomen is, is Genshin Impact. In Nightmare verschijnt dan ook alleen voor PS4 en PS5.

Donderdag verschijnt Weird West voor Xbox, PlayStation en PC. De isometrische shooter speelt af in een alternatieve versie van het wilde westen, waarin cowboys het op moeten nemen tegen vreemde wezens. In de game kunnen spelers verschillende personages besturen en daarbij hun verhaal ervaren. De wereld en npc’s reageren op de keuzes die je maakt en hebben ook invloed op het einde. Uiteindelijk speel je alle personages met je eigen keuzes, die allemaal in acht worden genomen tijdens de grote finale. Weird West is vanaf dag 1 beschikbaar op Xbox Game Pass.

Tot slot hebben we diezelfde dag Coromon voor de Switch en PC. De ‘mon’ in Coromon laat je denken dat het een Pokémon-kloon is, en dat is het ook precies. Coromon is een Pokémon-like game met lekkere retro-graphics. De ontwikkelaar zegt dat het verschillende modi heeft voor moeilijkheidsgraden, waaronder Nuzlocke- en Randomizer-opties. Het battlesysteem is gebaseerd op stamina, dus dom aanvallen zoals we dat in Pokémon kunnen is geen optie. Tot slot belooft Coromon een volledig uitgewerkt JRPG-verhaal te vertellen met plot twists en andere keerpunten gedurende het verhaal.

Gamereleases overzicht

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.3/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Ik ben meer geïnteresseerd in Evil West dan in Weird West. Daar is dacht ik alleen nog geen releasedatum voor bekend.

Screenshot Sunday #49

Waarom ik geen Game abonnement neem