in , , ,

De gamereleases van deze week

Week-review

De komkommertijd gaat rustig door in mei. Hoewel we vorige week wat leuke games gratis kregen door Game Pass en PlayStation Plus, waren er eigenlijk weinig nieuwe, spannende games te bekennen. Deze week gaat daar verandering in brengen door een wel degelijk spannende game. Evil Dead: The Game is een nieuwe coöperatieve game dat afspeelt in het Evil Dead-universum. Spelers moeten samenwerken om bepaalde opdrachten uit te voeren terwijl ze onder andere opgejaagd worden door een monster. Daarbij is het belangrijk dat het personage die ze besturen niet te bang wordt. Als je fear-meter te hoog wordt begin je je eigen teamgenoten bijvoorbeeld aan te vallen. Natuurlijk zijn personages van de Evil Dead-films en -series ook aanwezig, waaronder niemand minder dan Ash Williams.

This War of Mine verscheen oorspronkelijk in 2014 maar krijgt deze week een volwaardige current-gen-versie. This War of Mine: Final Cut is niet zozeer een complete editie, maar wel eentje met 4K-ondersteuning en een verbeterde UI. De gratis uitbreidingen zijn wel inbegrepen maar de betaalde uitbreidingen zijn alleen inbegrepen in de Complete Edition. This War of Mine is een unieke oorlogsgame waarin het eens niet om het schieten op de frontlinie draait, maar om de burgers die geraakt worden door nevenschade. In de game moet je een groepje mensen laten overleven in een huis terwijl de oorlog gaande is. Denk aan resource management, onderdelen craften, in de nacht eropuit gaan op zoek naar supplies. Zeker in tijden als deze, met de huidige oorlog die gaande is, is dit een emotionele ervaring die je niet wilt missen.

Verder komen er nog een bult games uit die misschien het checken waard zijn. Denk aan de vlieg-game Aery – A New Frontier of de top-down souls-like Achilles: Legends Untold, maar soms wil je gewoon even ontspannen en daarvoor raden we je Unpacking aan. Deze game was al even beschikbaar voor PC en Xbox, maar komt nu naar PlayStation. De opzet van Unpacking is simpel: je pakt verhuisdozen uit en zet ze op de juiste plek in je slaapkamer; sokken in de la, shirts in de kast en je PC op het bureau. De leuke pixelgraphics zorgen voor een aandoenlijke stijl. Het leuke aan Unpacking is dat je eigenlijk het verhaal meemaakt van een meisje terwijl ze ouder wordt in haar leven. In het begin richt je dus een kinderkamer in, maar al gauw heb je je eigen huis met meerdere kamers. Via de spullen worden dan ook weer verhalen verteld, zoals een knuffel dat je vanaf je jeugd al bij je hebt. Dat waren de belangrijkste games van deze week. Wil je iets geks zien? Klik dan op The Centennial Case: A Shijima Story in het overzicht hieronder.

Overzicht

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Is Eiyuden Chronicle niet een spiritueel vervolg op Suikoden? Zo ja, dan is mijn interesse gewekt haha.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  wiebeamalur

Klopt, maar dat is niet het spel dat deze week uitkomt. Het Suikoden-achtige spel is Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Rising is een prequel van Hundred Heroes en speelt wat meer als een 2D actiespel, waarin je drie personages bestuurt.

Rainking
1 jaar geleden

Eiyuden Chronicle: Rising en Salt And Sacrifice zie ik me wel een keertje kopen.

Screenshot Sunday #53

Nieuwe gameplay en ander nieuws voor Gotham Knights