in

De gamereleases van deze week

Dit zijn de gamereleases van deze week. Een handig overzichtje waar je meteen kan zien welke games er deze week verschijnen. Op zoek naar een nieuwe game of wordt het voor jou een “oh ja! die krijg ik deze week op de mat!”

Weekreview

De eerste paar releases van 2022 komen binnen. Hoewel het deze week nog wel rustig is, zijn er zeker wat noemenswaardige titels. Allereerst rolt de platformer Super Sami Roll naar Xbox Series X. De game was reeds al verkrijgbaar voor PC, Switch, en PlayStation, maar zal nu ook een Xbox-versie krijgen. Grafisch lijkt de game misschien ietwat gedateerd. De gameplay ziet er in ieder geval vrij leuk uit. Als je van 3D Mario-games houdt, en daar een vleugje Sonic en Yoshi aan geeft, dan krijg je Super Sami Roll. Ook bijzonder anno 2021.. ik bedoel 2022, is dat de game een splitscreenmodus heeft voor 4 spelers. Tot slot lijkt de game zich ook uitstekend te lenen voor de speedrunning scene.

De battle royale-game PUBG: Battlegrounds wordt woensdag free to play. Een zet die ze ongetwijfeld eerder hadden moeten maken. Inmiddels hebben ze hun populariteit verloren aan titels als Fortnite, Warzone en Apex, maar het is hoe dan ook fijn dat de game nu gratis gespeeld kan worden. Een dag later krijgen we The Anacrusis en Mushroom Wars 2. The Anacrusis is een co-op hordeshooter dat een soort lighthearted Back 4 Blood wilt zijn. In de game schiet je een weg door hordes van aliens in een sci-fi-stijl dat doet denken aan Deathloop. De game zal op dag 1 beschikbaar zijn voor Game Pass, maar zal ook te vinden zijn op Steam en Epic Games. Mushroom Wars 2 was al een tijdje uit voor PC, mobiel en Switch, maar zal zich nu ook een weg vinden naar PlayStation en Xbox.

Tot slot krijgt PC een port, en niet zomaar een port. God of War zal vanaf vrijdag beschikbaar zijn voor het meesterras. De PC-versie zal veel grafische verbeteringen krijgen ten opzichte van de PS4-versie. Zo is de framerate unlocked en wordt 4k ondersteunt. Schaduwen en reflecties zijn verbeterd. Ook is er ondersteuning voor 21:9 widescreen monitors. Tot slot kunnen spelers alle keybinds aanpassen naar wens, dit geldt voor beide controllers en toetsenborden. God of War zal verschijnen op steam voor 49,99.

Gamereleases overzicht

Maandag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MonsterCrab
1 jaar geleden

Niks boeiends deze week, tenzij je zin hebt om Kratos op je monsterbak te checken natuurlijk.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Niks voor mij, ik wacht nog even op Pokémon Legends Arceus.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Ook ik denk bij deze releases: niks bijzonders. Zonde van de tijd, geld en moeite. Maar wat ik me dan altijd afvraag: wie wordt hier nu wèl warm van? Want er zal een markt voor zijn. Ik snap gewoon niet dat er mensen zijn die echt zitten te wachten op een Super Sami Roll of een Mushroom Wars 2. Maar ieder zijn ding. En gelukkig maar dat we niet allemaal achter hetzelfde aanlopen, hoor.

Luigi1985
1 jaar geleden

Kinderen, tieners en mensen die zo maar iets aanklikken in de E-shop/Store enz.

Als kind ging ik met mijn pa een game uitzoeken voor de NES en toen kocht ik ook Felix the Cat, die waarschijnlijk tussen een berg topgames stond, maar ja weet een kind veel, laat staan ouders die niet gamen.

Oke, er is nu wel meer informatie beschikbaar en gemakkelijker toegankelijk, maar toch… men koopt wel en daarom maken ontwikkelaars van dat soort troep. Ik zou als ontwikkelaar in ieder geval niet een wanproduct op de markt brengen, tenzij ik er volledig achter zou staan dat ik met alles wat ik heb zo’n game heb gemaakt. Maargoed wie weet met welke factoren die ontwikkelaars te maken hebben. Super Sami Roll ziet er in ieder geval niet uit als het levenswerk van een ontwikkelaar.

Rainking
1 jaar geleden

Voor mij niks deze week, al moet ik zeggen dat ik dat Super Sami Roll er nog best geinig uit vind zin.

Screenshot Sunday #39

Emotionele ouders door Microsoft Flight Simulator