in , , , ,

De gamereleases van deze week

Dit zijn de gamereleases van deze week. Een handig overzichtje waar je meteen kan zien welke games er deze week verschijnen. Op zoek naar een nieuwe game of wordt het voor jou een “oh ja! die krijg ik deze week op de mat!”

Yes yes yes. Het is zover. Het moge duidelijk zijn dat deze week in het teken zal staan van Horizon: Forbidden West. Het vervolg op Zero Dawn wordt zoals we weten ontwikkeld door Nederlands trots Guerilla Games en zal het avontuur van Aloy voortzetten. Grafisch ziet de game er nóg beter uit en de afgelopen weken kregen we gameplay te zien van de PS4-versie, die verassend goed schitterde. Aloy zal de corruptie verder bestrijden in de Forbidden West. Een nieuw tropisch gebied met nieuwe vijanden en natuurlijk robots. Spelers krijgen nieuwe snufjes die de spelervaring sterk zal verbeteren. Denk aan de grijphaak, een soort parachute, verbeterde klimsystemen, onderwatergameplay, ga zo maar door. Forbidden West verschijnt vrijdag voor PlayStation 4 en 5. Ga jij ‘m checken?

Voor de rest is de week eigenlijk niet heel spannend. De belangrijkste release naast Forbidden West is Dynasty Warriors 9 Empires. Dit is de musou-spin-off van de openwereldgame Dynasty Warrios 9. Zoals we gewend zijn van voorgaande Empire games ligt de focus meer op strategische hack-en-slash gevechten op grote slagvelden. Hoewel de game open velden bevat om te ontdekken, zullen de gebieden in aparte stukken opgezet worden waar je tussen kan reizen. Empires focust in dit deel op kasteelbestormingen. Met een nieuw scheen-papier-schaar-achtig systeem worden je officieren ingedeeld tot Infantry, Cavalry of Archer. Hierdoor moet je strategische keuzes maken met welke officier je tegen welke vijand zet. Dynasty Warriors 9 Empires verschijnt dinsdag voor alle huidige consoles en PC. Voor pc was de game afgelopen december uitgebracht, dit betreft echter de de Japanse versie.

De laatste grote release is er voor de strategische spelers onder ons. Total War: Warhammer III verschijnt donderdag voor PC. TW:WIII zal een conclusie geven voor de trilogie die in 2016 begon. Spelers kunnen voor het eerst kracht van de Daemon Prince gebruiken. De demonische lichaamsdelen kunnen volledig aangepast worden en spelers hebben de optie om tot in de puntjes een speelstijl te ontwikkelen met veel combinaties. Ezio Auditore da Firenze zal zich een weg vinden naar de Nintendo Switch! De Ezio Collection met AC II, Brotherhood, en Revelations zijn vanaf donderdag in 1 collectie beschikbaar op de Switch. Er zijn ook nog wat kleinere titels die deze week verschijnen. King of Fighters krijgt alweer zijn vijftiende game op donderdag en de retrogame Infernax verschijnt vandaag voor alle consoles en PC. Tot slot gaat het tweede seizoen van Warzone vandaag van start.

Gamereleases overzicht

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

3 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Screenshot Sunday #44

Horizon Forbidden West voor 55 euro