in , , , ,

De gamereleases van deze week

Dit zijn de gamereleases van deze week. Een handig overzichtje waar je meteen kan zien welke games er deze week verschijnen. Op zoek naar een nieuwe game of wordt het voor jou een “oh ja! die krijg ik deze week op de mat!”

Weekreview

Met een einde aan de wilde maand februari, krijgen we nu een beetje rust. Of nee toch niet, want ook deze maand komen er weer wat lekkere releases aan. De grootste is ongetwijfeld Gran Turismo 7. De race-sim komt voor beide PS4 en PS5 uit en belooft nog realistischer te worden. Op PS5 krijgen we strakke graphics en ondersteuning voor haptic feedback en adaptive triggers. De carrieremodus GT Simulation maakt zijn terugkeer en spelers kunnen uiteraard online tegen elkaar racen. Gran Turismo 7 wordt misschien wel de meest realistische race-sim tot nu toe.

Triangle Strategy verschijnt ook vrijdag voor de Switch. De game verschijnt vrijdag en is een (soort van) spirituele opvolger van Octopath Traveler. Hoewel de game gemaakt is door een andere studio, iszit wel hetzelfde creatieve team van Octopath Traveler eraan verbonden. Dat zie je ook terug in de grafische stijl van de game: 2D-sprites gecombineerd met een modernere belichting in 3D-omgeving. Octopath’s traditionele turn-based gameplay wordt namelijk vervangen door tactische gameplay, vergelijkbaar met Final Fantasy Tactics. Ga jij ‘m spelen, of hebben de games van februari al je aandacht?

Een andere toffe titel, die dinsdag, verschijnt is FAR: Changing Tides. In de game bestuur je een jongen die met een schip op reis gaat, zoekend naar een nieuwe plek om thuis te kunnen noemen. Tijdens je avontuur bevaar je zeeën tijdens en krijg je te maken met stormen, problemen met je schip, ga je op ontdekkingstocht in grotten en diep onderwater naar onderdelen voor je schip. De gameplay doet denken aan Spiritfarer en de ontwikkelaar belooft dan ook dat het een rustgevende ervaring is. De gevaren die er zijn worden mild op je afgestuurd en zijn er leuke puzzels en andere uitdagingen die “mediterend” kunnen zijn.

Gamereleases overzicht

Dinsdag

Woensdag

  • 35MM [PS4, XOne, Switch]

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
2 jaren geleden

Van deze spellen staat sowieso Gran Turismo 7 op mijn wishlist, al zal ik hem niet meteen kopen. Triangle Strategy heeft weer die mooie art stijl, maar het genre ligt me wat minder, dus die haal ik waarschijnlijk niet.

Afgelopen weekend heb ik bijna 28,5 uur in Elden Ring gepompt (verdeeld over vier karakters), maar ik heb nog maar amper wat van het verhaal gezien, dus daar kan ik de komende jaren nog wel mee vooruit, hahaha.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

28,5 uur?!? Dat zijn flinke sessies geweest. Dat houd ik niet vol zo lang. Haha.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Nou, ik schrok er zelf ook van, want ik normaal gesproken ook niet, maar gek genoeg bleef het toch boeien. Ik heb zelfs nog geeneens zoveel van het verhaal gezien, maar voornamelijk de kaart verkend. Sinds mijn beginjaren met World Of Warcraft heb ik niet meer zoveel rondgelopen om te kijken wat er allemaal te ontdekken is.

Er zit 20 uur in met mijn samurai, tussendoor twee keer een half uur met een hero en een warrior (maar die heb ik al verwijderd) en toen ik met de samurai niet wist waar ik heen moest, heb ik nog ruim 7 uur met een vagabond gespeeld.

Ik kan er geen klote van, maar het trekt me wel.

Luigi1985
2 jaren geleden

Als ik aan Gran Turismo denk, dan denk ik altijd aan een demodisc die ik bij mijn PS1 kreeg en dat ik toen diep onder de indruk was van hoe tof het eruit zag.

Echter heb ik de serie later nog eens geprobeerd en vond ik het altijd te moeilijk/te veel dingen om het racen heen en lastig te besturen.

Toch heb ik wel weer eens zin om te racen, maar ik ben wel een beetje bang dat ik m misschien dan toch nog te ingewikkeld vind. De laatste ervaring is overigens met de PS2, dus het kan makkelijk twintig jaar geleden zijn.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen straks!

AgeQned
AgeQned
1 jaar geleden

Triangle Strategy komt als het goed is vrijdag binnen en dat wordt ook de enige aankoop.

Rainking
1 jaar geleden

Uiteindelijk toch gezwicht en Gran Turismo 7 besteld, hahaha.

Screenshot Sunday #45

Gaan Pokémon Scarlet & Violet deze vijf problemen van Legends: Arceus oplossen?