in

De gamereleases van januari 2020 – Dragon Ball Z: Kakarot en Brain Training


Dr. Kawashima’s Brain Training voor Nintendo Switch

3 januari – Switch

De eerste noemenswaardige game van 2020 is Dr. Kawashima’s Brain Training voor de Nintendo Switch. De franchise was zeer populair in de hoogtijdagen van de Nintendo DS en combineert het beste van de originele delen met de nieuwe functionaliteiten van de Switch. Zo kunnen spelers met handgebaren bepaalde oefeningen doen en zijn multiplayerversies van trainingen mogelijk door ieder een Joy-Con-controller vast te houden. De kern blijft echter hetzelfde: losse of gestructureerde oefeningen, zoals rekensommen of bepaalde voorwerpen onthouden, die je verwerkingssnelheid, werkgeheugen en concentratie trainen.

brain training

Dragon Ball Z: Kakarot

17 januari – PlayStation 4, Xbox One en pc

Dragon Ball Z: Kakarot is om verschillende redenen niet zomaar de volgende Dragon Ball-game. Na tientallen vechtgames brengt Bandai Namco namelijk een actie-rpg met Goku en zijn vrienden uit. Dat houdt in dat spelers vrij kunnen rondvliegen en bekende locaties bezoeken, zijmissies met nieuwe verhalen en personages voltooien en statistieken van verschillende personages upgraden. De game ziet er prachtig uit en volgt ook nog eens het hele verhaal van de anime, dus er is voor fans genoeg reden om naar de game uit te kijken.

Dragon ball z Kakarot

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

17 januari – Switch

We geven toe dat Tokyo Mirage Sessions #FE Encore geen aantrekkelijke naam is, maar er is genoeg reden om enthousiast te worden van de cross-over tussen Shin Migami Tensei en Fire Emblem. Het hoofdgerecht van deze Wii U-port is het beurtelingse vechtsysteem, waarbij spelers streven naar sessions om een extra aanval te kunnen doen, evenals het inspelen op zwaktes van tegenstanders. De game werd bij release geprezen om hoe het elementen van beide franchises combineert tot een explosief spektakel, maar liet volgens sommigen wat te wensen over op het gebied van aanwezige kerkers. Hopelijk weet Tokyo Mirage Sessions #FE Encore naast “nieuwe verhaalelementen” en nieuwe speelbare personages deze kleine tekortkomingen uit de wereld te helpen.

Tokyo Mirage Sessions FE

Kingdom Hearts 3 Re:Mind

23 januari – PlayStation 4 en Xbox One

Kingdom Hearts 3 verscheen bijna een jaar geleden en in januari komt de langverwachte Re:Mind-dlc uit. Vooralsnog lijkt het een omvangrijke uitbreiding te worden voor de destijds langverwachte jrpg, dat zich tijdens de climax van de hoofdgame afspeelt. Zonder al te veel weg te geven, gaat Sora op zoek naar een geliefd personage, dat uitgaande van de trailer ook speelbaar is, om haar nog voor het allerlaatste gevecht van Kingdom Hearts 3 te redden. Re:Mind introduceert verder een aantal bekende Final Fantasy-personages, een fotomodus en verschillende moeilijkheidsgraden aan de game.

kingdom hearts remind

The Walking Dead: Saints & Sinners

23 januari – pc

In tegenstelling tot veel virtual reality-zombiegames, bevat The Walking Dead: Saints & Sinners een uitgebreid verhaal. Spelers stappen in de schoenen van een overlevende van de plaag in New Orleans, die tussen een overvloed aan water, hordes zombies en andere mensen probeert te overleven. Ontwikkelaar Skybound Games benadrukt dat spelers de stad vrij kunnen verkennen en regelmatig keuzes maken wie ze helpen of juist laten zitten om eigen veiligheid te garanderen. Spullen vinden en craften, zoals wapens en kogels, zorgt daarnaast voor het survivalelement dat dergelijke games zo boeiend maakt. Hopelijk doen dat aspect en het verhaal van Sains & Sinners de franchise eer aan.

gamerelease

Warcraft 3 Reforged

28 januari – pc

Volgens Blizzard is Warcraft 3 Reforged niet zomaar een remaster, maar een volledige ‘herinterpretatie’ van de rts-klassieker. Zo zijn de graphics opgepoetst, alle tussenfilmpjes opnieuw ontwikkeld en zijn zelfs stemmen van personages opnieuw ingesproken. Hoewel de game ondanks deze verbeteringen volgens sommigen nog steeds wat ouderwets oogt, staat de gameplay van Warcraft 3 nog steeds als een huis. Bovendien lijkt Warcraft 3: Reforged met de huidige Battle.net-functionaliteiten en een update voor de destijds revolutionaire world editor op belangrijke aspecten modern genoeg te zijn.

gamerelease

Journey to the Savage Planet

28 januari – PlayStation 4, Xbox One en pc

Een opvallende indiegame die in januari verschijnt is Journey to the Savage Planet. Deze eerste titel van ontwikkelaar Typhoon oogt een beetje als No Man’s Sky, maar is veel kleinschaliger en relaxter dan die ruimtegame. Spelers worden als onderdeel van Kindred Aerospace, dat trots is op haar vierde plaats in de ranglijst van beste ruimteverkenningsbedrijven, op een planeet gezet om uit te zoeken of deze geschikt is voor menselijk leven. Spelers hebben niet echt een doel, maar wandelen rond om flora en fauna te onderzoeken, waarvan de laatste je soms aanvallen of juist gillend vluchten. Het feit dat je ook met anderen kunt rondhangen in de kleurrijke wereld maakt Journey to the Savage Planet een interessante titel.

gamerelease

Ook verschijnen in januari: Monster Hunter World: Iceborn (9 januari, pc), To the Moon (16 januari, Switch), Moons of Madness (21 januari, PS4, Xbox One en pc), Pillars of Eternity 2: Deadfire (28 januari, PS4 en Xbox One) en Oddworld: Stranger’s Wrath (Switch, 23 januari).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Foto’s van de PlayStation 5-controller gelekt

Het nieuwe seizoen van League of Legends gaat bijna van start