in

De gekste Pokémon-merchandise


Een Pikachu-trouwring

Trouwen is een van de bijzonderste levensgebeurtenissen, althans voor de meesten. Het uitzoeken van de juiste ring, locatie, kleding en taart kan weken duren, zeker als je een fanatieke Pokémon-fan bent. Het Japanse merk U-Treasure biedt een uitgebreid assortiment aan Pokémon-sierraden, waaronder een Pikachu-huwelijksring. De ring is gemaakt van achttienkaraats goud en is beschikbaar in verschillende uitvoeringen vanaf ongeveer achthonderd euro. Je kunt bijvoorbeeld een robijn of een diamant tussen de twee minuscule Pikachu’s plaatsen een pokébal-houder aanschaffen om het geheel helemaal af te maken. Ook tof zijn de Eevee- en Gengar-ring, voor als je partner net zo fan is als jijzelf.

Ditto-knuffels

In een van de eerste anime-afleveringen ontmoeten Ash en zijn vrienden een Pikachu met een opvallend gezicht. De jonge trainers zijn er aanvankelijk van overtuigd dat het een nieuwe soort betreft, maar na een gevecht blijkt dat het gaat om een Ditto die moeite heeft zijn gezicht mee te transformeren met zijn lichaam. De arme Ditto werd het onderwerp van een uit de hand gelopen grap toen The Pokémon Company een knuffelcollectie uitbracht van verschillende pokémon. Het is een slimme manier om tweemaal zoveel knuffels te verkopen dan gebruikelijk en als we eerlijk zijn is elk exemplaar hilarisch om naar te kijken. Nog nooit keek de norse Electrode zo blij en was Dragonite zo aandoenlijk.

De Pikachu-videorecorder

Ooit bracht Nintendo een Pikachu-Nintendo 64 op de markt met felblauwe en -gele kleuren, die bij velen in de smaak viel. De Japanse ontwikkelaar Funai merkte het succes op en bracht een zeer vergelijkbaar ogende videospeler op de markt. Het ontwerp van de bak springt behoorlijk in het oog door de mooie kleuren en de pokébal-vormige knoppen. De hoofdattractie is echter de knotsgekke afstandsbediening, die is verwerkt in een heuse knuffel. Om de videospeler te bedienen moet je Pikachu in z’n buikje drukken, in de hoop niet per ongeluk je Pokémon-film stop te zetten. Stop hem trouwens niet in je mond, want dat is gevaarlijk volgens de handleiding.

De Pokémon Jet

Oké, een vliegtuig valt net buiten het budget van de gemiddelde Pokémon-fan, maar de Pokémon Jet mag niet ontbreken in deze lijst. Ter ere van de eerste film onthulde All Nippon Airways in 1998 de eerste twee vliegtuigen die beschilderd zijn met verschillende pokémon. Aan boord werd Pokémon-muziek gedraaid, werden souvenirs uitgedeeld en bestond entertainment louter uit Pokémon-media. De eerste drie versies waren bedoeld voor binnenlandse Japanse vluchten, maar al gauw kwam er een vierde bij, ditmaal van Amerikaanse makelij. Dankzij de populariteit van de vliegtuigen volgden nog vijf exemplaren, waarvoor kinderen in 1999 mee konden doen aan een ontwerpwedstrijd. Helaas is in 2016 de laatste Pokémon Jet geannuleerd, dus een dergelijke vlucht kunnen we zelf niet meer maken.

Sega Pico Pikachu Edition

Geloof het of niet, maar in de jaren negentig verscheen een Sega-console in Pokémon-stijl. De Sega Pico is zo’n educatieve console die je aansluit op de tv en boekvormige cartridges mee kunt afspelen, die bepalen wat er op het scherm verschijnt. In samenwerking met Game Freak werd een gele Pikachu-editie op de markt gebracht en een paar jaar later zelfs de eerste game. In Pokémon: Catch the Numbers moeten spelers via het touch pad wiskundige puzzels oplossen om gestolen pokémon terug te vinden. De game is duidelijk gericht op een jonger publiek en heeft wellicht geholpen bij de populariteit van de Pico. 3,4 miljoen verkochte consoles en 11,2 verkochte games is lang niet slecht voor zo’n rare educatieve console.

De Mew-stylus

Sommige merchandise is duidelijk ongeschikt voor de verkoop. De Mew-stylus is daar een prachtig voorbeeld van, want er is duidelijk niet nagedacht over dat de stylus zelf sprekend lijkt op een gigantische penis om je games mee te besturen. Het is goed bedoeld, want de Nintendo DS-accessoire is duidelijk gedetailleerd ontworpen en was prima uit de verf gekomen als de stylus zelf onderdeel was van Mews staart. Niet onverwacht werd de stylus uit de winkels gehaald, waardoor het nu een obscuur verzamelobject is geworden.

Marill-kostuum

We begrijpen het maar al te goed als gamers zich graag verkleden als een grote knuffelbare Eeevee, maar niet alle pokémon zijn geschikt om te cosplayen. In de hoogtijdagen van de franchise verscheen een kostuum van Marill, de ronde, blauwe pokémon van een paar centimeter hoog. Het pak kan op papier daarom al niet goed uit de verf komen, maar de uitvoering is nog lachwekkender dan verwacht. Het Marill-kostuum heeft het gezicht van de pokémon op borsthoogte en twee ronde oren op de schouders, waardoor je er in feite uitziet als een grote blauwe fee. Dan verkleden we ons nog liever als sexy Magikarp.

Dit is een selectie van de gekste Pokémon-merchandise, maar er is vast nog veel meer. Heb je zelf ook een Ditto-knuffelverzameling of slaap je in een Snorlax-pyjama? Laat het ons weten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E-sport-update: UEFA wil e-sport tijdens EK 2020

EA gaat muntdistributie tegen in Fifa Ultimate Team