in

Eerste Nederlandse Netflix-serie over Gouden Eeuw en demonen


Vorige maand had Netflix de Nederlandse original aangekondigd, maar was er nog minder bekend. Nu wordt de serie door Netflix in een persbericht als volgt omschreven: “In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht, tot ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen”

Het verhaal is verzonnen door Pieter Kuijpers, onder andere bekend als filmregisseur van Riphagen en Van God Los.

“Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror”, zegt Pieter Kuijpers. “De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

Schrijverscollectief Winchester McFly, bekend van de film Bankier van het Verzet, gaat zich bezighouden met het script. Dit schrijverscollectief bestaat uit 6 scenaristen die samen series en films schrijven met een originele insteek.

Zo staat er op hun site: “We werken volgens het Amerikaanse systeem van het showrunnerschap: één hoofdschrijver die de rest van het team aanstuurt. De showrunner is de uiteindelijke trechter waardoor alle groepsinput de wereld in gaat. We geloven namelijk heilig in de kracht van een writers room. Het is in onze ogen de enige juiste manier om een serie te schrijven”

Uit de kwartaalcijfers van Netflix werd bekend dat ze nu op 125 miljoen abonnees zitten. Deze kwartaalcijfers toonden ook aan dat Netflix meer uitgeeft aan producties dan dat er aan geld binnenkomt.

NIEUW SEIZOEN La casa de papel

Netflix heeft op Twitter ook aangekondigd op dat er een derde seizoenvan La Casa De Papel aankomt. Onlangs was nog in een brief naar aandeelhouders bekend geworden dat het de meest gekeken niet-Engelstalige serie ooit is op Netflix.

Wil je graag een dag bingewatchen, maar weet je niet wat? Onze redacteur Laura Kempenaar heeft een aantal Netflix-kijk tips voor gamers. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Guided missile in Fortnite wordt verwijderd

Pure Farming 2018 Review – Oogst wat het zaait