in ,

De grootste toevoeging in Death Stranding Director’s Cut is niet wat je denkt

Nadat ik aangenaam verrast werd door Death Stranding eerder dit jaar, besloot ik om wederom in de game te duiken met de Director’s Cut. Na een analyse die ik plaatste gebaseerd op beelden uit de trailer en woorden uit de PlayStation Blog was het dan eindelijk tijd om te kijken hoe ver ik er naast zat. Eenmaal de game weer flink gespeeld te hebben is het mij opgevallen dat de grootste toevoeging in de Director’s Cut niet in de trailers noch in de blog vermeld werd.

Ik schreef afgelopen zondag al wat van mijn bevindingen rondom de PS5-versie in Screenshot Sunday #31. Nu denk je: maar die heb je niet geplaatst! Je was er niet! Het tabblad sloot zichzelf zonder reden nadat ik met de laatste drie zinnen bezig was. Daardoor was al het schrijfwerk verloren. Kwaad heb ik de laptop dichtgeslagen en weggelegd. Excuses daarvoor! Zondag ben ik weer terug met poging 2!

De nieuwe snelweg

In Death Stranding zijn bepaalde routes uitgestippeld waar wegen gebouwd kunnen worden. Middels zogenaamde Pavers kan je deze wegen uitbreiden. Het is vaak een snelle en veilige weg waarbij je voertuig geen batterij verbruikt. Ideaal voor grote bestellingen. Deze snelweg loopt eigenlijk maar via twee richtingen: van de noordelijke “hoofdstad” naar de zuidelijke, en eentje die afsplitst van die weg richting een belangrijk punt in de bergen. Het berggebied is namelijk lastig te bereiken door de torenhoge bergen die het gebied van het hoofdgebied opsplitst. 

Voorheen moest je helemaal om de berg heen rijden via de snelweg (die je dan eerst moest bouwen). Een andere optie was een zipline aanleggen die over de bergen naar het middenpunt van het hoofdgebied gaat. Dat kan tijdrovend zijn, maar voor grote bestellingen heb je weer een truck nodig.

Tijdens mijn avonturen in de besneeuwde gebergtes stuitte ik op een klif naar beneden waar een Paver stond. Ik kon mij niet herinneren dat deze Paver daar stond of dat hier überhaupt een weg liep. Snel ging ik Reddit afstruinen voor een antwoord en ja: de nieuwe snelweg was een toevoeging van de Director’s Cut (groen in de foto hieronder). Voor nieuwe spelers is dat een echte game changer, gezien je nu bijna een derde van de wereld veel makkelijke met de rest verbindt.

Boeie

Als je mij een jaar geleden zou vertellen dat ik enthousiast wordt van een nieuw stukje snelweg in een bezorgingsgame zou ik je keihard uitlachen. En ja dat klinkt ook dom. Ik denk dat als je Death Stranding veel gespeeld hebt dat je dit ook wel een toffe toevoeging vindt. Ik heb al een hele review én Analyse van Death Stranding geschreven, dus dacht ik: Laat ik het bij een korte stukkie houden als afsluiter van dit drieluik. 

(Ik moet ook stiekem toegeven dat ik de weg nooit gebouwd heb om hem uit te testen, er hing al een prima zipline netwerk). Maar voor zij die het voor het eerst spelen en niet een grote zipline nerd zijn, is dit de beste, meest onbesproken toevoeging van de hele game. Een snelweg. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.7/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Erik07
Erik07
9 maanden geleden

Kijk aan, dit wist ik nog niet eens! Ik heb eerst de snelweg helemaal naar het zuiden afgemaakt.
De Cyberpunk & Half-Life items zijn trouwens ook erg tof, die zijn volgens mij ook nieuw.

En de screenshot sunday mist ik al! Misschien ook maar goed, want zoveel screenshots heb ik de laatste tijd niet gemaakt 🙂

Rainking
9 maanden geleden

Zit ik afgelopen zondag helemaal klaar met mijn screenshot, komt het maar niet! Da’s altijd balen, als al je werk opeens besluit op te stappen. Ik kan me voorstellen dat je er dan even geen zin meer in hebt. Het zijn altijd behoorlijk lange lappen tekst die je schrijft. Hopelijk tot komende zondag!

IG Q&A: Wil jij uitdagende berichtjes van Anton Castillo?

Harry Potter-kasteel Hogwarts Castle compleet nagemaakt in Dreams