in

De hype is real – Waarom het goed nieuws is dat er een nieuwe Def Jam-game komt


Het is een gewaardeerde franchise

In 2003 liet EA ons kennismaken met Def Jam: een worstelgame vol rappers en een soundtrack om als hiphopliefhebber enorm van te houden. Ook als niet hiphopliefhebber trouwens, want de gameserie werd een groot succes. Helemaal worstelen zoals in bijvoorbeeld WWE is het niet, want er wordt ook hier en daar hard tegen hard met de vuist gevochten. In Def Jam Vendetta kan je vechten met Scarface, Method Man en meer. Daarna volgden Fight for NY in 2004 en Icon in 2007, die allebei ongeveer dezelfde gameplay hadden, maar dan met een andere ploeg rappers die ook oneliners hadden ingesproken als ‘Man, get yo ass up!’ (Ludacris) en ‘I’ll fold that bitch up like an old wallet!’ (Method Man).

def jam

IG over Fight for NY: ‘Zoek je een simpel doch vermakelijk vechtspel met een hoge herspeelwaarde en gelikte presentatie, dan is Def Jam: Fight for NY een goede keuze.’

IG over Icon: ‘Een bepaalde liefhebberij voor hip-hop/rap is een vereiste. Heb je dat niet, dan zit je met een niet meer dan aardige vechtgame waarin ritme een voor jou te grote rol speelt. Daar staat tegenover dat als je die connectie wél hebt, je je behoorlijk kunt uitleven met Def Jam: Icon.’

Een fascinerende etalage met artiesten

Def Jam is een platenlabel dat ooit grote artiesten onder contract had zoals DMX, Ghostface, Ludacris, LL Cool J, Joe Budden, Beastie Boys en Method Man. Inmiddels weet het bedrijf nog steeds grote artiesten aan zich te binden: Jhené Aiko, Jeremih, Kanye West, Pusha T, Big Sean en zelfs Justin Bieber hebben een contract bij het label. De games bevatten daarbij meer artiesten dan louter die wat bij Def Jam onder contract stonden. Wie we uiteindelijk in de nieuwe game zien is nog maar de vraag, maar ongetwijfeld hopen veel gamers dat ze Biebs eens virtueel in elkaar kunnen slaan.

def jam

Hiphop <3 games

Het is een goed moment voor een nieuwe hiphopgame, want het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat we van een dergelijke titel konden genieten. Hiphop en games hebben een prachtige geschiedenis samen, denk maar aan PaRappa the Rapper en Grand Theft Auto: San Andreas. Op zijn beurt beantwoordt hiphop die liefde voor games in vele lyrics: Notorious BIG heeft het in Juicy over Super Nintendo en Sega Genesis, Eminem is in Despicable net zo gestoord als Donkey Kong, Chamillionaire rijdt in The Game Gonna Cost A Fee niet in dure auto’s maar met bananen en schildjes zoals Mario en Luigi, Mos Def maakt zich in Mathematics zorgen om jongemannen die niet kunnen spellen maar je wel afmaken op de PlayStation, en recentelijk had Nicki Minaj nog een bizarre Street Fighter-videoclip bij haar nummer Chun-Li.

Hiphop is onlosmakelijk verbonden met sportgames

Een van de eerste hiphopgames was waarschijnlijk Rap Jam: Volume One op de Super Nintendo in 1995. Geen wonder dat Biggie dat apparaat graag wilde. Het is echter niet wat je zou denken, want de game bevat geen rap-battles, maar draait om basketbal. De spelers echter zijn geen LeBron James, Kobe Bryant of Michael Jordan: het zijn Public Enemy, Queen Latifah en Coolio. Daarnaast kun je in de game Wu Tang Shaolin Style vechten met de Wu-Tang Clan, hiphopdansmoves leren in Dance Central, genieten van de dikke hiphopsoundtracks van Need for Speed, en NBA 2K13 spelen onder het genot van een door Jay-Z geproduceerde soundtrack.

Of de nieuwe Def Jam-game lijkt op de andere titels uit de franchise, dat moet nog maar blijken. Op dit moment is er nog niets officieel aangekondigd, maar heeft het Twitter-account van Def Jam al meerdere malen dit jaar vragen gesteld aan de fans, zoals in welke hiphopstad een volgende Def Jam-game zou moeten plaatsvinden en welke artiest er op de boxart zou moeten staan. Als het doorgaat, dan belooft het een game met een compleet nieuwe smoel te zijn. Al is het maar omdat hoogstwaarschijnlijk Kanye West erin voorkomt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

For Honor: Marching Fire – Opnieuw vlammen in For Honor

Tips om voorbereid aan Red Dead Redemption 2 te beginnen