in

De I.G Member Content Verkiezing – Juni 2021

De maand juni is voorbij en dat betekent dat we weer mogen stemmen op de beste artikelen van de maand. Ook deze maand krijgt de winnaar weer een giftcard voor platform naar keuze ter waarde van 50 euro. Vorige maand ging Dokter Caspari met de prijs naar huis met zijn illustratie waarin hij 42 franchises had verstopt. Wie verdient hem deze maand? Jullie mogen stemmen!

Wat is de Member Content Verkiezing?

Na elke maand kijken we terug op de artikelen die in de maand zijn geplaatst en gooien we er een verkiezing bij. De leden van Inside.Gamer schrijven altijd leuke en boeiende artikelen. Deze lichten we graag nog een keer uit. Daarnaast vinden we het leuk om de schrijvers te belonen met een prijs.

De prijs is doorgaans een giftcard voor platform naar keuze ter waarde van 50 euro. Ben jij een Switcher? Een van de 12 PS5-eigenaren? Een Game Passer? Of behoor je tot PC Masterrace? Geen zorgen! Jij mag zelf kiezen waarvoor jij een giftcard wilt.

Hoe werkt het?

Simpel! Schrijf waarover je wilt schrijven. Een review, achtergrondartikel, column of zelfs een illustratie met gamefranchises. Aan het begin van de nieuwe maand lichten wij de beste artikelen uit en volgt er een poll waar je jouw stem kan uitbrengen. Deze poll vind je onderaan deze post. Stemmen kan altijd een week lang, dus tot 8 juli in dit geval!
De volgende maand zal er weer een verkiezing komen.

Hieronder volgen de artikelen van de maand juni. Elk artikel heeft een korte samenvatting wat je kan verwachten. Als je op de titel klikt (die blauw is) kom je bij het hele artikel terecht, zodat je die rustig kan lezen.

De artikelen van deze maand

Eerste video game ervaringen – Rainking

Rainking trapte afgelopen maand af met zijn eerste videogame-ervaringen. Rainking komt uit 1978 en dat geeft hem genoeg klassieke eerste game-ervaringen. Neem een trip down the memory lane in Rainkings artikel met zijn persoonlijke ervaringen gepaard met foto’s. Het is ook een perfect artikel om de verhalen van de rest van de leden te lezen, want de comments staan vol met ervaringen.

Hoe cijfers mijn keuzes beïnvloeden – Luigi1985

Een ander interessant onderwerp: de invloed van cijfers/ratings van games, films of series. Luigi legt je in zijn artikel uit hoe deze cijfers zijn keuzes ontzettend beïnvloeden in media. Hij praat niet alleen over games, ook wordt er uitgebreid gepraat over films en series. Ook ik geef toe soms een game of film over te slaan door matige cijfers. Als jij dat net als ik en Luigi ook voelt, moet je dit artikel zeker checken!

Hoe twee games die ik geweldig vind een zure nasmaak hebben gekregen – Coola

Een gevoelig artikel van Coola. Hij verloor zijn vader kortgeleden, waar al onze gedachten naar uit zijn gegaan. Coola had de moed om het verlies te uiten in dit stuk. Coola laat zien dat games verbonden zijn aan herinneringen, mensen, naasten. Als we deze mensen verliezen, kan het spelen van die games opeens minder leuk worden. Ook een prachtig gebaar van de community in de comments met alle steun en lieve woorden.

Game titels in Emoticons – Michael-Raymond-Clayton

Soms hebben we gewoon zin in even wat fun. Dat heeft Dokter Caspari al twee keer bewezen met zijn illustraties. Michael-Raymond-Clayton kwam deze maand met een soortgelijk spelletje. We moesten gamefranchises raden aan de hand van een stel emoji’s. De leden leken het best goed te doen, al bleken sommige wel wat pittiger te zijn. Probeer het zelf maar!

Digitale vs Fysieke game releases – SamuraiPizzaCat

Het viel SamuraiPizzaCat op dat Devolver’s Demon Throttle alleen fysiek verkocht zou worden voor de Switch, en dan wel geregeld door Special Reserve Games. Dit begon een beetje te steken bij Samurai. Genoeg reden voor hem om een artikel te schrijven over digitale en fysieke games en dan met name over Special Reserve games en Limited Run Games. Twee bedrijven die fysieke games uitbrengen van doorgaans digital-only games. Wil je weten waarom? Dat lees je in zijn artikel.

OlliOlli World Preview – rvg1983

Rvg kwam met een OlliOlli World preview. De skateboard game die later dit jaar uit moet komen voor alle moderne platformen. Het is een uitgebreide preview die niet alleen kort de eerste twee games benoemd, maar ook de franchise in z’n geheel uitlegt. Met veel plaatjes van de geweldige stijl die game heeft, is dit een artikel die je moet checken.

Column: De dubbele generatiekloof – Luigi1985

Luigi kon afgelopen maand zijn PlayStation 5 eens goed testen door de nieuwe Ratchet & Clank. Zoals we allemaal ondertussen wel weten: de game ziet er feilloos uit. Nadat hij de game eventjes gespeeld had ging hij Metroid spelen op de 3DS. Het was even schrikken. Nintendo heeft altijd al achtergelopen met graphics ten opzichte van de rest, maar is dat erg? Luigi geeft zijn take in dit stuk.

Welk spel kun je blijven spelen? – Rainking

Ken je dat? Dat je een game met ontzettend veel plezier opnieuw kan spelen. En nog een keer, en nog een keer. Deze keer een andere build, de andere keer een compleet nieuw personage, en de andere keer een andere speelstijl. Of gewoon omdat je er niet genoeg van kan krijgen. Rainking heeft een leuk verhaal over welke game dit voor hem is. Bloodborne is een game waarvan hij nooit dacht dat hij het leuk zou vinden, omdat hij een “filthy casual” is (volgens hem!). Toch noemde hij deze game in dit uitgebreide artikel. Ook in de comments waren er boeiende en uitgebreide reacties.

Review: Duke Nukem: Forever – Blasterjackson

Vorige maand vonden we Blasterjackson in de Member Content Verkiezing met maar liefst drie reviews van Darksiders-games. Ook deze maand had hij weer een gedetailleerde review geschreven van Duke Nukem: Forever. “Duke Nukem: Forever is een verschrikkelijke game. Dit is een feit waar ik, na jaren dezelfde geluiden te hebben gehoord, nooit aan getwijfeld heb. Waarom zou ik?” En toch eindigt hij met een 74/100. Benieuwd waarom? Lees dan de review.

Hideo Kojima: gek of geniaal? – Janucci

Janucci sluit deze verkiezing af met zijn kort maar krachtige vraagstuk over Hideo Kojima. Iemand die ooit als meesterbrein werd gezien. De verdeeldheid is sinds Death Stranding groter dan ooit. Mensen begonnen aan hem te twijfelen. Is deze ‘walking simulator’ wat we wilden? Janucci weet het anders wel: Kojima heeft zijn beste tijd gehad. In de comments was een boeiende verdeeldheid te vinden.

En dat waren de beste artikelen van deze maand! Er was natuurlijk ook veel discussie rondom E3. Al waren dat meer algemene topics. Het is nu tijd om te stemmen voor de winnaar van de Member Content Verkiezing van juni 2021. Net als vorige maand kan je dit doen door hieronder in de poll te stemmen.

Je kan stemmen tot 08-07-2021 – 14:00

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
20 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dokter Caspari
2 jaren geleden

Ten eerste Coola ; ik vind het ENORM dapper van je om een artikel rond het overlijden van je vader te schrijven. De emotie scheen er doorheen en er verscheen een brok in mijn keel tijdens het lezen. Erg knap en gewaagd dat je dit hebt geschreven en met ons wilde delen (ik hoop dat het goed met je gaat, en dat je de achtergebleven leegte langzaam maar zeker een plekje zult kunnen geven).

Deze stemronde richt zicht echter wel op het stemmen op het (in de stemmers ogen) beste stukje content van afgelopen maand. En ik moet zeggen dat ik Rainkings artikel over de games die je kunt blijven spelen het best in elkaar vond steken. Deze heb ik met veel plezier gelezen en het voelde uitnodigend om een comment achter te laten. Dit is waar deze site voor mij dan ook om gaat ; interessante content die ook interactie weet uit te lokken. Goed gedaan, mijn stem gaat naar jou!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Dokter Caspari
Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Hartstikke tof. Dank je wel.

Dokter Caspari
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Dik verdiend kerel, je bent lekker actief hier en zorgt voor leuke content! Ga zo door. Ik was deze maand even stil, maar ben wel van plan weer wat dingetjes in elkaar te zetten, heb nog wat ideetjes 😉

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ben benieuwd. Ben ook een beetje aan het tekenen geslagen de afgelopen tijd, maar kom niet eens in de buurt van publicatie waardig.

Ben komende periode super druk. Ik ben bang dat ik niet echt veel kan plaatsen. Wellicht dit weekend een stukkie. Heb wel wat ideetjes ook.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik heb wel gemerkt dat ik echt moet schrijven als me per ongeluk een leuk onderwerp te binnen schiet, want geforceerd schrijven werkt niet bij mij.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Heb ik ook hoor. Soms heb ik gewoon ineens een verhaal in mijn hoofd en zet ik t binnen een half uur op papier. Gebeurt ook vaak dat ik halverwege denk: nahh wordt toch niks. Maar als ik zomaar begin wordt t sowieso niks.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hahaha, ligt dat in ieder geval niet aan mij. Ondertussen wel weer een idee voor een volgend artikel. Het kan alleen nog even duren voordat ik het kan schrijven.

coola
2 jaren geleden

Erg moeilijk om te kiezen maar ik ben voor Rainking gegaan ( welk spel kan jij blijven spelen)

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Ik heb op jou gestemd. Zoals ze hier al zeggen vrij moedig om dit zo te delen en het is herkenbaar.

Rainking zou mn tweede keus zijn, die is lekker op weg met z’n stukjes 🙂

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Bedankt voor de mention en het compliment.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Dank je wel, man. Mijn stem is naar jou gegaan. Ik heb dan niet zoiets ergs meegemaakt als jij, maar ik snap donders goed wat je bedoelt.

Luigi1985
2 jaren geleden

Thanks voor de nominaties. Sta trouwens twee keer in de lijst en slechts een keer in de poll.

Moet nog even nadenken op wie ik ga stemmen. Allemaal leuke artikels.

Edit: ben ook voor Meta gegaan. Zijn artikel was erg persoonlijk en dapper om te delen inderdaad.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
coola
2 jaren geleden

Voor degenen die op mij stemmen bedankt. Het was inderdaad een erg moeilijk stuk om te schrijven, maar ook op send drukken was heel erg moeilijk. Normaal ben ik een erg gesloten boek en dit zo posten was echt 10 stappen uit mij comfortzone.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Begrijpelijk. Het is niet niks, men kent elkaar hier nauwelijks en het is een super persoonlijke gebeurtenis. Maar ik denk dat het voor jezelf wel fijn is geweest om je gedachten/gevoelens hierover aan t ‘papier’ toe te vertrouwen.

Hoop in ieder geval dat het alweer iets beter met je gaat.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Het gaat met ups en Downs. Sommige dagen gaan heel goed andere weer slecht. Voor de rest is het vooral sochtends ( ik droom heel veel over mijn vader en in mijn dromen leeft hij nog steeds, om dan sochtends wakker te worden en met m’n neus in de feiten gedrukt te worden doet pijn) en savonds moeilijk.

Maar sinds gisteren heb ik dit beestje om mij op te vrolijken
comment image

Stond altijd al in de planning, ook toen mijn vader nog leefde, in eerste instantie had ik de naam uit gekozen maar mijn vader vond de naam Skye mooi dus de naam van dit mooie beestje is Skye

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

Wow wat leuk! Ben dol op katten. Wij hebben er zelf twee. Eentje is vier en de ander twee. Als ze zo klein zijn, zijn ze zo leuk. Ze hebben ook allebei een totaal ander karakter. Hele bijzondere dieren.

Die dromen zul je denk ik blijven houden. Ik droom nu trouwens, ruim 20 jaar nadat ze overleden is, regelmatig over mijn oma. Ik zie dat als iets positiefs. Dat je haar toch soort van weer ziet. Hopelijk kan jij er ook iets positiefs uithalen, maar bij jou is t natuurlijk nog veel verser.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Mijn stem is gegaan naar Luigi1985. Altijd boeiend onderwerp, de wijze waarop games worden beoordeeld en de invloed daarvan.
Succes allemaal!

Luigi1985
2 jaren geleden

Thanks dude

blasterjackson
2 jaren geleden

Wederom bedankt voor de nominatie 😀

Prestaties Flight Simulator gaan dankzij aankomende update vooruit

PlayStation koopt Nederlandse studio Nixxes Software