in

De legende van Zelda – 35 jaar geschiedenis samengevat

The Legend of Zelda bestaat 35 jaar! Een prima excuus om mijn driedelige reeks over de geschiedenis van deze legendarische reeks opnieuw te publiceren op Gamer.nl. Natúúrlijk met de nodige aanpassingen om alles correct voor hedendaagse maatstaven en verkrijgbare informatie te maken.

Klik hier om het artikel te lezen. (linkjes naar deel 2 en 3 vind je onderaan het artikel zodat je meteen door kunt lezen)

Een kort voorproefje van het begin van het artikel:

“De legende begint in een bos, ergens in Japan. Daar loopt een jongen rond – een beetje bang voor het onbekende, maar toch vooral nieuwsgierig naar het lonkende avontuur. In het bos, afgezonderd van het nabijgelegen dorpje, vindt hij een grot. Bewapend met alleen een lantaarn betreedt hij de duisternis en baant hij zich een weg door de kronkelende gangenstelsels. Hij had van tevoren nooit kunnen raden wat hij tijdens zijn verkenningstocht zou vinden…

De jonge Shigeru Miyamoto vond in die grot namelijk inspiratie voor zijn meest epische gamereeks tot dusver. De sterontwikkelaar wilde het gevoel van mysterie en avontuur dat hij als kind had tijdens zijn ontdekkingstochten omzetten naar een game, en dat leverde – zeker voor 1986 – een heel unieke ervaring op.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MeesterGeekInstagram
2 jaren geleden

Toffe special!

xcollin
2 jaren geleden

Goed stuk! Ben zelf begonnen aan Hyrule Warriors Age of Calamity ben er benieuwd naar.

PHtH
2 jaren geleden

Leuk om te lezen.

PHtH
2 jaren geleden

Het is leuk wat je allemaal tegenkomt als je je in het verleden van iets verdiept.

PHtH
2 jaren geleden
PHtH
2 jaren geleden
Antwoord aan  PHtH

Superleuk!

Mijn nieuwe podcast!

Sony kondigt een next-gen VR-headset aan voor PS5