in ,

De mooiste en lelijkste boxarts

Muziek koop (en download) ik misschien al wel 15 jaar, sinds een jaar of acht gebruik ik Netflix en diverse andere streamingdiensten, waardoor mijn grote filmcollectie sinds die tijd niet erg meer is toegenomen. Games koop ik nog steeds het liefst fysiek. Niet alleen vanwege het feit dat je het daarna nog door kan verkopen, maar vooral vanwege de doosjes. Als ik een game gekocht heb en hij ligt op tafel, dan pak ik zo’n doosje regelmatig even vast om ‘m te bekijken. Het heeft iets moois.

Door de jaren heen zijn er veel mooie, maar ook lelijke boxarts voorbij gekomen. Wat is jullie mooiste en wat is jullie lelijkste? Ik trap ‘m even af:

Mega Man 2 – graflelijk

Mega Man 2 is de tweede game die ik voor de NES kreeg. De game is werkelijk fantastisch, maar wat mij als klein kereltje heeft overgehaald om die game te vragen aan mijn ouders? Het hoesje waarschijnlijk niet. Kijk naar die vent! Met zijn zilveren, shiny robotpakje. Kijk daarna naar het jochie waar je daadwerkelijk mee speelt. 

Twee druppels water, is het niet?

Resident Evil 4 – onheilspellend mooi

Resident Evil 4 is een van mijn favoriete games aller tijden. De eerste aanvaring met een man met een kettingzaag herinner ik me nog al te goed… Wanneer je een klein stukje door een herfstachtig bos aflegt, een dorpje binnen loopt en de kerkklokken beginnen te luiden. De boxart geeft al aan dat je het niet gemakkelijk gaat krijgen. De rode schemering, silhouetten van een kraaien, een bos en in het midden een man met een zak over zijn hoofd en een kettingzaag. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HanTheMan
1 jaar geleden

Ik vind die MM2 boxart eigenlijk mooi van lelijkheid 🙂 gebruik hem zelfs als avatar op reddit haha.

De mooiste boxart van de NES vind ik Super Mario Bros 3. Echt iconisch

DopieJopie1
DopieJopie1
1 jaar geleden

Voor mij is de PC big box van Carmageddon de mooiste box art ooit gemaakt.

Het doet mij sowieso altijd wel. Fysieke games altijd plus 1.

Laatste keer dat ik mij daardoor liet verleiden was Borderlands 3. Heb niets met shooters, maar vond de art zo tof dat ik hem toch gekocht heb.

Verder parels: Dungeon Keeper 1/2 pc big box. Carmageddon Max Damage op Xbox One. Maar ook Killer Instinct kan ik waarderen, net als SNES klassieker A Link to The past (simpel, maar treffend).

Doekal
1 jaar geleden

Heel lang geleden, maar dit hoesje heb ik het meeste in mijn handen gehad en de game is nog steeds het spel dat ik het meeste uren in heb zitten.

UFO enemy unknown wat een moeilijke game was dat en daarom zo gaaf en uitdagend.

http://www.flickr.com/photos/heymans/9459528600/

SamuraiPizzaCat
1 jaar geleden

Als je echt into boxart bent, check deze boeken:

link https://www.bitmapbooks.co.uk/collections/all

Ik heb zelf de GB en SFC boxart compendiums

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door SamuraiPizzaCat
Dokter Caspari
1 jaar geleden

comment image/revision/latest/scale-to-width-down/250?cb=20120305045343

Dit blijft voor mij een pareltje, vooral omdat ik toen zo hyped was voor dit.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

De absoluut lelijkste cover is die van de GOTY edition van Arkham City.
Mooiste zijn wel die van Kingdom Hearts denk ik.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Erik07
Rutgie
1 jaar geleden

Ik vond de originele Game Boy-doosjes altijd fantastisch als kind, maar die heb ik ook goed vernageld door steeds aan het karton te pulken.

Gek genoeg is er niet een cover die mij direct te binnen schiet. Aan Zelda: The Wind Waker en Twilight Princess ervaar ik warme herinneringen, dus die vind ik wat hebben.

Beelden van de Switch-versie van Apex Legends

Martel gevangenen met poëzie in Crusader Kings 3