in

Update: De nieuwe Switch: Alle Switch-console geruchten op een rijtje


Twee nieuwe modellen

Eerder kwam er een gerucht naar buiten via The Wall Street Journal over de ontwikkeling van nieuwe Switch-versies. Volgens de krant zou het zelfs gaan om twee nieuwe modellen. Een van de twee modellen biedt volgens de website nieuwe mogelijkheden voor ‘fanatieke gamers’, maar is lang niet zo krachtig als de Playstation 4 Pro of de Xbox One X. The Wall Street Journal beweert dat leveranciers van onderdelen al toegang hebben tot het prototype van de console.

De andere versie moet volgens de website een goedkopere en compacte versie van de Switch worden. The Wall Street Journal beweert dat Nintendo deze versie ziet als opvolger van de 3DS en als geschikt voor spelers die vooral in handheld-modus spelen. Dit riep speculatie op over het mogelijk ontbreken van een dock-modus, maar hier zegt het gerucht niets over. Verder is over het ontwerp van de goedkope versie gemeld dat deze zal verrassen en dat beide modellen in de zomer al zouden kunnen verschijnen.

nintendo 3ds kopen

Eurogamer zegt bronnen te hebben die het gerucht bevestigen, maar brengt kleine nuances aan. Volgens hen zou Nintendo de verhouding tussen het oude en het goedkopere model vergelijken met die tussen de 3DS en 2DS. De goedkopere Switch zou dus wellicht kindvriendelijker worden qua behuizing en prijs. Een robuuster uiterlijk, zoals de eerste versie van de 2DS, zou daarom niet misstaan.

Tot slot geeft Eurogamer aan dat de specificaties van het krachtigere model te vergelijken is met de stap van de 3DS naar de New 3DS. De New 3DS heeft een groter scherm, een extra stick en een snellere processor ten opzichte van het oude model. In de praktijk betekent dit een vloeiender menu, kortere download- en laadtijden en hogere framerates. Enkele games als Xenoblade Chronicles waren exclusief speelbaar op het nieuwe model, maar gezien de hoeveelheid Switch-bezitters zal Nintendo dit beperken tot het absolute minimum.

Super Mario Odyssey

Een next gen switch?

Op dit moment zijn er dus waarschijnlijk twee Switch-consoles in ontwikkeling. De Japanse krant Nikkei beweerde deze week meer over de ontwikkeling van een mogelijk model te weten. Nikkei had van een ontwikkelaar gehoord dat het team, naast de kleine goedkope versie van de Switch, druk bezig is met de ontwikkeling van een console die de huidige Switch moet gaan vervangen. De krant omschrijft de console als een ‘next-gen-apparaat dat een volledige verandering van de huidige hardware.’ Hier wordt echter niet helemaal uit duidelijk of het gaat om een volgende generatie Switch-consoles, of een krachtigere versie van het huidige model die dezelfde games afspeelt, maar velen gaan uit van het laatste.

Ook zou Nintendo experimenteren met verschillende aspecten van het model, zoals de bruikbaarheid, ‘redendering van beelden’, en het besturingssysteem. Nintendo zou zelfs al bezig zijn met het testen van het apparaat, maar volgens het artikel zijn de ontwikkelaars tegen een aantal technische problemen aangelopen. Geruchten gaan dat dit hem vooral in de nieuwe hardware en batterij zit, die te veel energie zou verbruiken. Ook zouden er problemen zijn met het besturingssysteem op de verbeterde hardware. Volgens Nikkei zou het model, vermoedelijk dus het krachtigere model uit eerdere geruchten, wordt uitgesteld.

Volgens Nikkei gaat de ontwikkeling van de kleine, goedkopere Switch beter. Deze Switch moet mobieler zijn, maar bevat ook minder kracht dan de huidige Switch. Ook moet deze aan te sluiten zijn op je tv, zodat je net als de huidige Switch daarop verder kan spelen. Ook beweert Nikkei dat het model deze herfst al in de winkels verschijnt. Mogelijk doet Nintendo een aankondiging tijdens de aankomende E3.

zelda

De Switch heeft het erg goed gedaan wat betreft verkoop, maar met de nieuwe Xbox en PlayStation-consoles die eraan komen lijkt het erop dat Nintendo wel iets meer tijd gaat stoppen in simpelweg een Switch ‘Lite’ en een Switch ‘Pro’. Kijken naar de geschiedenis van Nintendo’s handhelds, is het niet aannemelijk dat er een hardware-revisie komt.

Release goedkope versie Switch

Update 24-04-1019

De releasedatum van de goedkope versie van de Switch is niet precies bekend, maar volgens Bloomberg ligt deze ergens rond het einde van juni. De site beweert de informatie van twee mensen gehoord te hebben. Deze mensen willen wel graag anoniem blijven.

Daarbij komt de verbeterde versie van de Switch dit jaar als het goed is al uit. De verbeterde versie bevat niet veel meer kracht dan de huidige Switch.

Beide modellen zijn overigens nog niet bevestigd door Nintendo zelf.

Bovenstaande zijn alle huidige geruchten over nieuwe Switch-versies. Wat wil je van een nieuw model en zou je een van beide kopen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Fornite-werknemers moeten gemiddeld 70 uur per week werken’

Grote update Minecraft voegt raids en Pillagers toe