in

De tien beste Call of Duty-maps


10. Throwback – Infinite Warfare

Laten we eerlijk zijn: de meeste moderne Call of Duty-games hebben lang niet zulke memorabele maps als de eerste twee Modern Warfare- en Black Ops-games. Toch vinden we dat Throwback uit Infinite Warfare een plek in deze lijst verdient. De map is een soort reconstructie van een stadje uit de jaren 50, maar dan in een gigantisch ruimtestation. Dat maakt de omgevingen heerlijk kleurrijk, met allerlei eettentjes en een futuristische trein om langs te rennen. Vanuit de twee gebouwen kijk je uit op het stadsplein en daaromheen zijn allerlei smalle straatjes met hooischuren en een limonadewinkeltje te vinden. Throwback is een heerlijk veelzijdige en vrolijke map in een game met veel grauwe, futuristische omgevingen. Daarom verdient het een plekje in deze lijst.

Throwback

9. Highrise – Modern Warfare 2

Er is wellicht geen betere plek in Modern Warfare 2 om te snipen dan in Highrise. De map speelt zich af op een grote wolkenkrabber, waarvan aan beide zijden twee kantoorgebouwen staan. In het midden staat een helikopter geparkeerd, maar wie gebruik probeert te maken van deze hoogte wordt waarschijnlijk genadeloos neergeschoten door iemand met een Intervention. Sterker nog: iedereen die zich niet binnenin de kantoorgebouwen bevindt met een shotgun, wordt neergeknald door een sniper. Highrise staat ook bekend om de ontzettend hoge hijskraan die je kunt beklimmen voor een nog beter overzicht. Infinity Ward had met Highrise niet de meest serieuze map in gedachten, maar uiteindelijk is het wel een van de leukste van de game en de franchise geworden.

highrise

8. Favela – Modern Warfare 2, Ghosts

Favela is één groot doolhof, waarin je net zoals in de missie Takedown over Braziliaanse daken kunt springen en kriskras door de straatjes kunt rennen. De map stelt je reflexen ontzettend op de proef, want in zo’n dichtbebouwde map kan om elke hoek een vijand op je staan te wachten. Verder is de map lekker speels. met typische voetbalveldjes en een bal die je in een goal kunt ‘schieten’.

Favela

7. Hijacked – Black Ops 2, Black Ops 3, Black Ops 4

Black Ops bracht ons Nuketown en het tweede deel kwam met een andere fantastische kleine map: Hijacked. In lijn met het ontwerp van Raid is Hijacked een luxe jacht met verschillende jacuzzi’s. De map is klein en vooral lang, waardoor snipers met zicht op de knelpunten behoorlijk gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. De wegen onder de boot zijn een extra heikel punt bij het verdedigen van je positie en een van de redenen dat submachine guns zo effectief zijn. Treyarch bracht de map terug in Black Ops 3 als een vliegend voertuig met ruimte om over de muren te rennen en stopte het schip in Black Ops 4 via een update.

hijacked

6. Raid – Black Ops 2

Als we een prijs aan de fraaiste Call of Duty-map mochten uitreiken, dan zou Raid uit Black Ops 2 die winnen. De map bestaat namelijk uit een prachtige villa in de Hollywood Hills, waarin alleen al rondlopen een genot is. Binnenin de villa vind je designerstoelen, moderne kunst, sportauto’s en rondom het gebouw een zwembad en een basketbalveld. Tussen al deze luxe kom je in veel langeafstandsgevechten terecht, met name door het plein waarop een groot kunstwerk te vinden is. Verder is de structuur van de map met drie lanen vrij klassiek, maar de invulling en opzet maakt van Raid een fantastische map.

raid

5. Firing Range – Black Ops, Black Ops 2 en Black Ops 4

Waarom oefenen op een schietbaan als je direct voor het echte werk kan gaan? Dat moet Treyarch hebben gedacht toen ze deze fenomenale map ontwierpen voor Call of Duty: Black Ops. Firing Range staat vol met autobanden, bewegende schietschijven en houten constructies die je het gevoel geven over een hele gevaarlijke paintballbaan te rennen. Door de opzet van de huizen met zwartgeblakerde daken en containers valt er genoeg te schieten op lange afstand, terwijl de strijd om hoger gelegen gebieden van zeer dichtbij plaatsvindt. Firing Range is lekker speels en keerde daarom meerdere keren terug in de serie.

4. Rust – Modern Warfare 2

Rust is iets groter dan Shipment uit Modern Warfare, maar het gaat alsnog om een krankzinnig kleine map. Zo klein, dat je vaak direct kunt beginnen met schieten zodra je spawnt, en anders een paar seconden erna. Dat zorgt voor totale chaos, mede gezien het feit dat er amper dekking te vinden is voor luchtaanvallen. Het centrale punt van Rust is natuurlijk de toren, die menig speler heeft beklommen om fantastische trickshots te maken. Onder de ‘oudere’ Call of Duty-community is Rust dan ook een zeer geliefde map, waar je vroeger na school afsprak om uit te vinden wie de beste CoD-speler was.

Rust

3. Crash – CoD 4: Modern Warfare, Modern Warfare 2

Een van de meest iconische maps uit Call of Duty 4: Modern Warfare is Crash. Crash is klein, maar toch veelzijdig door het contrast tussen de kleine gangenstelsels en het overzicht dat je hebt vanaf verschillende balkons en – voor wie slim springt – de daken. Er zijn tal van plekken om je te verstoppen en daardoor kan om elke hoek een campende tegenstander zitten. Het is dan ook extra fijn dat de muren van de map ontzettend dun zijn, waardoor de FMJ-uitbreiding voor je geweer volledig tot zijn recht komt. We hebben in Crash dan ook heel wat tegenstanders door een muur heen in hun kont geschoten.

Crash

2. Terminal – Modern Warfare 2, Modern Warfare 3, Infinite Warfare

Een van de beste Call of Duty-maps ooit is gebaseerd op de controversiële missie No Russian: Terminal. Dit vliegveld zit vol met leuke elementen die de map ontzettend memorabel maken. Denk aan het vliegtuig waarin snipers zich kunnen verstoppen, veiligheidspoortjes die piepen wanneer je ze passeert en de Hallway of Death, waar sentry guns meer dan eens hebben huisgehouden. Sinds Modern Warfare 2 is de map tweemaal teruggekeerd in latere delen en we hopen Terminal weer terug te zien in Call of Duty: Modern Warfare.

Terminal

1. Nuketown – Black Ops, Black Ops 2, Black Ops 3 en Black Ops 4

Is Nuketown de beste Call of Duty-map allertijden? Wij denken van wel. De symmetrische, compacte omgeving blijft oneindig leuk dankzij snelle gevechten van zeer dichtbij. Of je nu ongewilde gasten in de tuin uit de weg ruimt of een tegenstander aan de andere kan van het plein neerhaalt: Nuketown gooit je constant in de actie. De twee huizen aan weerszijden van het plein zorgen er daarnaast voor dat je een goed overzicht hebt, maar ook een prominent doelwit bent voor oplettende spelers.

Verder is de insteek van de map ontzettend tof, want feitelijk is het een testomgeving voor nucleaire bommen met grote zandvlaktes op de achtergrond en mannequins die we veel vaker aanzagen voor tegenstanders dan ons lief is. Wanneer de bom ontploft en de kill- en death-tellers absurd hoog staan, willen we niets liever dan nóg een potje spelen in Nuketown.

nuketown

Dit zijn volgens ons de tien beste Call of Duty-maps ooit. Omdat het ontzettend lastig is om tien maps in een lijst te plaatsten, hebben we nog een aantal eervolle vermeldingen: Fringe, Dome, Standoff, Castle, Shipment, Bog, Crossfire, Overgrown, Summit, Infection, Combine, London Docks, Stronghold en Asylum. Wat zijn volgens jou de beste maps?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Konami koopt Euro 2020-rechten op

Metal Gear Solid-soundtrack uitgekomen op vinyl