in

De tofste cosplayers op Dutch Comic Con 2018


Pharah – Overwatch

Demi, ofwel @p1ndakid op Instagram, heeft drie maanden in Pharah van Overwatch gestoken. Als ze thuiskwam van school knalde ze snel door en ook naast haar weekendbaantje heeft ze flink doorgezet. Het pak is van EVA foam gemaakt en afgewerkt met spuitlak. Het moeilijkste vond ze om alles passend te maken en zodanig dat alles bleef zitten. Dit is haar vijfde kostuum, maar haar eerste full body armor. Op de vleugels is ze het trotst.

Dutch Comic Con 2018

Knappe koppen uit Tales from the Borderlands

Athena, Moxxi, Rhys en Janey kunnen het prima met elkaar vinden! Kyra (@gryphinic), die ook een goedgelijkende Maya-cosplay heeft, is in de huid en armor van Athena gekropen. Dit is haar eerste armor-project en de eerste keer werken met lichtjes in een outfit. Eigenlijk vond ze het hele kostuum een behoorlijke uitdaging, vooral het verven.

Dutch Comic Con 2018

Anna (@lieutenantloot) is weg van de make-up en de attitude van Moxxi. Ze heeft twee maanden aan de originele versie van haar kostuum gewerkt, maar het perfectioneren duurde nog veel langer. Het naaiwerk vond ze het meest uitdagend.

Jacky (@allhailthefirehawk) heeft ongeveer zes maanden aan Rhys gewerkt. Alle details en patronen op het jasje zijn helemaal met de hand geschilderd! De mechanische arm was het moeilijkst om te maken, maar daar is ze ook het meest trots op.

In Janey zit ongeveer een jaar tijd. Jase (@jaselant) had vooral moeite met het schilderen. Dit was de eerste keer dat ze werkte met met cel-shading.

Bumblebee – Transformers

Dutch Comic Con 2018

De drie meter grote Bumblebee is het tweede kostuum van Richard (Midland cosplay creations). Zijn vrouw Bianca vertelt dat hij twee jaar aan dit (van karton(!) gemaakte) pak heeft gewerkt naast zijn baan als vrachtwagenchauffeur.

Er ging vooral tijd zitten in het maken van de stelten, met name om deze goed en stevig te krijgen. Het karton is overgespoten met spuitverf en blanke lak van de Action. ‘Je wilt niet weten hoeveel bussen verf erdoorheen zijn gegaan,’ zegt Bianca lachend.

Garrus Vakarian – Mass Effect

Dutch Comic Con 2018

Olivier (@VierCosplay) liep dit jaar rond als Garrus van Mass Effect. Hij heeft ongeveer een jaar aan dit pak gewerkt, ’s avonds na zijn studie en naast zijn weekendbaan. Hij maakte een flinke eindsprint om het kostuum vóór DCC af te krijgen. Dit is pas zijn tweede kostuum en het eerste kostuum dat hij van EVA foam heeft gemaakt. ‘Met elk kostuum wil ik iets nieuws leren,’ zegt hij trots. Vorig jaar liep hij rond als Krieg van Borderlands samen met zijn vriendin Iris als Maya.

Skyrim komt tot leven

Dutch Comic Con 2018

Koen (@dutch.dovahkiin) is zaterdag als Dragonborn verkleed. Binnen zes weken had hij de eerste versie van het kostuum af, maar hij heeft er twee jaar over gedaan om deze te perfectioneren. Het naaiwerk zorgde voor de meeste kopzorgen, op de helm is hij het meest trots.

Kim is als Draugr Deathlord (@leadiascosplay), haar tweede zelfgemaakte kostuum, waar ze vier maanden over heeft gedaan. Het tekenen van patronen was soms een hele klus, maar vooral de helm vindt ze erg tof geworden.

Colleen (kittybelcosplay) heeft twee maanden aan Mjoll the Lioness gewerkt. Dit is haar vierde zelfgemaakte outfit en ze maakt ook cosplay voor haar zoontje! Het borststuk vond ze een van de meest uitdagende dingen om te maken, maar ook het best gelukt.

Achter de Dark Brotherhood Assassin schuilt Alex (Roar and Clank). Ze heeft er een week over gedaan om de outfit aan te passen tot een Skyrim-waardige uitdossing. Dit valt wat buiten haar comfortzone, omdat ze liever in haar Thunderlord van Monster Hunter rondloopt.

Reaper skins – Overwatch

Dutch Comic Con 2018

El Blanco en Nevermore liepen samen over de beurs. El Blanco is Remco’s eerste kostuum en volledig zelfgemaakt. Vier maanden lang heeft hij buiten werk gezwoegd, onder andere met een 3D-printer voor de guns en met flink wat lagen leer voor de jas.

John (No Rules Props) vond de jas van Nevermore het moeilijkst om te maken omdat hij niet zo goed kan naaien. Dit is ook zijn eerste cosplay. Op het masker is hij het meest trots, daar zit namelijk ook een rookmachine in verwerkt!

Welke outfit vind jij het indrukwekkendst? Deel het in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed: Rogue Remastered Review – Eentje om af te kruisen

Het krankzinnige verhaal achter Fortnite – Van matige zakkenklopper naar fenomeen