in

De tofste mobiele games, voor Android en iOS – november 2018


Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Aan de mannen en vrouwen van ontwikkelaar Beamdog kun je het omzetten van oude pareltjes (zoals Baldur’s Gate en Icewind Dale) naar mobiele meesterwerkjes wel toevertrouwen. Momenteel werken ze aan Neverwinter Nights. De game verkeert nog in bèta en is daardoor waarschijnlijk her en der buggy. De klassieke Dungeons & Dragons-rpg uit 2002 is nu op veel fronten aangepast om goed te werken op je mobiele device, al zal een tablet het beste werken. Persoonlijk kan ik niet wachten om met de game aan de slag te gaan. De game, waarvan de basiscampagne al goed is voor een uur of vijftig aan gameplay, bevat ook de beide uitbreidingsets die elk garant staan voor nog veel meer uren aan content. Laat je niet misleiden door de verouderde graphics: dit is een rpg die nog steeds z’n mannetje staat.

Google Play

iOS App Store (nog niet beschikbaar, volgt)

Teslagrad

Teslagrad is een prachtige puzzel-platformer die oorspronkelijk uitkwam voor de Wii en PS3. In de game moet je goed gebruikmaken van de vele beschikbare krachten om een kwaadaardige koning te onttronen. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want Teslagrad is een vrij pittige game met toffe puzzels en uitdagende gevechten met enorm eindbazen. Dat alles is verpakt in een prachtig jasje. De charmante, met de hand getekende omgevingen voegen echt wat toe aan de steampunk-wereld. Zo vormen alle bekende elementen toch een mooi eigen geheel. Je hebt minimaal een uur of vijf nodig om de game uit te spelen. Niet gek voor een game van minder dan vijf euro.

Google Play

iOS App Store

Eloh

Hoewel dit niet een grote overgezette game is, zoals anderen in dit lijstje, mag Eloh niet ontbreken. Deze net uitgebrachte game ziet er prachtig uit, klinkt nog veel beter en is bijzonder leuk om te spelen. In deze puzzelgame is het de bedoeling om een constante stroom balletjes met behulp van maskertjes te begeleiden naar een eindpunt. Bij elke aanraking ketsen de balletjes in een bepaalde hoek af en daarom moet je de maskers zorgvuldig plaatsen. Wat de game zo leuk maakt, is dat elke aanraking van de balletjes ook geluid maakt en onderdeel wordt van de soundtrack. Zo stuurt het geluid je naar de oplossing: je hoort aan de muziek of je wel of niet goed bezig bent. Wanneer je een puzzel hebt opgelost, klinkt er een heerlijk vrolijk tropisch deuntje. Momenteel bevat de game ruim tachtig levels, maar het zou geen wonder zijn als daar snel nog meer aan toegevoegd wordt.

Google Play

iOS App Store

Alphaputt

Er zijn zo veel minigolfgames te vinden op Android en iOS dat je er bijna een compleet artikel aan kunt wijden (bijna). Toch valt Alphaputt meteen op met diens draai aan het bekende spelconcept. Voor elke letter in het alfabet is er een hole, dus 26 in totaal. Op basis van een woord kun je, ook samen met anderen, genieten van de bijzonder originele en diverse banen. Tijdens het spelen moet je goed opletten voor alle onderdelen van een baan die je golfballetje behoorlijk in de weg kunnen zitten of juist essentieel zijn om te winnen. De game kent één groot minpunt, en dat is dat Alphaputt enkel beschikbaar is voor iOS. Hopelijk kunnen Android-gebruikers ook snel aan de slag met deze prachtige game.

iOS App Store

Florence

Oké, technisch gezien is dit niet een héle nieuwe game, maar hij is zeer goed en verdient wat liefde! Florence is een prachtig stukje verhaalvertelling voor op je telefoon of tablet. De game vertelt je het verhaal van Florence, een jongedame die haar draai in het leven wil vinden. Daarbij is het een bijzonder knap gemaakte verhalende game over de liefde, die je in een uurtje of twee doorlopen hebt. Dat is misschien niet heel lang, en de game is ook niet echt gemaakt om meerdere keren te spelen, maar het is wel een bijzondere ervaring. Een ervaring die je best eens aan het denken kan zetten. Florence is geen game voor iedereen, maar voor de gamer die af en toe wel eens rustig een mooi verhaal wil meemaken dat specifiek gemaakt is voor telefoon en tablet.

Google Play

iOS App Store

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minecraft: Story Mode nu beschikbaar op Netflix

Darksiders 3 review – Een game met meerdere gezichten