in

De top 50 van Rainking part 1: #50-41

Eerlijk = eerlijk, ik heb dit idee een beetje gejat van Coola. Onlangs kwam hij met zijn lijst van favoriete Assassin’s Creed spellen. Toen ik dat zag, vroeg ik me een beetje af wat mijn top 25 aller tijden was. Het werd min of meer een probleem toen ik al mijn spellen afging. Ik had veel te veel spellen die ik echt goed vond. Uiteindelijk is het dus een top 50 geworden. Dat betekent dat deze serie uit vijf posts zal bestaan en elk tien spellen zal beslaan. Vandaag beginnen we onderaan de lijst, wat natuurlijk niet betekent dat deze spellen slecht zijn.

50. Tomb Raider II

Dit was lange tijd mijn favoriete deel uit de serie, totdat de reboot in 2013 wat meer gameplay als de Uncharted serie kreeg. Na de levels in Venetië, word je opgesloten in een vijandelijke omgeving. Aan het eind daarvan liep mijn game helaas vaak vast, waardoor ik regelmatig opnieuw moest beginnen.

49. The Movies

Ik hou wel van RTS spellen, maar er is één spel dat behoorlijk afwijkt van al het andere dat ik ken. In The Movies is het de bedoeling om langzaam maar zeker een goede studio op te bouwen met bekende acteurs en actrices die in goede films spelen. Naarmate je speelt, krijg je de beschikking over meer sets en scripts. Ik ben hier nooit ver mee gekomen, maar ik vind het gewoon leuk om af en toe op mijn gemak wat van te spelen.

48. The Settlers II: Veni, Vidi, Vici

Lang, lang, heel heel lang geleden had ik een abonnement op Power Unlimited. Halverwege 1996 zat er een keer een demo cd bij met daarop onder andere The Settlers II. Het was een serie waar ik nog nooit van gehoord had, maar het bleek iets te zijn dat me enorm goed beviel. Het was zó goed dat er tien jaar later een anniversary edition verscheen.

47. Assassin’s Creed II

Na de Prince Of Persia spellen voor de PS2 werd Assassin’s Creed aangekondigd, waar je moest zien te ontsnappen. Dat bleek erg tof te zijn, al was het tweede deel voor mij een flinke upgrade vergeleken met het origineel.

46. God Of War III

God Of War was goed. God Of War II was gaaf. God Of War III was geweldig. Ik dacht dat het hierna nooit beter zou worden. Man, was I wrong.

45. Captain Toad: Treasure Tracker

Ik hou wel van puzzelspellen ter afwisseling. Voor de Wii U had ik dan al gauw Captain Toad aangeschaft. Sterker nog, toen het voor de Switch uitkwam, heb ik ‘m ook daarvoor gekocht. Dit is een erg leuke puzzel game die niet genoeg erkenning krijgt.

44. Chrono Trigger

Ik weet het, dit spel staat redelijk laag. Ik vond ‘m erg gaaf, maar er waren best wat spellen die ik nog veel beter vond. Dat betekent niet dat je deze moet overslaan. Het is één van de betere JRPG’s op de SNES.

43. I Am Setsuna

Nadat de Final Fantasy spellen nogal andere gevechts systemen kregen, werden er een paar old school turn-based JRPG’s uitgebracht, waarvan I Am Setsuna de eerste was. De gameplay was lekker goud van oud, met een relaxte piano soundtrack.

42. Wild Arms

Één van de eerste PS1 JRPG’s die ik speelde was Wild Arms. Het was wat minder goed uitgewerkt dan Final Fantasy VII, maar het deed me denken aan Lufia II en die vond ik erg goed. Daarvan gesproken…

41. Lufia II: Rise Of The Sinistrals

Dit spel is in het nederlands uitgebracht onder de titel Lufia. Eigenlijk was het het tweede deel in een serie. Of eigenlijk een prequel. Snap je het nog? Hoe dan ook, dit was wel het beste spel van de twee.

Ok, dat waren de eerste tien. Binnenkort komen 40 t/m 31. Laters!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Beetje late reactie, ik moet deze site echt wat vaker door de week gaan bezoeken op zoek naar nieuwe posts haha. Maar ontzettend cool idee dit. Ik zou zelf niet zo heel snel een lijst kunnen maken van mijn favoriete games allertijden. Heb al een moeite met de top 3 te verzinnen. Heb zelf ook al wel eens zitten denken welke bijdrage ik kan leveren maar kom er nog niet echt uit wat dat zijn moet. Misschien dat ik een lijstje maak met mijn favoriete yakuza games die op moderne consoles speelbaar zijn of hoe die serie mij verraste en waar ik het nooit verwacht had mijn favo game serie werd. Nog ff over denken.

Anyways, van deze lijst heb ik wel geteld 0 spellen gespeeld haha, ik heb I am Setsuna en Gow 3 remastered wel in mijn overvolle backlog zitten, maar nog niet gespeeld. Ben benieuwd naar de rest van je lijst. Vind het altijd wel interressant om andermans lijstjes te zien. Misschien haal ik er nog inspiratie uit qua games die ik wil spelen

Luigi1985
1 jaar geleden

Nice. Van alles wat tot nu toe.

Lijkt me erg lastig om een top zoveel te maken. Ik krijg met een top 3 al ruzie met mezelf.

Ben benieuwd naar de rest.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Die voorwaarde zal voor jou toch niet zo’n.grote beperking zijn? 😉

coola
1 jaar geleden

Erg leuk artikel.

Ik vind dit geen “jatten” hoor :D. Ik voel mij zelfs een beetje gevleid dat je door mij inspiratie heb opgedaan. Ben benieuwd naar de rest.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ambitieus idee Rainking! Ik kijk uit naar de volgende editie. Ik heb Captain Toad al een tijdje in het vizier staan, lijkt me een erg leuke game!

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ja mij ook. Zit ook al een tijdje te denken om m een keer op te pikken. Vond de levels in Super Mario 3D World erg leuk.

Had laatst al op Marktplaats gekeken, maar toch nog even gewacht.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Good-old Tomb-Raider 2, waar blijft de tijd toch! Ook heerlijk mee vermaakt! Leuke lijst, ben erg benieuwd naar het vervolg!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha! Je bedoelt met 3 artikelen op de homepage? Goed bezig!! 🙂

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Een vaste waarde op de site!! Top!!

Screenshot Sunday #59

Mijn onvergetelijke gamemomenten #6: Stad en land af voor een Wii