in

De trailers van The Game Awards 2023 (en een paar winnaars)

Afgelopen nacht was het weer zo ver. The Game Awards vonden plaats in Los Angeles en daarbij werden er weer beeldjes uitgereikt in diverse categorieën, zoals best action game, best fighting game en natuurlijk de belangrijkste van allemaal, game of the year. Ik probeer het elk jaar live te volgen. Het enige probleem daarbij is dat het altijd in de nacht van donderdag op vrijdag wordt uitgezonden en ik wil er nou ook weer geen vrije dag voor nemen. Meestal ga ik vóór het grote evenement even een paar uur liggen, zodat ik nog een beetje fris blijf. De awards zelf zijn alleen niet de reden dat ik het kijk. En waarschijnlijk velen met mij.

Naast de awards is er namelijk nóg iets waar je er een hele hoop van te zien krijgt. Trailers! Tientallen gloednieuwe trailers! Daar zitten ook vaak spellen tussen die nog niet eerder zijn aangekondigd en soms hele nieuwe IP’s. Zo’n hele sloot aan trailers (bijna) achter elkaar vind ik altijd wel gaaf om te zien, dus vandaar dat ik er graag even voor ga zitten. Het evenement werd ook nu weer gepresenteerd Geoff Keighley en Sydnee Goodman.

Mocht je het gemist hebben of de awards je niet genoeg boeien om het te kijken, dan heb je hier een overzicht van alle getoonde trailers in chronologische volgorde. Er zitten er altijd wel een flink aantal tussen die geen gameplay tonen, maar alleen CGI beelden en dat is ergens wel jammer, maar het is wel tof om te zien wat er allemaal nog aan zit te komen.

Brothers: A Tale Of Two Sons Remake

Pony Island 2: Panda Circus

The Rise Of The Golden Idol

Usual June

Harmonium: The Musical

Windblown

Thrasher

Persona 3 Reload

Dave The Diver

World Of Goo 2

Metaphor: ReFantazio

Exodus

God Of War: Ragnarök – Valhalla

Big Walk

Prince Of Persia: The Lost Crown

Senua’s Saga: Hellblade II

Kemuri

No Rest For The Wicked

SEGA

Dragon Ball: Sparking! Zero

The Casting Of Frank Stone

Visions Of Mana

Rise Of The Ronin

OD

Jurassic Park: Survival

Rocket Racing

Black Myth: Wukong

Suicide Squad: Kill The Justice League

Warframe: Whispers In The Walls

Banishers: Ghosts Of New Eden

Ready Or Not

Tales Of Kenzera: ZAU

Lost Records: Bloom & Rage

The First Berserker: Khazan

Final Fantasy VII Rebirth

Apex Legends x Final Fantasy VII

Honkai: Star Rail

Marvel’s Blade

Last Sentinel

The First Descendant

Zenless Zone Zero

Mecha Break

GTFO: The Final Chapter

Den Of Wolves

Exoborne: Master The Apocalypse

Asgard’s Wrath II

Light No Fire

Stormgate

Final Fantasy XVI: Echoes Of The Fallen

The Finals

Monster Hunter Wilds

Tussen de trailers door werden er dus ook hier en daar wat awards weggegeven. Ik vind het op zich wel leuk als een spel dat ik goed vind iets wint, maar verder vind ik het verre van belangrijk. Sommige categorieën interesseren me ook echt voor geen meter, dus hieronder degene die ik zelf wat meer de moeite waard vond.

Best family game – Super Mario Bros. Wonder

Best performance – Neil Newbon (Baldur’s Gate III)

Best narrative – Alan Wake II

Best debut indie game – Cocoon

Best action game – Armored Core VI: Fires Of Rubicon

Best art direction – Alan Wake II

Best audio design – Hi-Fi Rush

Games for impact – Tchia

Best score & music – Final Fantasy XVI

Best independant game – Sea Of Stars

Best fighting game – Street Fighter 6

Most anticipated game – Final Fantasy VII Rebirth

Best ongoing game – Cyberpunk 2077

Best adaptation – The Last Of Us

Best action adventure – The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom

Best RPG – Baldur’s Gate III

Best sim/strategy game – Pikmin 4

Best sports/racing game – Forza Motorsport

Best multiplayer game – Baldur’s Gate III

Best game direction – Alan Wake II

Game of the year – Baldur’s Gate III

Geoff is waarschijnlijk een groot fan van The Muppets, want de laatste jaren is er altijd wel eentje bij. Dit jaar was het de beurt aan Gonzo.

En nu is natuurlijk de vraag of er iets interessants voor je bij zat. Of misschien wel een hele hoop. Misschien zelfs wel helemaal niets. Lekker goedkoop. Ook eens leuk.

Zelf was ik erg verrast door Visions Of Mana. Een nieuw deel uit die serie had ik eerlijk gezegd niet meer verwacht.
Er was al wel bekend dat SEGA met een aankondiging zou komen, maar wat was natuurlijk nog niet duidelijk. Misschien zelfs wel een hele nieuwe console. Het bleken een paar nieuwe games van diverse bekende SEGA franchises te zijn en dat kan best tof uitpakken.
Kojima’s nieuwe project OD kan weer alle kanten op gaan. Je weet nooit wat die man denkt, maar je kan er niet omheen dat het altijd weer iets unieks wordt.
The First Berserker: Khazan ziet er wel cool uit. Als ik het goed zag is het een soulslike in het DNF universum, dus die ik hou ik zeker in de gaten.
Het was ook mooi om weer eens wat van Black Myth: Wukong te zien. Dat was alweer een tijdje geleden en het ziet er nog steeds geweldig uit.
De demo van Prince Of Persia: The Lost Crown ga ik zeker proberen als die uitkomt. De nieuwe game is meer een MetroidVania en dat is zeker geen straf. Misschien is het wel net wat de franchise nodig heeft.
Brothers: A Tale Of Two Sons is zo’n spel waarvan ik me afvraag of het wel een remake nodig heeft. Ik heb ‘t een paar jaar geleden nog gespeeld en het zag er meer dan goed uit. Misschien dat het na It Takes Two meer nieuwe spelers aantrekt en dat keur ik altijd goed.

Maarreeeeeee…? Cyberpunk 2077 voor best ongoing? Really?

Als afsluiter heb ik voor jullie nog het mooiste moment van de hele avond. Of nacht. Enjoy!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
adutchman
adutchman
2 maanden geleden

Thanks voor het overzichtje. Ik lag lekker te slapen, wel fijn alles op een rijtje terug te zien!

Lavalera
2 maanden geleden

Ik lag uiteraard lekker te slapen tijdens de uitzenduren. Ik heb het vanmorgen met een half oog tijdens het thuiswerken bekeken (thuiswerken heeft zo zijn voordelen haha). Voordeel is ook dat de stukken die me niets interesseren je zo door kan spoelen haha.

De grap van Christopher Judge was echt GENIAAL, nou heb ik zelf de campagin van MW3 niet gespeeld maar hoor er zulke rommel over dat ik dat ook maar niet ga doen haha.

Ik ben het met je eens Rob, dat Cyberpunk de award kreeg voor best ongoing. Ja het is een redemption story. Maar behalve een verbouwing van het spel en de DLC vind ik het nou niet echt een spel dat die award verdient. Dat is meer voor de Live Service games, oftewel de andere 4 die getoond werden. Maar goed. De overige awards waren redelijk voorspelbaar. Was wel blij dat Hi-Fi Rush alsnog een award heeft verdiend. Was een beetje bang dat die onder gesneeuwd zou worden door alle kanonnen die dit jaar zijn uitgekomen en Hi-Fi Rush was in januari 1 van de eerste toppers die uit kwam. Fijn om te zien dat het spel de waardering krijgt die het verdiende.Het zijn net zoveel awards als dat ToTK heeft gehad, dus ach dan moet het wel een goed spel zijn toch 😉
Baldur’s gate zoals verwacht de grote winnaar. Ook al is het niet mijn game van het jaar, de passie waarmee het spel gemaakt is, de fantastische artwork, verhaal, acteerwerk zijn echt GOTY waardig. Communicatie en support na livegang zijn ook nog eens keer iets wat je bij AAA ontwerpers maar weinig ziet tegenwoordig. Dus ik juich het succes van de game ook zeker toe.

Qua trailers en aankondigingen is het een beetje mixed. Ik had het daar met vrouwlief vanmorgen nog over, leuk al die aankondigingen, maar ik wil gameplay zien. Een flashy trailer wekt interesse in het spel om het in de gaten te houden, maar pas echt warm lopen voor een spel doe ik als ik trailers zie met gameplay.

Metaphor en Persona 3 staan torenhoog op mijn interesse lijst. het is geen geheim dat ik het afgelopen jaar veel games van Atlus heb gespeeld en die stiekem best wel heel leuk vind. Ik wist al dat een trailer van Metaphor zou komen, maar alsnog werd ik er blij door verrast. Hopelijk net zo goed als de persona games!

Sega was nog wel de grootste verrassing met Crazy Taxi, Jet Set Radio, Golden Axe (en de anderen ben ik al weer vergeten haha). Een paar klassieke Sega games die terugkomen. Ik ben wel benieuwd naar die games.

Hellblade 2……OMG wat was die trailer me een potje vet! Ik heb Hellblade 1 al wel eens een stukje gespeeld (ja ik weet het ik moet het uitspelen) en de sfeer in die game met een hoofdtelefoon op is wel echt een speciale belevenis. Deel 2 ziet er nog beter uit dan deel 1 en als de combat verbeterd is, kan het wel echt een pareltje worden van Ninja Theory.

Blade van Arkane Lyon zag ik niet aankomen. Er ging al geruchten over een nieuwe Arkane game, maar volgens het circuit was het Dishonered 3. Ik was dan ook enigszins verbaasd toen ik Blade zag langskomen. Ben benieuwd of die game multi console of exclusive gaat worden, er werd namelijk niet gezegd dat het een Xbox exclusive is. Dus er is nog hoop voor de PS fans 🙂

Net zoals Rainking was ik ook verbaasd door Visions of mana. De mana series is al ouder. Het heeft natuurlijk de remakes gehad de afgelopen jaren, maar een compleet nieuwe game in het mana universum? Ja dat was een verrassing.

Verder viel het me op dat er wel HEEL VEEL scifi was. Of dat ligt misschien aan mij. Maar space rpgs, space shooters en space rta games. Het lijkt een beetje een terugkerend thema te zijn.

En dat waren voor mij wel de meest opvallende zaken.

Luigi1985
2 maanden geleden

Ben benieuwd naar de Sega games. Hellblade lijkt me ook erg vet, maar heb helaas geen Xbox. Verder moet ik een keer de tijd nemen om de trailers te bekijken, want het zijn er best veel

Stelling van de week: Nu kan ik niet meer wachten op GTA VI

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 december