in ,

De transitie van Assassin’s Creed – Deel 1

Assassin’s Creed, een franchise naar mijn hart. Games welke ik keer op keer heb opgestart, van de Xbox 360 tot de Xbox Series X. Van Assassin’s Creed tot Assassin’s Creed: Valhalla. Iedere keer heb ik de games gekocht en gespeeld. Ik zeg bewust niet uitgespeeld, want dat is in sommige gevallen niet het geval.

Het is de bedoeling dat dit een serie wordt van meerdere artikelen, mits de artikelen als leuk worden ervaren. In deze artikelen wil ik graag mijn mening delen over de serie, hoewel niemand naar die mening heeft gevraagd. De games zijn onderverdeeld in verschillende secties waarin ik een bepaalde verandering bespeurde. Naast de tekst zal ik mijn favoriete citaat uit iedere game/boek verwerken. Laten we beginnen bij het begin.  

Het begin – Assassin’s Creed

Het begin van de serie is natuurlijk Assassin’s Creed met Altaïr Ibn-LaʼAhad en Desmond Miles. Als ik eerlijk moet zijn heb ik deze game de afgelopen jaren niet veel gespeeld. Het was mijn eerste open wereld game en het was een goede ervaring. Over de daken rennen als Assassin en op doelwitten jagen was en is een spannende ervaring. De moeilijkheidsgraad was hoog (voor iemand die voornamelijk shooters speelde) en het vloekgehalte groeide naarmate de game vorderde. Dat weerhield mij niet om verder te spelen.

De moeilijkheidsgraad was volgens mij hoog, omdat de game niet altijd even stabiel liep. Zo kon een afwering doel missen of free-run sessies snel grond raken. Het plezier was ondanks deze “foutjes” niet te stoppen. Hoe gaaf was het als je uit een groep mensen komt en een verborgen mes kon trekken, of toch die frustrerende achtervolging haalde. Dan nog niet te spreken over de vlaggen die overal verstopt waren in de spelwereld, soms op onmogelijke plekken. Tijdens het schrijven van deze tekst heb ik mij afgevraagd of de moeilijkheidsgraad de game voor mij verbeterde of juist verslechterde. Mijn conclusie is daarin positief, het heeft doorzettingsvermogen gevraagd. Natuurlijk leer je door de game heen wat er gedaan moet worden om verder te komen en beter te worden. Het was ook niet onmogelijk om de game uit te spelen.

Inmiddels heb ik het boek Assassin’s Creed: de Duistere Kruistocht gelezen, in het Nederlands en zeker een aanrader. Waarin het verhaal zo goed wordt vertolkt dat ik dit erg mistte in de game. Daarnaast werd het Desmond verhaal compleet genegeerd in het boek en lag de focus compleet op Altaïr. Begrijp mij niet verkeerd, het verhaal omtrent Desmond was niet slecht, maar lag voor mij in de weg bij de geschiedenisles. Iedere keer weer terug naar het Abstergo lab om daar een paar interactieve momenten te hebben met Lucy of Vidic lag mij niet. Lekker rondzwerven in de wereld, dat is wat ik wilde!

De game bood een geschiedenisles en enthousiasmeerde mij om meer te leren over de tijdsperiode. De game heeft mij vaker geholpen in mijn kennis dan afbreuk gedaan. Daarnaast was ik ook niet gefocust op het moderne verhaal en wilde ik actie, toch iets wat ik meenam vanuit het shooter genre. Terugkijkend was ik vrij jong toen ik begon met Assassin’s Creed en daardoor het verhaal misschien niet zo waardeerde. Latere delen hebben dit voor mij veranderd.

Assassin’s Creed: de Duistere Kruistocht:

“Learning is knowledge and knowledge is freedom and power. He knew that. He had forgotten that, somehow. But he knew it once more.”

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Toevallig kwam ik er vandaag (sterker nog, nog geen uur geleden) achter dat Assassin’s Creed Bloodlines op de PSP een vervolg op dit deel is. Het eerste spel vond ik best leuk, al heb ik een tijdje vastgezeten bij het grote gevecht aan het eind. Ik bleek dat gewoon niet goed aan te pakken en bleek makkelijker te zijn dan ik dacht.

Ik wil de comics nog wel een keer kopen, al weet ik eigenlijk niet over welke assassins die gaan.

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Een aantal comics gaan over Ezio, Connor , edward. Maar de meeste comics hebben een non game Assassin in de hoofdrol.

Zijn wel allemaal met elkaar verbonden door moderne verhaallijn dat in de eerste game is gestart.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Top, bedankt voor de info, man!

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Same here. Die eindbaas battle was inderdaad best pittig. In een tuin ofzo en hij met de golden apple toch? Is ook alweer bijna 14 jaar geleden zeg. Ik was toen 27 haha. Altaïr rocks! Vond het echt een coole assassin.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  TheGoldenKid

Waar ik zelf moeite mee had was bij mijn weten de baas ervoor. Als het goed is moest je eerst een paar waves minions uitschakelen voordat de grote gast zich ging moeien.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Oh ja, er begint wat te dagen.

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden

Leuk stuk om te lezen, ben benieuwd naar het vervolg en je ervaringen en meningen!

DanTheGameKing
DanTheGameKing
1 jaar geleden
Antwoord aan  xcollin

Zeker doen! Je hebt een leuke manier van schrijven en leest daardoor lekker weg!

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  xcollin

Het valt niet te ontkennen dat de Assassin’s Creed reeks nog best populair is. Sowieso is Coola de resident AC fanaat, maar ik kreeg onlangs bijna alleen maar Assassin’s Creed screenshots binnen voor Screenshot Sunday, dus er zitten hier best wat fans, denk ik. Zelf vind ik Assassin’s Creed II de beste voorlopig, al heb ik er pas drie uitgespeeld. Ik denk dat je gewoon door kunt gaan met je serie stukjes.

coola
1 jaar geleden

Erg leuk artikel ben benieuwd naar de rest (en welke delen je niet heb kunnen uit spelen).

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik kan het mezelf er ook niet van weerhouden om over Assassin’s Creed te schrijven. Blijft een oneindige topic 😛

Weg van het feit dat het eerste deel “het begin” is en een prima basis legde, vind ik de game afschuwelijk slecht verouderd. De hele game ziet er grauw uit, NPC’s zeggen elke minuut dezelfde zin. Audiotechnisch laat het ook te wensen over en de gameplay is erg saai en repititief.

Daarbovenop vind ik Altaïr een zwaar overrated assassin. Hij heeft nul charisma en doet weinig bijzonders in de game.

Leuke eerste game, meer niet. (voor mij dan).

Lavalera
1 jaar geleden

Ik heb alleen nog maar de moderne ac Trilogy gespeeld maar er zijn hier genoeg ac fans merk ik al. Heb wel een aantal oude ac spellen in mijn backlog zitten maar ben altijd meer een action adventure rpg fan en minder van stealth. Dus odyssey en valhalla vond ik geweldig origins kan ik nog neit inkomen en de rest heb ik nog niet geprobeerd. Maar vind het wel interessant om te lezen over de historie er van

CarnifeX
1 jaar geleden

Leuk stuk. De AC blijft een toffe serie. Het verhaal volg ik helemaal niet meer. Speel de games vooral als een speeltuin waarin je lekker mannetjes doodt in mooie omgevingen

Muppet Treasure Island

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 juli