in

De ultieme en snelste game-ervaring dankzij glasvezel internet


Dit artikel is een partnerbijdrage van KPN. Lees hier wat dit betekent.

Wat is glasvezel internet?

Als gamers maken we ons vooral druk over het kopen van de nieuwste systemen, games en misschien ook wel het scherm waarop je je console of pc aansluit, maar bij onze internetverbinding staan we eigenlijk niet zo snel stil. Eigenlijk is dat heel gek, want snel internet is enorm belangrijk voor een zo vloeiend mogelijke game-ervaring – en dat wordt in de nabije toekomst alleen maar belangrijker. De redder in nood is glasvezel internet!

glasvezel

Glasvezel moet naar je huis worden aangelegd voordat je er gebruik van kan maken. Ironisch genoeg wordt alle internetdata in Nederland nu al via glasvezel verzonden, alleen het laatste stukje naar je huis niet – dat gebeurt nog vaak via bijvoorbeeld een coax-kabel. Steeds meer gemeenten beseffen gelukkig dat het belangrijk is voor hun inwoners om glasvezel direct naar hun huis te hebben liggen en stappen er op over. De grootste aanbieder van glasvezel internet is KPN.

Glasvezel internet van KPN

Glasvezel is dus essentieel voor een optimale game-ervaring. Gelukkig ziet ook KPN in dat gamers een flinke upgrade van hun internetsnelheid kunnen gebruiken. Vanaf 2 maart lanceert het bedrijf dan ook 1 Gigabit aan internetsnelheid op glasvezel. Daarmee heb je dus een downloadsnelheid van 1 Gbit per seconde, oftewel 1000 Mbit per seconde, meer dan genoeg voor de veeleisende gamer!

Dat is ook wel zo handig wanneer je met meerdere mensen op dezelfde internetverbinding zit. Zo kun je samen met je gezin of vrienden zonder problemen meerdere dingen doen: Netflix streamen, Spotify aan voor de nodige muziek en natuurlijk in de multiplayer van je online game naar keuze duiken.

Ook uploaden gaat overigens razendsnel: dat wordt 400 Mbit per seconde, en eind dit jaar zelfs 1000 Mbit per seconde, zodat straks downloaden en uploaden even snel gaat. Ideaal voor je pingrate in de multiplayer!

Twijfel je nog over welk internetabonnement het beste bij je past? KPN heeft een pagina waarop glasvezel vergelijken mogelijk is. Check hier ook wanneer glasvezel internet van KPN specifiek bij jou beschikbaar komt.

Waarom glasvezel internet als gamer?

Hieronder geven we je drie redenen waarom supersnelle glasvezel internet enorm handig is voor gamers.

1. Online multiplayer

Natuurlijk is snel internet belangrijk voor wanneer je games online speelt. Zeker in multiplayerpotjes waarin je reactiesnelheid van belang is – bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare, Fortnite of Street Fighter 5 – kan een fractie van een seconde het verschil maken tussen winst en verlies. Je wil dan niet opeens last hebben van lag door bijvoorbeeld een veel te hoge pingrate. Ook wanneer je zelf de server van een multiplayerpotje host, bij games die dat toelaten, is een snelle verbinding essentieel – niet alleen voor jou, maar ook andere spelers!

Street Fighter 5

2. Games downloaden

Games worden steeds groter en krijgen na release ook steeds forsere patches. Deze generatie moet je voor een gemiddelde game tientallen gigabites binnenhalen. Hoe sneller je internet is, hoe minder lang je hoeft te wachten tot je aan de slag kunt met je aankoop. Niets is zo frustrerend als met een nieuwe game thuis komen, en er achter komen dat er een update van 30 GB op je staat te wachten. Dan is het wel zo fijn als die update snel gedownload is en je eindelijk kunt gaan gamen! Daarbij zullen de games komende consolegeneratie alleen maar groter worden, zeker nu 4K de standaard wordt.

3. Streaming en services zijn de toekomst

In het verlengde daarvan is de game-industrie op dit moment flink aan het veranderen. De nadruk komt steeds meer te liggen op streamingdiensten zoals Google Stadia en services waarbij je games download zoals Xbox Game Pass. Ook hier geldt weer dat je veel data aan het binnenhalen – én verzenden – bent voor en tijdens het spelen. Het scheelt je veel tijd en frustratie wanneer je internet supersnel is.

Het moge dus duidelijk zijn: bijna alles op het gebied van gaming hangt samen met internet en met glasvezel ben je er zeker van dat je de snelst mogelijke verbinding hebt. Mocht het al bij jou mogelijk zijn, twijfel dus niet en stap over op een glasvezelabonnement!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het eerste Atari-hotel wordt binnenkort gebouwd

In-game geld en items worden door rockstar weggeven in GTA- en Read Dead Online