in

De verbeteringen in Zelda: Skyward Sword HD uitgelicht


Zoals verwacht valt onder de verbeteringen een aangepaste functie van Fi. Een van de grootste kritiekpunten is dat het personage in de Wii-versie van de game constant geforceerd in beeld verschijnt met dialogen die weggeklikt moeten worden, waarmee ze uitlegt wat diverse items of insecten voor functie hebben. Elke keer dat de game opnieuw wordt opgestart, herhaalt ze deze informatie over elk item dat opgepakt wordt. 

De Switch-versie moet Fi alleen tonen in tussenfilmpjes of “wanneer nodig”, maar kan nog wel handmatig worden opgeroepen voor advies. Informatie over opgepakte items wordt maar eenmalig getoond en daarna nooit meer.

Verder loopt de Switch-game op 60 frames per seconde, wat een soepelere ervaring ten opzichte van de Wii-versie moet bieden. Dialogen die in beeld verschijnen kunnen daarnaast doorgespoeld worden door op de B-knop te drukken. Ook tussenfilmpjes kunnen geheel worden overgeslagen – daarvoor kunnen spelers de Min-knop indrukken. De inleidende tutorials in de game zijn daarnaast bijgewerkt om ze minder opdringerig te maken. Tot slot wordt geboekte progressie in de game automatisch opgeslagen, al blijft het mogelijk om handmatig te saven.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD lanceert op 16 juli voor Nintendo Switch. De game bevat een traditionele spelwereld met kerkers, maar heeft als unieke feature dat spelers met de Joy-Con-controllers de richting van Links slagen met het zwaard kunnen bepalen. Het is echter ook mogelijk om de game geheel met knoppen te spelen, zoals op de Switch Light en de Pro Controller. Met de rechter analoge stick kan het zwaard in verschillende richtingen worden geduwd.

Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Digitale PSP-games blijven worden verkocht via PS3 en Vita

Red Dead Redemption 2 komt deze maand mogelijk naar PlayStation Now