in

De vetste aankondigingen en trailers van San Diego Comic-Con


Marvel Cinematic Universe Phase 4

Laten we meteen maar even met één van de grootste aankondigingen beginnen: de eerste details over de vierde fase van de Marvel-filmreeks. Er zijn tien projecten voor 2020 en 2021 aangekondigd, waarvan er vijf films zijn en vijf series. De series verschijnen op Disney+ en behoren dus officieel tot de canon van het MCU, en zullen niet zoals de Marvel Netflix-series tussen wal en schip vallen, ook al behoren die ook de canon. Phase 4 wordt daarna hervat met nog meer films, maar onderstaande projecten zijn in ieder geval het eerst aan de beurt.

Het begint op 1 mei 2020 met Black Widow. Het personage dat door Scarlett Johansson wordt gespeeld krijgt eindelijk haar eigen film, en andere rollen zijn weggelegd voor Florence Pugh, David Harbour en Rachel Weisz. De Taskmaster wordt de grote slechterik van de film. In de herfst van 2020 komt ook de eerste Marvel-serie op Disney+ uit, namelijk The Falcon and Winter Soldier. Anthony Mackie en Sebastian Stan zetten hun rollen voort en het is fijn dat beide heren op deze manier de kans krijgen wat meer diepgang aan de personages te geven. 2020 wordt op 6 november afgesloten met Eternals, met een enorm indrukwekkende en diverse cast bestaande uit Salma Kayek als leider Ajax, Angelina Jolie als Thena, Brian Tyree Henry als Phastos, Richard Madden als Ikaris, Don Lee als Gigamesh, Leuren Ridloff als Makkari, Kumail Nanjiani als Kingo en Lia McHugh als Spire.

Op 12 februari 2021 kunnen we de film Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings in de bioscoop verwachten. Simu Liu speelt de hoofdrol, terwijl Tony Leung de Mandarin wordt. De échte dus, niet degene die we in Iron Man 3 zagen. In de lente van 2021 verschijnen tevens de eerste seizoenen van WandaVision en Loki op Disney+. Eerstgenoemde serie draait om de Scarlet Witch, net als in de films gespeeld door Elizabeth Olsen, en Paul Bettany als Vision. Loki draait natuurlijk om de broer van Thor, wederom gespeeld door Tom Hiddleston, en volgt het personage voordat hij ‘goed’ wordt.

Op 7 mei komt de film Doctor Strange and the Multiverse of Madness uit, waarin Benedict Cumberbatch weer als Doctor Strange te zien is en ook Scarlet Witch een rol heeft, waardoor de film verbonden is met Wanda Vision. In de zomer van 2021 kunnen we de animatieserie What If…? op Disney+ verwachten, waarin in elke aflevering een alternatieve versie van een Marvel-verhaal wordt verkend met bekende stemacteurs als Josh Brolin en Mark Ruffalo. In de herfst van 2021 komt de vijfde Disney+-serie er aan, namelijk Hawkeye, dat draait om het personage van Jeremy Renner. Hij draagt in de serie het stokje over aan Kate Bishop. Tot slot draait vanaf 5 november 2021 Thor: Love and Thunder in de bioscoop, net als Ragnarok geregisseerd door Taika Waititi. Opvallend is dat Natalie Portman haar rol uit de eerste twee Thor-films voortzet en ze in Lady Thor transformeert.

Veel Marvel-nieuws, dus, maar dat is natuurlijk niet alles. Na 2021 gaat Phase 4 gewoon door, onder andere met een nieuwe Spider-Man, Black Panther 2, Captain Marvel 2, Guardians of the Galaxy 3, de introductie van vampierjager Blade in het MCU (gespeeld door Mahershala Ali), en de komst van de X-Men en de Fantastic Four. Meer dan genoeg om naar uit te kijken dus voor Marvel-fans!

Eerste trailer The WItcher-serie

De eerste trailer van The Witcher – de aankomende Netflix-serie gebaseerd op de boeken – stond vorige week al op InsideGamer (lees hier onze traileranalyse), maar we nemen hem zeker nog even mee in deze samenvatting, mocht je hem gemist hebben. Aan spektakel in ieder geval geen gebrek in de trailer, maar hoe het acteerwerk en het verhaal wordt is natuurlijk nog even afwachten. Dit najaar komt het eerste seizoen, bestaande uit acht afleveringen, in ieder geval naar Netflix. De focus ligt op de monsters die Geralt bevecht en de grijze gebieden waarin de karakters van personages verkeren. Wordt dit de nieuwe Game of Thrones?

De tweede trailer van It: CHapter 2

Vanaf 6 september draait het langverwachte It: Chapter 2 in de bioscoop. 27 jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel keren de inmiddels volwassen leden van de ‘Losers Club’ terug naar Derry om voor eens en voor altijd af te rekenen met Pennywise. De trailer toont in ieder geval meer dan genoeg interessant materiaal, en fans van het (overigens aan te raden) boek van Stephen King zijn blij dat het lijkt alsof veel bovennatuurlijke elementen uit het boek in de film lijken te zitten. Zo zien we een scène die lijkt te wijzen op de groepshallucinatie in het rookhol en een mogelijk bizar eindgevecht.

Rick and Morty keren terug

We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar in november komt eindelijk het vierde seizoen van de populaire animatieserie Rick and Morty. Daarbij laten de makers weten dat de volgende seizoenen een stuk minder lang op zich laten wachten, dus na seizoen 4 hoeven we niet weer jaren op seizoen 5 te wachten. Hieronder is alvast een voorproefje te zien.

De eerste trailer van Top Gun: Maverick

Het heeft enkele decennia geduurd, maar Top Gun krijgt eindelijk een vervolg, en daar is tijdens Comic-Con de eerste trailer van getoond. Peter Mitchell moet de zoon van Goose opleiden tijdens zijn pilotentraining. Verder is de populariteit van drones een belangrijk speerpunt in het verhaal van de film. Top Gun: Maverick komt ergens volgend jaar uit.

Nieuwe trailer HBO’s Watchmen toont Dr. Manhattan

Hoewel Lost niet bij iedereen in de smaak viel, heeft Damon Lindelof zich daarna dubbel en dwars bewezen met de HBO-serie The Leftovers. Zijn nieuwe project is een serie over de populaire graphic novel Watchmen. De serie speelt zich echter ná het verhaal – en dus ook de bekende verfilming – af. Hoewel de eerste trailer er op leek te wijzen dat de populaire personages uit de comics niet in de serie zitten, bewijst deze nieuwe trailer het tegendeel. Zo zien we onder andere Dr. Manhattan en Adrian Veidt. Het eerste seizoen komt deze herfst naar HBO.

De eerste trailer van The Walking Dead seizoen 10

De The Walking Dead-serie gaat onvermoeibaar door. Het negende seizoen was qua kwaliteit een stuk beter dan de paar seizoenen die daarvoor kwamen, dus dat belooft veel goeds voor het tiende seizoen, dat vanaf 6 oktober start. Overigens zal dit het laatste seizoen zijn voor Danai Gurira.

Naast de trailer van de serie is ook de eerste teaser van de The Walking Dead-film uitgebracht. Er komen namelijk drie films rondom het personage Rick Grimes, dat inmiddels uit de serie is vertrokken. De film draait overigens ook in de bioscoop op release. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

De trailer van Cats is een beetje eng

Deze feestdagen draait de verfilming van de bekende musical Cats in de bioscoop. De film heeft een topcast met onder andere Judi Dench, James Corden, Ian McKellan, Taylor Swift, Idris Elba en meer. Wel vonden de meeste mensen die de trailer hebben gezien het ergens een beetje eng. Al die mensen die er uit zien als katten… maar goed, dat is natuurlijk het concept achter de musical en dus de film.

Westworld seizoen 3-trailer toont Nazi-park

In 2020 verschijnt het derde seizoen van HBO-serie Westworld. Het eerste seizoen is behoorlijk geprezen, maar volgens veel kijkers werd het tweede seizoen een beetje té verwarrend. De makers van de show hebben dan ook laten weten dat het aankomende derde seizoen een stuk rechtlijniger wordt. De beelden zien er in ieder geval prachtig uit, met de futuristische echte wereld (áls het tenminste geen park is) en zelfs een Nazi-park!

Er komen nog twee Halloween-films uit

De Halloween-film uit 2018 is een direct vervolg op de in 1978 verschenen klassieker van John Carpenter, en nu laat de beste man zelf weten dat er nog twee vervolgfilms komen: Halloween Kills in 2020 en Halloween Ends in 2021. Jamie Lee Curtis keert weer terug als Laurie Strode, maar veel meer weten we er helaas nog niet over.

Nieuwe BRad Pitt-film Ad Astra intrigreert

In september komt de sciencefictionfilm Ad Astra met Brad Pitt in de hoofdrol uit in de bioscoop. De eerste trailer was al veelbelovend en ook de nieuwe trailer prikkelt enorm. Brad Pitt speelt Major Roy McBride, de zoon van verdwenen astronaut Clifford McBride (Tommy Lee Jones). Roy bereid zich voor op zijn eigen ruimtereis om er achter te komen wat er met zijn vader is gebeurd.

Edward Furlong keert terug als John Connor in Terminator: Dark Fate

Opvallend nieuws tijdens Comic-Con: niet alleen Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton keren terug in Terminator: Dark Fate, ook Edward Furlong zal zijn rol als John Connor – in Terminator 2 nog maar een tiener – voortzetten. Terminator: Dark Fate schrapt alle vervolgen na Terminator 2 en volgt die film dus op. In onderstaande featurette zijn wat nieuwe beelden te zien. De film komt op 23 oktober uit.

Oude tijden herleven in The Dark Crystal: Age of Resistance

Je wist het misschien al: de klassieke Jim Henson-film The Dark Crystal krijgt een serie op Netflix. Op Comic-Con werd een featurette getoond, waarin te zien is hoe de poppen tot leven worden gewekt, en aansluitend zijn de eerste beelden van de show getoond. De film draait om de Gelflings, wezens wonend in de wereld Thra. Ze nemen het op tegen de machtige Skeksis. Vanaf 30 augustus op Netflix.

De eerste beelden van The Expanse seizoen 4

Syfy wilde vorig jaar na drie seizoenen stoppen met de geprezen sci-fi serie The Expanse, gebaseerd op de gelijknamige boeken. Gelukkig besloot Amazon de rechten op de serie te kopen en zetten ze het nu voort met een vierde seizoen, die vanaf 13 december op Amazon Prime te zien is. Hieronder zijn de eerste beelden te zien. Inmiddels hebben mensen toegang tot ontelbaar veel nieuwe planeten dankzij de Ring Gates, en dat levert nieuwe conflicten op tussen de Belt, Mars en de aarde.

Grappige trailer van Jay and Silent Bob Reboot

Jay en Silent Bob komen in actie wanneer ze er achter komen dat er een reboot in de planning staat van een film gebaseerd op hun leven. Daarom reizen ze door de VS onderweg naar Hollywood. Met de typische humor van Kevin Smith en een hóóp bekende gezichten! De film komt in oktober dit jaar uit.

De eerste trailer van Star Trek Picard

Natuurlijk mag ook de eerste trailer van Star Trek Picard niet missen in deze samenvatting (bedankt CYBERMARANOID!). De nieuwe serie laat Patrick Stewart terugkeren als Jean-Luc Picard uit Star Trek: The Next Generation. Picard is vertrokken bij Starfleet, maar moet toch weer in actie komen en een nieuw team samenstellen vanwege een aankomende dreiging. Ook andere personages uit The Next Generation en Voyager keren terug, waaronder Data en Hugh the Borg. Star Trek Picard verschijnt begin 2020 op CBS All Access.

Genoeg moois voor de film- en seriefans om naar uit te kijken dus! Wat was jouw favoriete trailer of aankondiging van San Diego Comic-Con? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Is ‘Graveyard Keeper’ de nieuwe ‘Stardew Valley’?

Meer details over religie en dynamische gesprekken in Cyberpunk 2077