in

De vijf beste Call of Duty-campagnes


5. Call of Duty: Black Ops 2

Black Ops 2 was de eerste Call of Duty-game die zich in de nabije toekomst afspeelt en zet bovendien een hele opvallende structuur neer. Naast missies met futuristische uitrusting als drones en wingsuits met Masons zoon David in de hoofdrol, beleef je vanuit het perspectief van Frank Woods de laatste dagen van de Koude Oorlog. Deze tweedeling is bijzonder interessant en achteraf gezien een mooi compromis voor liefhebbers van beide tijdperken.

Helemaal interessant is het verhaal en de keuzes die het verloop ervan drastisch kunnen beïnvloeden. De strijd tegen geloofwaardige dictator Raul Menendez kan op maar liefst vijf verschillende manieren aflopen, afhankelijk van of spelers bepaalde personages weten neer te schieten of secondaire doelen voltooien. De missie Suffer With Me , waarbij je erin geluisd kunt worden om Alex Mason te vermoorden, is slechts een voorbeeld van de brilante opzet van Black Ops 2.

Call of Duty

4. Call of Duty 2

Een lijst met de beste Call of Duty-campagnes is niet compleet zonder een ode aan de traditionelere delen. Na met het eerste deel een goed begin te hebben gemaakt, ontwikkelde Infinity Ward de beste WO2-shooter in de franchise. De levels uit het eerste deel waarin je als een eenmansleger door gangen honderden nazi’s overhoopschiet werden ingeruild voor nog meer grootschalige gevechten. Call of Duty 2 neemt spelers mee naar het Russische, Noord-Afrikaanse en Franse front, met onder andere een ander perspectief op D-Day.

Wie vandaag de dag door de gedateerde graphics heen kijkt, begrijpt waarom deze grootschalige oorlogen zo meeslepend zijn. Kogels vliegen in de rondte , overal om je heen sterven mensen en de stemmen van medesoldaten zorgen voor iets meer immersie. Verder maakte Call of Duty 2 het automatisch helen erg populair, en dat werd de standaard in veel shooters . Hoewel we je wellicht de veel modernere Call of Duty: WW2 zouden aanraden om nu te spelen, is dit tweede deel nog steeds ontzettend goed.

Call of Duty

3. Call of Duty: Modern Warfare 2

Na Call of Duty 4 deed Infinity Ward overal een schepje bovenop, wat een beetje ten koste ging van de variatie. Modern Warfare 2 is namelijk één groot hoogtepunt met zeer weinig adempauzes. Dat betekent wel dat de game een aantal van de meest iconische momenten van de franchise bevat, en zoals je vast niet is ontgaan ook de meest controversiële. De game schuwt rauwe actie absoluut niet, en dat is precies wat zoveel mensen aansprak.

Bovendien brengt het verhaal je naar verschillende locaties rondom de wereld. Het ene momentrace je op een sneeuwscooter door Alaska en het volgende moment achtervolg je een doelwit door de Braziliaanse Favela’s. Het spektakel van Modern Warfare 2 maakt de game wel minder geloofwaardig en verhaaltechnisch soms wat verwarrend. Dat neemt niet weg dat we hele goede herinneringen hebben aan de campagne van de game.

Call of duty

2. Call of Duty: Black Ops

De campagne van Call of Duty: Black Ops is op veel manieren een hoogtepunt voor de serie. Het belangrijkste is waarschijnlijk dat de game voor het eerst een boeiend verhaal wist te combineren met traditionele schietactie. Black Ops is hedendaags nog absoluut de moeite waard om te spelen, dus geven we liever niets weg over de gigantische plotwending in de game. Alleen het feit dat de game ons zo aan het lijntje hield, zegt al genoeg over de kwaliteit van de campagne.

Omdat Black Ops missies nauw verbindt met de realiteit, krijgen verschillende gebeurtenissen een extra lading. De game begint met de mislukte moord op Fidel Castro – hoewel je dat nog niet doorhebt wanneer je z’n dubbelganger recht in het gezicht schiet – en de flashbacks naar de Vietnamoorlog en de Tweede Wereldoorlog sporen je aan om de geschiedenisboeken in te duiken. Black Ops is qua gameplay misschien niet baanbrekend, maar is wel heerlijk spectaculair en verhaaltechnisch een onverwachts hoogstandje.

Call of duty

1. Call of Duty 4: Modern Warfare

Als we heel eerlijk zijn en kijken naar welke campagne het meeste indruk op ons heeft gemaakt, dan moet dat die van Call of Duty 4: Modern Warfare zijn. De plotselinge overgang van de Tweede Wereldoorlog naar moderne oorlogsvoering ging gepaard met indrukwekkende technologie en intense missies die Soap en Price neerzetten als de eerste gezichten van de franchise. De game zette ook de inmiddels klassieke achtbaanformule van de serie neer, bestaand uit louter hoogtepunten.

Subtiliteit en afwisseling, twee aspecten die de franchise later een beetje is kwijtgeraakt, maken Modern Warfare ontzettend sterk. Spanning kan ook komen van een stealthmissie in de stromende regen op een boot, of een situatie waarin je door het gras kruipt en gepasseerd wordt door Russische patrouilles, en dat snapt de game als geen ander. Call of Duty 4 is een mijlpaal voor shooters en blijft meer dan een decennium later als een huis overeind staan. Check daarom vooral de remaster als je de game (nogmaals) wil beleven.

Call of Duty

Dit zijn volgens ons de vijf beste Call of Duty-campagnes. Wat zijn jouw favorieten? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wannahave Woensdag – Telefoon met twee schermen en nieuwe Game Boy

Deze games worden binnenkort aan Xbox Game Pass toegevoegd