in

De vreemdste simulatiegames waar je nog nooit van hebt gehoord


Contraband Police

Een goede politiesimulator lijkt ons wel vet. Een beetje mensen oppakken en de buurt in de gaten houden. Maar Contraband Police is iets heel anders. Je bent hierin grenswacht en je moet controleren of de mensen die aankomen wel betrouwbaar zijn. Denk je van niet? Dan snijd je toch gewoon even hun autobanden open op zoek naar gesmokkelde sigaretten of andere verboden waren? Het is een heerlijk spel waarin ook de nodige auto-achtervolgingen zitten, dus in hoeverre het een echte simulatie is van de gemiddelde grenswacht, dat valt te betwisten in deze game van Crazy Rocks. Het is in ieder geval leuk voor even.

Cooking Simulator

Waar Contraband Police je nog een ervaring biedt die je zelf niet dagelijks zal hebben, is Cooking Simulator gewoon een simulatie van een alledaags iets. In de game moet je namelijk gerechten klaarmaken op basis van recepten en je hebt een geweldige keuken tot je beschikking om dat te doen. Je hebt tal van pannen, ingredienten, en zelfs schoonmaakgereij tot je beschikking om de meest indrukwekkende gerechten te maken. Wat je echter ook kunt doen, is je hele keuken in de hens zetten of op een andere hilarische wijze stukmaken. Even een gasflesje in de magnetron of ga je toch dat ei bakken zoals het moet? Het is helemaal aan jou in deze bijzondere simulator van Big Cheese Studio.

The Fisherman: Fishing Planet

The Fisherman: Fishing Planet is een persoonlijk geval, want als je al niet helemaal begrijpt waarom mensen in het echte leven vissen, dan is het helemaal onbegrijpelijk waarom je dat zou willen simuleren. Toch zijn er al veel simulatiegames geweest waarin je moet vissen. Het bijzondere aan deze game is echter dat er zoveel verschillende facetten van de vissport in voorbijkomen: dobbervissen, bodemvissen, sleeplijnvissen en spining. Er is bovendien overal aan gedacht: dynamisch weer, een dag- en nachtcyclus en je kunt zelfs afreizen naar… Terneuzen. Deze simulator neemt zichzelf mede door zijn verregaande realisme enorm serieus en dat is in de context van vissen stiekem erg grappig.

Stadium Renovator

Waar The Fisherman grappig is omdat het zichzelf zo serieus neemt, is Stadium Renovator weer typisch een game waar je al vanaf de eerste seconde van moet glimlachen. Je gaat hierin op zoek naar stadions die niet meer worden gebruikt om ze helemaal op te knappen. Dat werkt verbazingwekkend rustgevend, want je blaast echt helemaal vanaf niks zo’n stadion nieuw leven in. Dat doe je door eerst te zorgen dat je elektriciteit hebt en vervolgens te kijken hoe het veld erbij staat. Maar ook selecteer je de stoeltjes en alle andere facetten die komen kijken bij een stadion. Waar stadions altijd voelen als een soort vaststaande bakstenen dingen die er toch wel zijn, leer je in Playways Stadium Renovator dat daar veel meer werk achter schuilgaat dan je denkt.

Totally Accurate Battle Simulator

Over simulatoren die zichzelf écht niet serieus nemen gesproken: in de titel van Totally Accurate Battle Simulator zit al een dikke knipoog. Deze simulator is namelijk alles behalve accuraat. Zo neem je het als holbewoner op tegen een kudde mammoeten en vechten ridders tegen vikingen. Iedereen ziet eruit en beweegt als een lappenpop, wat het een nog slechtere simulatie maakt. Ontwikkelaar Landfall omschrijft het zelf het beste: “Ervaar accurate oorlogen door de eeuwen heen. TABS is state-of-the-art simulator waarmee je een nooit eerder vertoond inkijkje krijgt in onze grootste gevechten ooit.” Daaronder staat de quote: “De helmen zien er tenminste correct uit”. Het is inderdaad vooral de lol om te kijken of er iets wél klopt met de echte geschiedenis in deze komische game.

Toilet Simulator

Er is maar één sim om dit artikel mee te eindigen en dat is Toilet Simulator, hoewel die al wat langer uit is. Net als de kookgame is dit iets wat je dagelijks doet. Alleen had je waarschijnlijk niet verwacht dat hiervan een simulatiegame zou worden gemaakt. Je kunt in deze plas- en poepgame zelfs de ‘plas-apparaten’ van de mensen besturen. Studio Kavkaz Sila censureert die trouwens wel netjes. Verder belooft de studio realistische poepmodellen en AAA-graphics, precies wat je wil van een poepgame. Je kunt bovendien een ‘poepregen aanroepen’ en er zijn twee cameramodi, mocht je dit feestje nog eens van een andere kant willen bekijken.

Heb je zelf dit jaar bizarre simulatiegames gezien waarvan wij waarschijnlijk nog nooit hebben gehoord? Laat ze achter in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe Battlefield komt pas na 2020 uit

Kijk om 14:00 uur naar het Modern Warfare Gouden Speclap-toernooi