in

Deal voor Hideo Kojima-game op Xbox zou zo goed als rond zijn


Dat meldt Jeff Grubb van GamesBeat in een reportage. Kojima zou een intentieverklaring hebben ondertekend dat als eerste stap in een samenwerking tussen de ontwikkelaar en Microsoft zou gelden. Met die verklaring zou het zo goed als zeker zijn dat Kojima een game voor Xbox-consoles gaat ontwikkelen.

Microsoft en Kojima hebben nog niet publiekelijk de intentie om een Xbox-game te ontwikkelen geuit, maar er gaan al geruime tijd geruchten dat Kojima van plan zou zijn om met Xbox samen te werken. De komende tijd zouden de details van de deal worden uitgewerkt door de advocaten van beide bedrijven.

Wel zou mogelijk vastliggen dat Kojima ook nog games voor andere uitgevers mag maken – hij zou bijvoorbeeld ook nog andere spellen voor Sony kunnen ontwikkelen. In ieder geval bekend is dat Death Stranding: Director’s Cut ergens binnenkort op PlayStation 5 uitkomt. Dit is een verbeterde versie van de eerder verschenen PlayStation 4- en pc-game met daarin nieuwe content.

Vorige week kwam al naar buiten dat Kim Swift, een voormalige ontwikkelaar van Left 4 Dead en Portal, bij Microsoft aan de slag is gegaan. Volgens geruchten zou dat zijn om Kojima bij te staan tijdens de ontwikkeling van zijn nieuwe project. Daarbij zou de cloud een belangrijke rol spelen, maar op wat voor manier precies is nog onduidelijk. 

Kojima Productions

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Indie-ontwikkelaars doen beklag over samenwerking met PlayStation

Rockstar viert Independence Day in GTA Online