in

Destiny-studio Bungie gaat vestiging in Amsterdam oprichten


Dat laat het bedrijf in een persbericht weten. De locatie moet in 2022 opengaan. Het is niet de bedoeling dat er games worden ontwikkeld; het kantoor is bestemd voor werk gerelateerd aan het uitgeven van games en de marketing. 

Bungie liet ook weten dat het zijn studio in Bellevue, Washington uitbouwt, waardoor de locatie meer dan twee keer zo groot wordt. Dit maakt het mogelijk om meerdere teams aan diverse projecten te laten werken, “waaronder projecten buiten het Destiny-universum”. Voor 2025 moet er een Bungie-game uitkomen die niets met Destiny heeft te maken.

Tot slot wil Bungie hun Destiny-franchise ook buiten games terug laten komen. Om wat voor vormen van media het precies gaat, is nog niet aangekondigd. Wel is al een tijdje bekend dat er aan twee uitbreidingen voor Destiny 2 wordt gewerkt: The Witch Queen en Lightfall.

Bungie ontwikkelde oorspronkelijk de Halo-games, maar zette de samenwerking met Microsoft stop om aan Destiny te beginnen. In eerste instantie werkte het daarvoor samen met uitgever Activision, maar in 2019 besloot men bij Bungie volledig onafhankelijk te gaan. Wel ontving Bunie in 2018 grote investeringen van de Chinese techgigant Tencent.

Bungie

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘World of Warcraft: Burning Crusade Classic wordt op BlizzCon onthuld’

Begin maart volgt meer info over Monster Hunter Rise en Stories 2