in

Deze Labo-uitbreidingen willen wij in de toekomst bouwen


Een gigantische gitaar

Nu we een piano voor de Switch hebben, willen we daar heel graag een instrument bij. Een gitaar zou het leukst zijn. Als je dan ook nog echt een beetje kunt leren spelen, dus tussen Guitar Hero en het veel serieuzere Rocksmith in, dan leer je er ook nog op een speelse manier wat van voor in het echte leven. Er circuleren op YouTube al wat filmpjes van kartonnen gitaren, dus dit moet een heel gemakkelijk na te maken project zijn.

Een ingewikkelde achtbaan

Nintendo heeft eigenlijk nooit iets gedaan met pretparken in games (gelukkig recentelijk wel buiten games), maar dat kan natuurlijk wel heel goed. Wij willen binnenkort aan de slag met een kartonnen achtbaan voor de Switch. Je zet je Joy-Con in een zelfgebouwd karretje, dat door de vibratie gaat rijden. Misschien met wat hulp van een touwtje hier en daar, maar dit is zeker iets dat vooral de wat meer ervaren bouwers als een zeer grote uitdaging kunnen aannemen. Een looping gaat misschien wat ver, maar een replica van een houten achtbaan zou voor een heleboel gameplezier kunnen zorgen, zeker als er meerdere bouwstijlen mogelijk zijn.

Een epische handschoen

Met zo’n los scherm van de Switch ga je al snel fantaseren over kostuums. Nu heeft Nintendo natuurlijk al het robotpak bedacht, maar wat als we meer in de superheldensferen denken? Hoe tof zou het zijn om een soort stevige kartonnen handschoen te maken, die dan aanvoelt als die van een ridder. Een beetje stug, maar met als groot voordeel dat je de het Switch-scherm op je arm draagt, alsof je Iron Man bent. Als je daarmee ook nog een spel kunt spelen waarin je laserstralen of raketten af kunt vuren, dan maakt het helemaal niet meer uit dat die handschoen aanvoelt als een oncomfortabele ovenwant.

Kartonnen handschoen

Een handig kastje

Het klinkt knullig, maar het zou tof zijn om ook daadwerkelijk goed te worden in het maken van meubels dankzij Labo. Nu kun je door je eigen Garage te gebruiken al creatief zijn met karton, maar wat als je ook echte timmermansvaardigheden leerde? Wij willen een Toy-Con maken, waarmee je een kastje in elkaar timmert en meer gereedschappen moet gebruiken om uiteindelijk diverse meubels in elkaar te schroeven. Hamertje Tik 2.0, waarbij je een grappig kastje in elkaar zet met laatjes, waarin je bijvoorbeeld ook echt je games of je Switch kunt bewaren. Je leert timmeren, je bouwt niet alleen virtueel maar ook fysiek én je kunt er ook nog echt iets mee. Twee vliegen in een mokerslag!

Een razendsnelle racekart

In de Labo-trailers die Nintendo heeft getoond, is een soort pedaal te zien. Nu kan dat natuurlijk met een gitaar te maken hebben, maar misschien ook met een auto? Het is met een franchise als Mario Kart natuurlijk helemaal niet ondenkbaar dat er een Labo cross-over komt waardoor je een kartonnen bolide kunt bouwen met pedalen en een stuur. Er is al een soort motorvariant, dus als er al een pakket vanuit Nintendo zou worden gemaakt, dan zou de kart zou waarschijnlijk een groter los pakket worden, zoals de robot. Bouw je hem zelf, dan moet er wel ruimte zijn voor een kussentje, of juist een gat zodat je niet op je creatie gaat zitten. Je wil natuurlijk niet met je billen op de grond eindigen op een platgedrukt stuk karton. Dan liever een blauw schildje tegen je virtuele achterkant.

Mario Kart

Een schattig huisdier

Het blijft spijtig dat WiiWaa nooit iets is geworden. Dit in Scandinavië bedachte beest leek geweldig voor kinderen. Het was de bedoeling dat je de Wii Remote in zijn bek gooide en dan met hem ging knuffelen en spelen. Maar wat als we Labo niet met karton uitbreiden maar met pluche? Als dat niet griezelig wordt zoals Cooking Mama’s baby in Babysitting Mama (erg Chucky-achtig!), maar echt een origineel en aandoenlijk knuffelbeest, dan kan dat een enorm toffe manier zijn om Nintendo-games te spelen. Wees stealthy door het dier met zijn buik op de grond te leggen, en wandel rond door hem heen en weer te schudden. In WiiWaa zaten een heleboel goede ideeën die zo overgenomen zouden kunnen worden door een succesvolle Switch-game.

WiiWaa

Heb jij liever een tank waar je kat ook nog in kan gaan zitten of heb jij een ander stevig idee voor de kartonnen extra’s van Switch? Laat het achter in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Update: Winnaar winnaar

Nog een lading nieuwe screenshots van Red Dead Redemption 2