in

Series op Netflix die perfect passen bij het mooie weer


New Girl

New Girl klinkt erg meisjesachtig, maar is dat niet per se. Alles waarin Zooey Deschanel voor komt is dan wel schattig, maar de actrice brengt het in New Girl op zo’n charmante en grappige manier dat zelfs de meest stoere mannen moeten toegeven dat de serie wel iets heeft. Het helpt ook dat dit verhaal draait om een jonge vrouw die na een nare break-up bij een stel mannen gaat wonen. Het wordt vaak het moderne Friends genoemd en dat is mede omdat de serie voor zo’n beetje iedereen wel een herkenbaar personage heeft.

new girl

The Good Place

Waar New Girl voor de wat schattigere benadering gaat, heeft The Good Place een wat negatievere insteek. Echter met een positieve vibe, want wanneer Kristen Bells niet bepaald heilige personage in de hemel belandt, begrijpt ze niet helemaal hoe ze het systeem zo heeft kunnen oplichten. Ze moet echter in ’The Good Place‘ wel doorgaan met braaf zijn, voordat ze toch nog naar de hel gaat. Een bizar concept, originele grappen en een enorm vrolijke wereld maken The Good Place een verrassende keuze deze zomer.

the good place

Modern Family

Als je Modern Family niet hebt gezien, dan heb je het ongetwijfeld wel aangeraden gekregen. Het is een van de beste comedyseries van het laatste decennium met een goed gevulde prijzenkast, gigantische kijkersaantallen (een aflevering haalt gerust 6 miljoen kijkers) en een cast om u tegen te zeggen. Sofia Vergara, Ty Burrell, Julie Bowen, Ed O’Neill en Ariel Winter zijn onderdeel van de “’Pritchett‘-familie, waar de serie om draait. Het gaat om een familie waarvan de oudere Jay met de jongere, mooie Colombiaanse Gloria aan de tweede leg is begonnen, waar zijn volwassen kinderen ook weer van alles van vinden. Niet dat zijn kinderen nu zo enorm ouderwets zijn, maar al hun rariteiten maken Modern Family juist tot een zeer bingewatch-waardige serie die zich afspeelt in het zonovergoten Los Angeles.

modern family

Narcos

Als er iets klinkt als de zomer, dan is dat wel de Spaanse taal. Wil je je even onderdompelen in de Colombiaanse onderwereld in plaats van comedyseries te bekijken? Dat kan! Narcos is een geweldige optekening van het leven van de drugsbons Pablo Escobar. Zijn overspel, zijn misdaden, zijn liefde voor de familie, zijn meedogenloosheid: je ziet het allemaal langzaam ontvouwen in Narcos. Een heerlijke serie voor de zomer door de fijne deuntjes, de Colombiaanse setting en natuurlijk die jungle-omgevingen waar de drugslabs zich bevinden. Je voelt de warmte bijna door de televisie heen stralen.

Logo Narcos

Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Er is een serie op Netflix waar je meteen aan denkt bij het idee van warm weer, zomer en vakantie: Wet Hot American Summer. Deze serie is gemaakt op basis van een Amerikaanse klassieker en bevat inmiddels twee zeer uiteenlopende seizoenen. Het eerste seizoen is verreweg het beste en biedt een grappig inkijkje in de Amerikaanse zomerkampcultuur, gecombineerd met een prettige jaren 80-sfeer. De cast bestaat onder andere uit Paul Rudd, Bradley Cooper, Amy Poehler en Molly Shannon. Kortom, het zijn niet de minste namen die in deze ietwat vreemde comedy een romantisch high school-avontuur beleven.

wet hot american summer first day of camp

Everything Sucks!

Houd je heel erg van comedies die zich in een specifiek en recent tijdsbeeld afspelen, dan zul je Everything Sucks ook heerlijk vinden. In de jaren ‘90 waren er Tamagotchi’s, Furby’s, zoetsappige Ace of Base-liedjes, stoere grunge, scrunchies en meer van dat soort mooie dingen. In de highschoolserie Everything Sucks! zie je meer van die mooie tijd, in een verhaal dat zowel een mooi coming of age-gedeelte bevat als een koddig liefdesverhaal. Er is ook wel wat spanning, maar dit is geen Life is Strange. Dit is toch voornamelijk een lekker makkelijk wegkijkend Amerikaans verhaal om vrolijk van te worden.

Everything Sucks!

Better Call Saul

De spin-off van Breaking Bad wordt niet door iedereen even goed ontvangen, maar over het algemeen zijn critici het ermee eens dat deze serie briljant geschreven is en zeer goed geacteerd. In het warme Albuquerque, New Mexico, volgen we advocaat Saul Goodman in de jaren die zich voor Breaking Bad afspeelden.Hij weet niet zo goed wat hij met zichzelf aan moet, maar kan zich overal perfect uitlullen en bluft zich zo een zeer statig advocatenkantoor in. Dat zijn broer er al een hooggeplaatste functie heeft, helpt ook. Better Call Saul is een slimme serie met een interessante sfeer en ritme. Het is echt een heel ander beestje dan Breaking Bad.

Better Call Saul

Master of None

Zeker het gedeelte van Master of None waar het hoofdpersonage naar Europa afreist is een zomers genoegen, maar het leven van Aziz Ansari’s personage Dev in New York is er ook wel eentje om bij weg te dromen. Master of None is een comedyserie die iets minder universeel geliefd is als de andere series in dit artikel, maar het bijzondere is dat Aziz precies op het randje van te charmant, te grappig of te emotioneel balanceert, wat het precies goed maakt. Er komen moderne kwesties aan bod die niet voor de hand liggend, maar toch herkenbaar zijn. Het voelt zo natuurlijk, dat je bijna zou denken dat de serie echt over Aziz zelf gaat. Perfect voer voor je brein en je hart tijdens dit warme weer.

Master of None

Zijn er Netflix-series die nog veel meer zomers zijn dan de bovenstaande exemplaren? Deel je hittebestendige tips in de reacties.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Column: Mensen geven grof geld uit aan Fortnite en dat is prima

Dubieuze GTA 6-aankondiging verschenen in GTA Online