in

Deze vijf escaperooms wil je niet missen

In deze komkommertijd vlak voor de zomer is het wellicht een goed idee om in plaats van binnen te zitten met een game, erop uit te trekken naar een real life-game! Escaperooms bieden een diverse variatie aan doelgroepen, genres, moeilijkheidsgraden, spelersaantallen en noem zo maar op. Bovendien zijn escaperooms in feite levende puzzelgames, maar tegelijkertijd ook zoveel meer. Om alvast wat inspiratie op te doen staan hieronder vijf escaperooms die zeker een bezoekje waard zijn.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Fundustry.nl. Lees hier wat dat betekent.

Escape from Wonderland – Leiden

“Vreemder en vreemder…” Escape from Wonderland bestaat uit rijkelijk versierde ruimtes en toepasselijke decorstukken. Hoe bizar de puzzels ook lijken: elk heeft een logische uitkomt. De escaperoom staat volledig in het teken van Alice in Wonderland en speelt groots in op deze vreemde, kleurrijke wereld. Verwacht dus puzzels met referenties naar speelkaarten, eigenaardige sleutels en bijzonder voedsel.

Het verhaal gaat dat er eens een jonge vrouw was die door een konijnenhol viel en zoek raakte onder de grond. Verschillende avonturiers en reddingswerkers hebben sindsdien geprobeerd om de jonge vrouw terug te halen, maar géén van hen is ooit teruggekeerd. Het is dus aan jou en je team om dit (letterlijk) tot op de bodem uit te zoeken!

Kamer 237 – Volkel

In Noord-Brabant staat deze hoog aangeschreven escaperoom die gedrenkt is in mysterie. Kamer 237 wordt geprezen om verrassende elementen die het verhaal extra lagen geven. Zo gaan de medewerkers volledig op in hun rol als The Shining-personages, waar deze escaperoom losjes op is gebaseerd. Het is niet de makkelijkste escaperoom, dus kies je teamleden goed uit.

Volgens het verhaal checkte schrijver Charles Grady samen met zijn vrouw en twee dochters in op 23 juli 1970. Hij wilde in alle rust aan zijn nieuwe boek werken, maar het schijnt dat al die rust ervoor zorgde dat meneer Grady zijn grip op de realiteit kwijtraakte en volledig opging in zijn boek. Charles Grady en zijn gezin zijn nooit uitgecheckt…

The Hangover – Rijswijk

Als je van gezonde spanning, een goede dosis humor en de The Hangover-films houdt, dan is deze escaperoom perfect voor jou. De puzzels zijn grappig en staan in het teken van een uit de hand gelopen feestje waar je helemaal niks meer van herinnert. De moeilijkheidsgraad van The Hangover is goed te doen. Verwacht in ieder geval ballen, drank en wc-brillen.

Na een wild feestje met je vrienden word je de volgende ochtend wakker met geheugenverlies. Jullie ontwaken niet op het feestje of in je eigen kamer, maar in een vreemd huis waar het een puinhoop is. In deze hilarische kamer wordt het een race tegen de klok om je herinneringen terug te krijgen en met ál je vrienden te ontsnappen. Daarover gesproken, is iedereen er wel?

Amsterdam Catacombs – Amsterdam

Amsterdam Catacombs zet vol in op spanning, griezels en bloeddrukverhoging. Het wordt omschreven als een levende horrorervaring, waarin je negentig minuten wordt geconfronteerd met immersive horrortheater, terwijl je ook nog eens tal van puzzels moet oplossen. Het speelt zich bovendien af in – of beter gezegd, onder – een unieke locatie: de kelder van de Posthoornkerk.

De nieuwe priester heeft de catacomben onder de Posthoornkerk weer voor het publiek geopend, nadat deze eind 20ste eeuw vanwege onbekende redenen afgesloten werd. Sindsdien staakten verschillende arbeiders hun werkzaamheden in de catacomben, want er gebeuren onverklaarbare dingen. De spelers beginnen aan hun onderzoek, dat ze steeds dieper naar het duistere hart van de catacomben leidt.

The Forgotten Viking Raid – Nijmegen

Liefhebbers van Vikingen, expedities en geschiedenis kunnen een poging wagen om de puzzels van deze escaperoom te trotseren en het mysterie van The Forgotten Viking Raid op te lossen. Deze escaperoom draait om samenwerking, dus bereid je voor op wiskundige puzzels, verborgen aanwijzingen en blijf op je hoede voor veranderende geluiden en beelden om je heen.

Dit Vikingavontuur gaat over de machtige Jarl Brynjar en zijn plunderende vloot. Een legendarische kaart had hun naar onbekende, nieuwe landen moeten brengen, maar sindsdien is er echter niks meer vernomen van deze Vikingen… Na al die jaren zijn er eindelijk restanten van de kaart teruggevonden, dus samen met jouw avontuurlijke team ga je op expeditie naar de jungles van Zuid-Amerika om erachter te komen wat er met deze Vikingvloot is gebeurd.

Als dit verhaal je aanspreekt, neem dan ook een kijkje naar het andere Vikingavontuur van deze escaperoom-aanbieder. Wat is jouw favoriete escaperoom? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TomKauw
1 jaar geleden

‘The Space’ of ‘(Sabotage) The Launch’ van Noordkade Uitjes in Veghel is ook een dikke aanrader als escaperoom, wat mij betreft. Vooral qua aankleding en mechanische/technische foefjes is deze ruimte heel gaaf gedaan, met oprecht ook een paar toffe twists richting het midden/einde van de poging.

Zou ‘m niet met (te) jonge kinderen proberen en ook zeker niet met minder dan drie man, maar als je met wat gezelschap bij Veghel in de buurt bent; zeker het proberen waard.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door TomKauw

Dr. Caspareview – Grow : Song of the Evertree

Luigi1985’s Top 50 Part 1: #50-41