in , , , ,

Diablo 2: Resurrected komt naar PC en consoles

Beste aankondiging van Blizzcon toch?

Meer info:

Diablo 2: Resurrected werd gisteren tijdens BlizzCon 2021 aangekondigd voor pc en consoles.

Er gingen al geruime tijd geruchten dat er een nieuwe versie van Diablo 2 in de maak was. Diablo 2: Resurrected is een volledige hd-remaster van het origineel in drie dimensies.

De game bevat zowel het hoofdspel als de uitbreiding Lord of Destruction. Spelers kunnen verbeterde animaties en effecten, dynamische lichtinval en een 4K-resolutie verwachten. 27 minuten van de tussenfilmpjes van het spel zijn geheel opnieuw gemaakt. De soundtrack ondersteunt daarnaast Dolby 7.1 surround sound.

Spelers kunnen op elk moment tussen de klassieke game en de remaster schakelen. Er zijn zeven klassen om uit te kiezen: de Amazon, Barbarian, Necromancer, Paladin, Sorceress, Assassin en Druid. 

De game wordt ontwikkeld door Blizzard in samenwerking met Vicarious Visions, en moet ergens later dit jaar uitkomen op pc, Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Alle versies ondersteunen cross-progressie.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Doekal
1 jaar geleden

Heel fijn om dit te lezen. Wat heb ik mooie tijden meegemaakt met Diablo II en LOD. Vrienden gemaakt, Waar je later dan samen mee naar Lan Partys ging en wat hebben we veel gechat en forum posts gemaakt. Dat is nu iets anders met bijna iedereen op comms including myself maar ben dat nu langzaamaan ook aan het omarmen.

Ben wel erg benieuwd als dit gespeeld kan worden op alle consoles of dit toch aanpassingen gaat opleveren in het skillen ed. Want dat vond ik zo gaaf van Diablo II de skilltrees uitpluizen en niet zoals later met Diablo en WoW ook na een aantal jaren dat de spellen steeds makkelijker worden vanwege dat iedereen het leuk/makkelijk moet kunnen spelen. Voorbeeld: Volg deze pijl, kill dit, volg de pijl terug, quest klaar. Ipv zelf uitzoeken waar een gebied is ed.

Note: Ik speelde Diablo 2 altijd op HC!

Borundil
Borundil
1 jaar geleden
Antwoord aan  Doekal

Beetje off topic wel, maar ik ervaar sommige quality of life-zaken in WoW als erg prettig. In eerste instantie vond ik het ook ruk, maar nu ik regelmatig wissel tussen classic en retail, snap ik de keuze van Blizzard wel. Retail is voor mij inmiddels meer verworden tot een single player game (vloeken in de kerk, natuurlijk) en het is daarom zo ideaal dat quests bijvoorbeeld opgedeeld zijn in verschillende hoofdstukken. Als ik op een avond eentje gedaan heb, dan heb ik toch weer lekker even WoW gespeeld.

Classic kost me daarentegen zoveel meer tijd vanwege de moeilijkheidsgraad en trage levelen, dat ik daar echt tijd voor moet vrijmaken. Op zich is dat niet verkeerd, maar ik heb die tijd niet altijd meer.

Ik ben kortom door Classic een stuk milder geworden over Retail, en beleef aan beide dus ontzettend veel plezier.

Doekal
1 jaar geleden
Antwoord aan  Borundil

Kan ik ook zeker begrijpen hoor. Maakt het toegankelijker en je moet er ook maar net de tijd voor hebben. Ik heb een tijdje Classic weer gespeeld en heb hier super van genoten. Lekker rond dwalen in de spelwereld maar ik zit bijna tegen een soort van Roleplaying gamestyle aan. Enige hele grote nadeel hiervan is TIJD!. Dat moet je maar net hebben en dit is een van de redenen waarom ik normaal gesproken nieuwe MMO’s niet aanraak.

Denk dat ik dat misschien ook wel zou hebben als ik nu WoW Shadowlands zou gaan spelen. Maar op dit moment ben ik met Eve Online begonnen en meer dan 1 MMO kan ik niet aan.

WijvanWCeend
WijvanWCeend
1 jaar geleden

Zeker! Ik heb er zin in. Wat is wel mis is cross play. Dat zou helemaal ideaal zijn 🙂

Rahl
Rahl
1 jaar geleden

Geen couch co-op, dus zal hem aan me voorbij laten gaan.

Borundil
Borundil
1 jaar geleden

Nu maar hopen dat de release een stuk vlotter gaat verlopen dan WC3: Reforged.

Ik heb D3 met veel plezier gespeeld, maar mij daarna nooit aan D2 gewaagd omwille van de leeftijd van het spel. En toch en toch, Blizzard is de laatste tijd een beetje hit-and-miss met hun releases.

Doekal
1 jaar geleden
Antwoord aan  Borundil

We gaan het mee maken. Zullen ze oude battlenet ook toevoegen ;). D3 zeker ook erg mee vermaakt. Heerlijk spel.

wiebeamalur
wiebeamalur
1 jaar geleden

Ga deze zeker kopen. Vond Diablo 3 echt top!

Lampje Xbox Series X brandt terwijl ‘ie uit staat?

I’m not Zelda!