in , , ,

Diablo 2 Resurrected, of hoe je een oud lijk niet moet opgraven

Diablo 2 is oorspronkelijk uitgegeven in de zomer van 2000. Ik had een jaar eerder de overstap van chemisch laborant naar ITIL consultant gemaakt en leefde voornamelijk in hotels waardoor gaming op een laag pitje kwam te staan. De game was volledig aan mij voorbij gegaan terwijl ik aan deel 1 warme gevoelens had maar die game was alweer uit 1996, de tijd net nadat we met een tol en een hoepel blij moesten zijn.
Als zoveel dingen uit je verleden zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid. Zo durf ik te beweren dat ik de Dolly Dots helemaal geweldig vond en licht opgewonden werd bij het aanschouwen van Angela Kramers. Later terugluisterend was het de grootste rommel die ik ooit gehoord had. Achter mijn mening over Angela kan ik nog steeds “staan”
Anyway, je voelt ‘m al aan, wat in het verleden ligt moet je lekker daarlaten.

Toch liet ik mij verleiden tot Diablo 2 Resurrected dus de redactie van Inside Gamer, waar blijkbaar niemand te vinden was om het ding te reviewen, mailde mij de code voor PS4.
Na het downloaden kan je niet meteen beginnen, je dient je aan te melden bij de uitgever om vervolgens een lading persoonlijke informatie vrij te geven, maar dan is het uiteindelijk zover.
De Resurrected is in een 800 bij 600 resolutie nogal matig en het toont een saai isometrisch landschap afgewisseld door even saaie dungeons. De scolling gaat overigens niet erg soepel en smeert de nogal lage resolutie uit tot een wazige brij.

De gameplay is hack ‘n slash van het simpelste soort en de opdrachten en het verhaaltje zijn fantasieloos. Begrijp me niet verkeerd, in 2000 zal het een prima game zijn geweest maar de uitgever heeft ervoor gekozen om de game zonder update van wat dan ook, zij het grafisch of gameplay, uit te brengen. Dit levert in een werkende versie op die identiek is aan het origineel.

Conclusie: Ben je opzoek naar een leuke isometrische hack ‘n slash game dan zijn er tegenwoordig tal van betere alternatieve te vinden. Wat mij betreft is de game z’n geld nog je tijd waard. Mocht je een goed argument hebben waarom iemand deze game wel zou moeten spelen dan lees ik het graag in de commentaren onder deze review. Dan ga ik maar weer met een stok achter een hoepel rennen, iets wat ongetwijfeld meer voldoening geeft dan Diablo 2 Resurrected.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

3 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Dit zijn de winnaars van The Game Awards 2021

Halo

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 december