in , , ,

Dilemma: je mag nog maar op 1 gaming-apparaat – Welke kies je?

Geïnspireerd door een mail die we opgestuurd kregen bij de Bonuslevel Podcast: Welk gaming-apparaat kies jij als je er nog maar eentje mag kiezen? 

Kies jij pc, Xbox, PlayStation, Switch of toch iets anders? Smartphonegames mogen ook niet meer, maar als je Candy Crush-verslaafd bent, kan je daar natuurlijk voor kiezen. 

Om ’em zelf maar af te trappen: ik moet wel voor de Switch gaan. Ik weet dat je goed je kansen spreidt als je een PlayStation of Xbox kiest en dat daar ook fantastische exclusives op te vinden zijn. Maar dan kan je geen Zelda spelen… Mijn favoriete gaming-franchise moeten missen, kan ik gewoon niet maken. Dan zou ik mezelf echt opvreten.

Dus! Waar kies jij voor? En vooral waarom is dat zo? 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.3/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
xevulutionx
xevulutionx
8 maanden geleden

Deze is vermoedelijk voor de meeste mensen wel in te vullen. Heb alle 3 de laatste gen systemen staan (xsx, ps5 en switch) maar mijn main platform blijft xbox dus dat zou mijn keuze zijn. Pijnlijk wel om titels als GT7, god of war en horizon etc te moeten missen maar de soepele ervaring, de interface (tuurlijk is dit altijd ook gewenning) en enkele fijne franchises op xbox wil sowieso niet missen. Daar zitten tenslotte mn favo shooter, favo 3rd person shooter, rpg en racetitels op. De switch heb ik echt voor erbij, af en toe een mario, beetje zelda en gebeuik ik vooral als ik op vakantie ga.

rpenning
rpenning
8 maanden geleden

Het goeie antwoord is natuurlijk pc die kunnen onderhand alles spelen behalve Nintendo games.

Maar ikzelf zou zeggen PlayStation denk ik puur voor de Sony games en gewoon gewenning denk ik altijd een PlayStation gamer geweest.

Watchful
8 maanden geleden

M’n PC, can’t go without my baby.

JariKlapwijk
8 maanden geleden

Ben absoluut een consolegamer maar als ik maar één platform mag kiezen, zou ik een mooie pc bouwen. Simpelweg het platform met de meeste games.

BadassBoris
8 maanden geleden

Mijn series X met gamepass geeft mij alles wat ik wil+meer, zo hou ik € over voor mijn uit de hand gelopen hobby, N64 games sparen.

coola
8 maanden geleden

Lastige keuze want er zijn twee zware jongens die dan om mij zitten te vechten namelijk de ps5 of mijn pc. Dan ga ik toch maar voor de ps5. Wil de Sony exclusives niet missen.

Luigi1985
8 maanden geleden

Het is voor mij niet zo’n lastige keuze: de Switch.

Metroid, Mario, Zelda en de Donkey Kong Countrytitels speel ik gewoon echt het liefst.

En het is (ook) een handheld.

Ik heb ook veel nostalgische gevoelens bij PlayStation, maar ik speel echt liever een van bovengenoemde franchises dan bijvoorbeeld Uncharted, God of War of Horizon.

The Last of Us is wel een van mijn favoriete Sony-exclusive, maar beide delen heb ik al (ruim) gespeeld en ik zie nog niet heel snel een nieuwe verschijnen (misschien nog eentje, maar daarmee is de franchise denk ik wel af). Die zal ik wel een beetje missen dan.

Hetzelfde geldt voor de games van From Software waar ik onlangs toch wel een beetje fan van geworden ben. Maarja je kan niet alles hebben he.

adutchman
adutchman
8 maanden geleden

Xbox met gamepass rules, maar toch is mijn liefde voor gaming begonnen bij Nintendo. Die zou ik nooit willen missen. Maar ja, de exclusives van Sony…dat alleen maar voor de rest van mijn leven? Prima 🙂

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door adutchman
slayer1slayer
slayer1slayer
8 maanden geleden

PC=PSnow, Xbox game pass, Stadia, Steam… Alles bij elkaar. PC dus.

Rainking
8 maanden geleden

Het is op zich niet zo moeilijk voor me, want dat gaat overduidelijk de PlayStation worden. Ik zal alleen de Nintendo wel een beetje gaan missen. De rest zou ik best goed zonder kunnen.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
8 maanden geleden

Toch een Sony console dan. Na de nes, gameboy en snes ben ik eind jaren 90 overgestapt naar de ps1 en sindsdien alle sony consoles gehad. Inmiddels ook een series s met gamepass waar ik superblij mee ben, maar mijn hart ligt toch bij Sony en de exclusives.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
8 maanden geleden

Al speel ik er weinig mee, maar een leven zonder Mario en Link kan ik mij niet voorstellen, dus dan toch de switch.

Snuivert
Snuivert
8 maanden geleden

Tja sowieso PC dan. Heeft alles wat de Xbox en PS hebben, maar dan beter. PS-exclusives komen er nu ook zowat allemaal naartoe, zij het vaak met een delay. Nintendo kan worden geëmuleerd…

Uit de consoles toch de Switch, gezien het third party aanbod voor mij meer dan groot zat is, gezien de exclusives en vooral vanwege het portabele aspect, wat er gewoon voor zorgt dat ik in mijn dagelijks leven toch veel meer aan gamen toe kom.

TomKauw
8 maanden geleden

Pc, all the way. Ga misschien een paar Ninty-titels missen, maar een leuke videokaart en álle vrijheid in randapparatuur en hardware maken het gemis goed.

Emuleren van nieuwe titels vind ik zelf dan weer oneerlijk — en een beetje louche. Als je voor pc gaat, moet je eigenlijk ook gewoon van Mario, Pokémon en Animal Crossing afblijven. Wees blij dat Xbox en PlayStation steeds vaker exclusives afstaan.

AgeQned
AgeQned
8 maanden geleden

Voor mij eigenlijk een redelijk makkelijke keuze dan zou het de Switch wezen.

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door AgeQned
Kaskarion
8 maanden geleden

PC! Meer keuze qua games en ik kan nog steeds een controller aansluiten als ik dat zou willen. Ik ga zeker wat Nintendo titels missen maar dat weegt voor mij niet op tegen de hoeveelheid games die Steam (en emulators) te bieden hebben 😉

Billy-Butcher
Billy-Butcher
8 maanden geleden

PS5.

BrutalRage
BrutalRage
8 maanden geleden

Ben dol op mij series x maar als het er 1 moet zijn zal de pc altijd winnen.

Winter
Winter
8 maanden geleden

Mijn beste game ervaring ooit was Zelda Ocarina of Time. Dit werd bevestigd met Zelda BoW. Dus ook al mis ik veel geweldige games, Zelda blijft elke keer weer mijn hart veroveren.

De gamereleases van deze week

Had ik dit maar eerder geweten