in

Alles over Season 6 van Fortnite: Battle Royale


In de bovenstaande aankondigingstrailer is te zien dat er wat eigenaardige dingen gebeuren in het beruchte Loot Lake. De laatste weken van Season 5 verscheen een gigantische paarse kubus op de map. Niemand wist wat er ging gebeuren, totdat het object zijn einddoel had bereikt. Dit was Loot Lake. De kubus, onder spelers Kevin genoemd, belandde in het meer en maakte er een gigantisch paars krachtveld van dat spelers meters de lucht in kon schieten. Nu is er eindelijk te zien wat voor schade de kubus heeft gedaan. In de trailer is namelijk te zien hoe het krachtveld huisjes te midden van Loot Lake uit het meer tilt, het water weer normaal maakt én een gigantische krater achterlaat.

WAPENS EN ITEMS

Voor de nieuwe items en wapens moet ruimte worden gemaakt. Impulse Grenade, Suppressed Submachine Gun, Drum Gun, Light Machine Gun, Bouncer, en Remote Explosives zijn helaas verplaatst naar de vault.

De Grapplers, die in Season 5 met de ‘Getaway’-modus werden geïntroduceerd, zijn aangepast. Het apparaat kan nu maar tien keer gebruikt worden en heeft momentumfunctionalitiet gekregen. Als een speler of voertuig geraakt wordt, past de snelheid hiervan aan op de speler zijn vliegsnelheid.

In de patch notes laat Epic weten dat er een aantal nieuwe items en wapens aan de spelmodus is toegevoegd. Om te beginnen zijn daar de Shadow Stones, die in besmette gebieden over de map zijn te vinden. Na het innemen van een zogenaamde Shadow Stone komen spelers voor een korte tijd in een Shadow Form. In deze staat kunnen spelers geen wapens gebruiken en worden ze volledig onzichtbaar wanneer ze stil staan. Bewegend worden ze iets meer zichtbaar en laten ze een Shadow Trail achter. De stenen geven spelers een boost in snelheid, springen en immuniteit voor valschade.

Fortnite Season 6

SEASON 6 BATTLE PASS

In Season 6 is er weer een compleet nieuwe Battle Pass uitgebracht. Hiermee kunnen spelers wederom door te spelen en uitdagingen te voltooien speciale outfits, gliders, emotes en meer vrijspelen. De Battle Pass kost 950 V-Bucks, de in-game valuta van Fortnite. Spelers die in Season 5 hun best hebben gedaan, kunnen de gloednieuwe pas gemakkelijk aanschaffen.

De Battle Pass brengt onder meer een aantal gloednieuwe personages naar de wereld van Battle Royale. Zo zijn DJ Yonder, Calamity, Giddy-Up, Fable, Dusk, Nightshade en Dire vrij te spelen en komen er gedurende het seizoen weer nieuwe beschikbaar in de in-game winkel. Verder zijn outfits, banners, emotes, loading screens, sprays, back blings, harvesting tools, contrails, gliders, music en toys vrij te spelen en aan te schaffen. Een van de toys zijn rotte tomaten die spelers naar elkaar kunnen gooien.

Bekijk hieronder alle honderd in-game items die vrij te spelen zijn gedurende Season 6.

Nieuwe map

Nadat in het afgelopen seizoen de map compleet op z’n kop werd gezet, is er ook nu weer een aantal nieuwe locaties bij gekomen.

Season 6 map Fortnite

Floating Island
Zoals eerder al gemeld is er flink wat gebeurd bij Loot Lake. Het eiland dat in het midden van het meer te vinden was, is de lucht in geschoten. De krater die het eilandje achter heeft gelaten is veranderd in een soort krachtveld waar spelers in kunnen vliegen.

Floating Island Fortnite Season 6

Corrupted Areas
Bij deze locaties zullen ook de eerder genoemde Shadow Stone te vinden zijn. Het lijkt er op dat het de gebieden zijn waar in Season 5 een tijdje krachtvelden waren.

Haunted Castle
Op de berg van Haunted Hills een nieuw point-of-interest gekomen. Om de kerkhoven van de spookachtige plaats nog enger te maken is een verlaten kasteel geplaatst.

Haunted Castle Fortnite Season 6

Corn Fields
De boerenvelden van Fatal Fields hebben een opknapbeurt gekregen dit seizoen. Er zijn allerlei Corn Fields te vinden op het boerenlandschap.

Wailing Woods
De bossen van Wailing Woods hebben een opknapbeurt gekregen. Ten noorden van de locatie staat en nieuw huis en in het midden van het doolhof is een weg te vinden die leidt naar een nieuwe point-of-interest. Een ondergrondse bunker heeft namelijk zijn weg gemaakt naar het bos.

HUISDIEREN

Nieuw in Fortnite: Battle Royale zijn huisdieren. Epic laat weten dat spelers “Altijd een vriend hebben die op je let als je op de kaart dropt.” Te zien is dat er verschillende dieren zijn die gebruikt kunnen worden als maatje tijdens de spelers hun strijd in Battle Royale.

Fortnite

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Red Dead Redemption 2 vraagt 105 GB opslagruimte op PS4

Epic Games: ‘borsten-physics in Fortnite beschamend’