in

Dit is waarom we uitkijken naar Pokémon Sword en Shield


Nieuwe Galar-vormen

Hoewel het in het begin even wennen was, zijn nieuwe vormen voor bestaande Pokémon eigenlijk een geniale toevoeging aan de Pokémon-franchise. Je leert je (mogelijk) favoriete pokémon op geheel nieuwe wijze kennen en kan hem of haar gebruiken in een compleet ander team of andere strategie. Daarom zijn we blij dat we wederom kunnen uitkijken naar een aantal nieuwe vormen van bestaande pokémon, de Galar forms,. Wat zou Game Freak allemaal in petto hebben?

Sowieso zijn er al enkele monsters bevestigd, zoals Weezing, Zigzagoon en Linoone. Volgens de laatste geruchten zouden ook Sunflora, Glameow/Purugly, Farfetch’d, Doduo/Dodrio, Wooper/Quagsire, Whismur/Loudred/Exploud, Elgyem/Beheegyem, Klink/Klang/Klinklang, Mienfoo/Mienshao, Druddigon, Shinx/Luxio/Luxray en Larvesta/Volcanora allemaal nieuwe vormen krijgen. Het gros hiervan zou daarboven ook nog een nieuwe evolutie kunnen krijgen, zoals de nieuwe evolutie van Linoone, Obstagon.

Nieuwe combinaties van typen

Daarnaast is het erg tof om te zien welke typen Game Freak dit keer bij elkaar gooit en wat voor pokémon dit oplevert. Yampert evolueert mogelijk in een beest met de typen vuur en elektriciteit en er lijken steeds meer combinaties aan te komen die voorheen alleen weggelegd waren voor legendarische pokémon, zoals water/draak en vuur/staal. Ook kijken we uit naar pokémon met nieuwe combo’s als dark/fairy, gras/elektriciteit en gif/psychic, want dat maakt de meta van de game, samen met nieuwe abilities, moves en held items, alleen maar boeiender.

Pokemon Sword and Shield

Gigantamax en Dynamax

Toegegeven, toen we de demo van Sword en Shield bij Nintendo speelden, voelde dit aspect nog enigszins aan als een lege gimmick. Dat Game Freak Z-Moves en Mega Evolutions achterlaat helpt daar ook niet bij. Maar wie weet wat voor strategische voordelen deze onderdelen kunnen presenteren? Allebei de max-en leveren tijdelijke buffs op die je pokémon sterker kunnen maken, waardoor epische gym-gevechten op het einde theatraal afgesloten kunnen worden – of natuurlijk met het zweet tussen je bilnaad wanneer de gym leader ook ineens zo’n reusachtig beest blijkt te hebben. Ook blijft Dynamax slechts drie beurten actief, waardoor je ze uiterst slim moet timen om niet van het veld geveegd te worden.

Een nieuwe wereld

Rondlopen in een Pokémon-game is altijd al tof geweest. En sinds de Let’s Go-spellen weten we hoe het is om pokémon in het wild te zien rondlopen. Gelukkig bevatten Pokémon Sword en Pokémon Shield soortgelijke gameplayelementen en kunnen we in de Wild Area allerlei Pokémon zien lopen, zwemmen of vliegen. Daarbij kun je in de Wild area voor het eerst de camera draaien, en dus goed om je heen kijken wat voor monsters er in de beurt zijn, en verschilt het per dag welke exemplaren je treft. We weten nog niet zeker of je overal pokémon ziet lopen, aangezien er ook delen zijn met ouderwetse random encounters en zijn er simpelweg erg veel pokémon met allemaal hun eigen animaties.

Pokemon

Pokémon spelen op de tv

Als je vroeger Pokémon-games op de Gameboy Player speelde, dan weet je ongetwijfeld al hoe chill het is om dergelijke rpg’s lekker onderuit gezakt op het grote scherm te spelen. Maar met de Switch heb je geen extra hardware nodig en kun je dat doen wanneer je wil. Bovendien is de Switch veel krachtiger dan een Nintendo 3DS of oudere gameconsole van Nintendo, waardoor er in principe ook betere graphics gepresenteerd worden, ook al is nog niet iedereen overtuigd van Sword en Shields uiterlijk.

Pokemon

Discussies rondom Pokémon-starters

Hoe oud we ook allemaal worden, Pokémon-spelers vanaf het eerste uur hebben zo hun favoriete starter-pokémon en zullen daar altijd blijven zweren. Met de komst van nieuwe mainline Pokémon-games laaien dergelijke discussies ongetwijfeld weer op tussen vrienden, terwijl iedereen eigenlijk weet dat Sobble, met zijn mogelijke evolutie naar een geest/water-Pokémon, de beste optie is. Maar weet je, probeer dat vooral te weerleggen – feiten zijn feiten.

Pokemon

Verhalen rondom legendarische Pokémon

Niet alles op deze lijst staat natuurlijk in steen gebeiteld; we kunnen immers niet in de toekomst kijken. Desondanks geloven we erin dat Game Freak interessante verhalen omtrent legendarische pokémon kan maken, waaronder de wolven Zacian en Zamazenta. We kijken bijvoorbeeld met warme gevoelens terug op de periode van Diamond, Pearl en Platinum, waarin ze een fantastisch podium kregen. Mogelijk zijn het er dit keer vier met het type Dark, gekoppeld aan water, grond, ijs en gif – dat klinkt sowieso al tof!

Dit zijn zeven redenen waarom wij uitkijken naar Pokémin Sword en Shield. Kijk jij uit naar de game? Ga je ook Sobble kiezen? Laat het weten in de reacties!

Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november voor Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed Odyssey Discovery Tour verschijnt volgende week

Gemakkelijk ruilen in Pokémon Sword en Shield