in

Dit is wat we tot nu toe weten over Halo 6


Dat zegt ook enigszins wat over de kwaliteit van de Halo-games van de afgelopen jaren. Waar de games in het verleden de zogenaamde ‘killer apps’ waren voor Microsofts consoles, leek dat op de Xbox One toch een stuk minder het geval. Het debacle rondom de multiplayer van Halo: The Master Chief Collection bezorgt veel fans nog steeds een vieze nasmaak in de mond en de jacht op een losgeslagen Master Chief in Halo 5: Guardians was uiteindelijk niet je van het. Ook het vervolg op Halo Wars maakte ogenschijnlijk niet veel los binnen de community. Microsoft moet wat dat betreft alles op alles zetten om van Halo Infinite het succes te maken waar fans op hopen. Op basis van wat we tot nu toe weten over het volgende avontuur van Master Chief lijkt ontwikkelaar 343 Industries al enkele stappen in de goede richting te zetten.

Halo Infinite

Terug naar de basis

Als je helm maar goed zit

In de Halo-games kon je jouw multiplayer-mannetje altijd al aanpassen, maar vooral sinds Reach heb je daar uitgebreide opties voor. Waar Halo 5 dat wat terugschroefde, krijgt Infinite volgens 343 meer opties, in lijn met Reach – maar wat dat inhoudt is nog niet duidelijk. Overigens krijgen spelers die in de multiplayer van Halo 5 level 152 hebben behaald een speciale beloning in Infinite. 

Want hoewel Halo 5: Guardians bij lange na geen middelmatige game is laat het spel bepaalde elementen achterwege waar fans veel waarde aan hechten. De splitscreen-modus is daar het belangrijkste voorbeeld van. 343 Industries weet maar al te goed dat die modus een belangrijk onderdeel is van de Halo-franchise, wat veel fans hebben gemist in hun recentste game. De ontwikkelaar lijkt dat gemis ter harte te nemen en geeft spelers nu de mogelijkheid om weer met maximaal vier spelers simultaan het verhaal te doorlopen.

Hoe dit precies in z’n werk gaat is nog even gissen, aangezien de ontwikkelaar logischerwijs nog niets loslaat over deze functionaliteit. In voorgaande titels is het doorgaans zo dat beide spelers met een eigen Master Chief spelen, met uitzondering van Halo 3 waarin speler twee voornamelijk de Arbiter bestuurt. Maar wanneer we de co-op-modus van Halo 5: Guardians als uitgangspunt nemen kan het zomaar eens zo zijn dat Master Chief wederom met zijn trouwe handlangers (Team Blue) het kwaad tegemoet gaat en dat iedere speler een uniek personage bestuurt. In dat geval brengt de splitscreen-modus wellicht nieuwe mogelijkheden met zich mee, waarbij de modus gameplaytechnisch naar nieuwe hoogtes wordt getild.

Halo Infinite

Halo 6

Het spel wordt door 343 Industries overigens de ‘spirituele reboot’ genoemd van de Halo-reeks. Met de gloednieuwe Slipspace-engine en een geüpdatete grafische stijl wil 343 Industries de lat een stuk hoger leggen voor de volgende generatie Halo-games. Dit kunnen we alleen maar toejuichen, maar wat het nog interessanter maakt is dat een Halo-game voor het eerst gelijktijdig op zowel de Xbox One als pc verschijnt.

Ondanks dat Halo Infinite een spirituele reboot wordt genoemd, benadrukt de ontwikkelaar dat de game stiekem gewoon Halo 6 is. Het verhaal volgt naar alle waarschijnlijkheid op logische wijze de gebeurtenissen in Halo 5 op, met als grote verschil dat het verhaal dit keer maar één protagonist kent. Met Halo Infinite richt 343 Industries zich weer exclusief op Master Chief, wat een verademing is na het ietwat chaotische verhaal van Halo 5, waarin Spartan Locke Master Chief nagenoeg vervangt als hoofdrolspeler.

Enfin, 343 Industries lijkt het hart op de juiste plek te hebben en begrijpt niet alleen wat Halo voor de fans betekent, maar ook voor de ontwikkelaar zelf. Of we nu eindelijk gameplay te zien krijgen of wederom een trailer van Halo Infinite tijdens E3 2019, Microsoft lijkt vastberaden om het Xbox One-tijdperk groots af te sluiten. En Master Chief kan de ideale persoon zijn om die taak succesvol te volbrengen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom duurt het lokaliseren van Japanse games soms zo lang?

Detective Pikachu tijdelijk te vangen in Pokémon Go