in

Dit kan je verwachten tijdens Gamescom 2021

Woensdag gaat Gamescom officieel van start, maar morgen zijn er al de eerste presentaties. Welke presentaties zijn er en wat zijn de verwachtingen? Je leest hier alles over Gamescom 2021.

Dinsdag

18:00 | Destiny 2 Witch Queen Showcase

Twitch | YouTube

Tijdens deze presentatie zal ontwikkelaar Bungie meer details en beelden vrijgeven rondom de nieuwe uitbreiding The Witch Queen. De uitbreiding zou oorspronkelijk dit jaar uit moeten komen maar is uitgesteld naar 2022. Er is verder niet veel bekend over het verhaal van de uitbreiding, behalve dat het de “Light & Darkness Saga” moet afsluiten. “The Witch Queen will light the fire on a strongly interconnected narrative across Lightfall and beyond, unlike anything we’ve ever attempted before, with characters, arcs, heroes and villains that persist over multiple future releases.”

19:00 | Xbox Gamescom showcase

Twitch | YouTube

Halo Infinite heeft nog altijd geen officiële releasedatum en met het recente uitstel van de co-op en Forge modi zijn de zorgen groter dan ooit. Dit is hét moment voor ontwikkelaar 343 Industries om in de schijnwerpers te staan en met hoopvolle updates te komen rondom de game. Verder liet Microsoft verschillende teasers van games zien waar we nog geen verdere beelden van hebben. Denk aan Fable, Starfield, Contraband en Senua’s Saga: Hellblade II. Hoewel we al behoorlijk wat gameplay hebben gezien van Forza Horizon 5, is de kans groot dat we nog meer te zien krijgen van de game. Tot slot belooft Xbox ook veel updates van third party ontwikkelaars, met de kans op wat sappige, nieuwe game pass-aankondigingen.

Woensdag

19:30 | Opening Night Live Pre-show

Twitch | YouTube

Voordat Gamescom écht van start gaat komt er eerst een voorbeschouwing van 30 minuten. Normaal gesproken zou je een slappe hap verwachten. Misschien wat gepraat of wat gameplay van een bestaande game. Toch wil je deze pre-show niet missen. Volgens een tweet van organisator en presentator Geoff Keighley zal de pre-show 8 ‘World Premieres’ bevatten. Vermoedelijk zijn dit kleinere games, maar toch is het interessant om te kijken om welke nieuwe games het precies gaat!

20:00 | Gamescom 2021 Opening Night Live

Twitch | YouTube

Het belangrijkste onderdeel van Gamescom 2021, de opening night. Tijdens deze twee uur-durende presentatie zullen er een hoop games getoond worden. We weten ondertussen al dat de nieuwe Saints Row reboot en Lego Star Wars: The Skywalker Saga getoond gaan worden. Verder zullen we de gameplay onthulling van Call of Duty Vanguard te zijn krijgen en een trailer toonde ook beelden van concurrent Battlefield 2042. Ook krijgen we kennelijk meer beelden of informatie rondom de Director’s Cut van Death Stranding en zal Ubisoft aanwezig zijn met Riders Republic en Far Cry 6. Ook de wat kleinere games zoals Fall Guys, Super Monkey Ball Banana Mania, en een Teenant Mutant Ninja Turtles-game zijn van de partij. De avond belooft in ieder geval goed gevuld te zijn met veel verschillende games.

Donderdag

20:30 | IGN Awesome Indies

Twitch | YouTube

Awesome Indies is ondertussen een terugkomend onderdeel van Gamescom. Dit jaar wordt het gehost door IGN. Welke indies precies aan bod komen is niet bekend. Zelfs IGN geeft op hun eigen site niet meer aan dan dat we “veel indies kunnen verwachten”. Hoe lang de presentatie duurt is ook niet precies bekend, maar gezien de Future Games Show hierna begint lijkt het erop dat de presentatie niet langer dan 90 minuten zal duren.

22:00 | Future Games Show

Twitch | YouTube

Ook van de Future Games Show is niet precies bekend welke games we kunnen verwachten. Het verleden leert ons dat het een plek is voor beide grotere titels maar ook vooral de indies. Verder weten we dat uitgevers Team17, Koch Media, Tripwire Interactive, en Frontier Developments in ieder geval aanwezig zullen zijn. We zullen meer dan 40 games zien tijdens deze presentatie, die overigens gepresenteerd wordt door Lady Dimitrescu’s actrice Maggie Robertson en Duke’s Aaron Leplante, twee personages uit het recent verschenen Resident Evil: Village.

Tot slot zullen er vanaf woensdag tot en met vrijdag ook andere livestreams plaatsvinden die de normale beursvloer van Gamescom moeten vervangen, gezien alles digitaal is dit jaar. Hier kan je verschillende dingen vinden zoals Cosplay Village en retro-stuff. Vergeet ook niet dat MonsterCrab samen met Dennis Mons de Wonderspons de Opening Night Live zal gaan livestreamen op het Twitch-kanaal van Power Unlimited. Daar kan je tijdens de voorbeschouwing het geklets aanhoren van de twee mannen en zullen zij gedurende de presentatie ook hier en daar commentaar geven en afsluiten met een nabespreking. Kom vooral langs!

Waar kijk jij het meest naar uit? Heb je nog gekke wensen voor games die langskomen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kaskarion
2 jaren geleden

Lekker overzichtje man! Als ik dit zo lees begin ik wel wat meer hyped te worden voor de Gamescom. Ik kijk vooral uit naar de Saints Row reboot, ik vond vooral de eerste twee delen heel vet en hoop dat ze die feeling weer kunnen terugbrengen. Ben ook benieuwd naar de Microsoft presentatie, hopelijk krijgen we iets van Fable te zien!

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Heb er wel zin in. Hopelijk krijgen we wat leuks te zien. Ik ga zeker de Twitch stream iig checken.

Inside.Gamer Spotlight #1

Review: Mayhem Brawler (Switch) hanteert het ‘middelbare schoolprincipe’