in

Dit kun je doen nadat je Pokémon Sword en Shield uitgespeeld hebt


In onze review van Pokémon Sword en Shield heb je kunnen lezen dat het droevig gesteld is met de hoeveelheid endgamecontent. Hoewel er dus niet zo heel veel te doen is, kun je nog wel een handjevol dingen verwachten waar je mogelijk naar uit kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een legendarische pokémon vangen of de Battle Tower bezoeken. Laten we daarmee beginnen.

pokemon

Battle Tower

De Battle Tower is een terugkerende feature in Pokémon-games waar je naar hartenlust kunt vechten tegen allerlei verschillende trainers. Dit zijn de sterkste trainers in het spel. Mocht je dus met moeite het Pokémon-kampioenschap gehaald hebben, dan kun je beter nog even trainen voordat je de Battle Tower betreedt. Als je meedoet met de gevechten, dan kun je Battle Points winnen. Met die Battle Points kun je items kopen die interessant zijn voor trainers die meer willen doen met competitieve gevechten, zoals mints om de nature van je pokémon te veranderen. Ook is dit de plek waar je nieuwe strategieën kunt uitproberen door andere aanvallen voor je pokémon te selecteren en door de basisstatistieken aan te passen. Als je hier heelhuids uitkomt, dan ben je klaar voor het echte werk.

Online gevechten

En met het echte werk bedoelen we de online gevechten. Er zijn drie soorten gevechten: ranked, casual en online competition. Als je ranked speelt, dan kun je in niveau stijgen wanneer je genoeg gevechten gewonnen hebt. Als je verliest, dan verlies je ook punten – maar je zult niet een rang omlaag gaan. Dat gebeurt pas aan het einde van het seizoen. Er zijn nog wel wat regels en beperkingen aanwezig (zoals geen dubbele pokémon of dubbele items), maar dat legt het spel je allemaal uit.

De online competitions zijn op moment van schrijven nog niet live, omdat die apart georganiseerd worden door Nintendo. Vanaf 15 december kun je meedoen met het eerste wereldkampioenschap, zorg er dus voor dat je dan helemaal voorbereid bent. Naast competitive zijn er nog casual battles: gevechten waarin het voornamelijk draait om plezier. Of om te kijken of je huidige strategie ook werkt tegenover iemand die kan anticiperen op wat je doet. Hopelijk doet je tegenstander dat, want daar kun je alleen maar van leren.

pokemon sword and shield

Gigantamax Charmander

Na het uitspelen van Pokémon Sword en Shield krijg je toegang tot de kleine Charmander van de voormalige kampioen. Als je klaar bent met het kampioenschap, dan kun je teruggaan naar Postwick en betreed je het huis van Leon en Hop. In Leons kamer ligt een Pokéball op je te wachten, waar de vuur-pokémon in zit. Het mooie aan dit beestje is dat zijn eindevolutie, Charizard, kan Gigantamaxen. Daardoor wordt de niet-draak-pokémon groter, maar krijgt hij ook een ander uiterlijk. Als je Charmander traint tot level 36, en hem tussendoor twee keer laat evolueren, dan krijg je meteen toegang tot de Gigantamax-versie van Charizard.

Haal Type:Null op

In de Battle Tower staat er overigens een vrouwelijke trainer waar je mee kunt praten. Als je dat doet, dan geeft ze je de zeldzame pokémon Type: Null uit Pokémon Sun en Moon. Je kunt dit beest laten evolueren in Silvelly. Als je Silvelly hebt, dan kun je zijn type aanpassen door hem een herinnering te geven; de trainer kan je ook items geven die zijn type verandert.

Master Ball ophalen

Als je dan toch in de buurt bent, ga dan ook even langs Professor Magnolia. Als je met haar een gesprek aanknoopt, dan erkent ze je als Pokémon-kampioen en geeft ze je de illustere Master Ball. Zoals altijd geldt dat die bal gebruikt kan worden voor het vangen van een pokémon, met een slagingskans van honderd procent. Gebruik hem dus op het juiste moment!

pokemon

Legendarische pokémon

Naast de derde legendarische pokémon uit het verhaal, die we graag geheimhouden, kun je na het uitspelen kun je Zacian of Zamazenta (respectievelijk Sword en Shield) vangen. Zo heb je mogelijk toch nog niets om naar uit te kijken. Na het uitspelen van het verhaal, zal het spel het laatste hoofdstuk starten.

Zeldzame League-kaarten

Tijdens je avontuur kun je League-kaarten verzamelen. Je krijgt ze van in-game personages, van vreemden via de online functies in de Wild Area of van je vrienden middels, jawel, codes. Na het verhaal kun je de acht gyms opnieuw bezoeken en meedoen aan speciale Dynamax-gevechten. Deze battles kun je zien als Max Raid Battles, maar dan in singleplayer. Je kunt dus geen hulp inschakelen van anderen. Als je de leaders opnieuw verslagen hebt, dan krijg je zeldzame League-kaarten cadeau.

Game Freaks Morimoto

Als klaar bent met alles, dan kun je het elke dag nog eens opnemen tegen Game Freaks Morimoto. Je vindt hem in het hotel in Circhester. Hij staat op de tweede verdieping op je te wachten. Je kunt elke dag tegen hem spelen en zodoende nog wat ervaringspunten bij elkaar sprokkelen. Pas wel op, want het is een double battle.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Star Wars Jedi: Fallen Order-mod verandert lichtzwaard van kleur

Black Friday-deals: Nintendo Switch