in

Dit moet je weten voordat je aan Pokémon Sword en Shield begint


Nieuwe Pokémon-games staan garant voor een sloot aan te verwachten verbeteringen, aanpassingen en toevoegingen. Niet alleen mogen we rekenen op nieuwe pokémon, nieuwe personages, een nieuwe regio en nieuwe items, ook zijn er nieuwe gameplaymechanieken en is er een geheel nieuwe omgeving waarin je die beesten kunt vangen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste nieuwe toevoegingen.

Pokemon

Wild Area

De Wild Area is één van de belangrijkste toevoegingen aan Pokémon Sword en Shield. Dit is een grote, open regio in de nieuwe regio Galar, die enkele steden en dorpen aan elkaar verbindt. Binnen de regio vind je verschillende secties en natuurlijke omgevingen, waar je allerlei verschillende soorten Pokémon in ziet rondlopen. In de woestijn kun je bijvoorbeeld grond- en steenbeesten vinden, terwijl je in een gebied met een meer veel watertypes aantreft.

Het weer heeft ook effect om de pokémon die je tegenkomt. Als het regent vind je meer water-pokémon, bijvoorbeeld. Bovendien reageren de beesten anders op je aanwezigheid. Ze kunnen van je wegrennen of je juist aanvallen. Jij kunt zelf heel rustig op ze aflopen om ze niet te laten schrikken, maar je kunt ook naar ze fluiten om de aandacht te trekken.

En het mooie is nog: dit is een volledige driedimensionale omgeving. Je kunt de camera draaien en alle personages, omgevingen en pokémon dus van alle kanten bekijken. De makers hebben overigens gezegd dat de regio ongeveer zo groot is als twee regio’s in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dat kan je een idee geven van de grootte, maar heel veel zegt het niet. De regio’s in die game verschillen namelijk van elkaar in grootte.

Pokemon Sword Shield

Dynamax en Gigantamax

Dynamax is een nieuw vechtelement in Pokémon Sword en Shield. Tijdens een gevecht kunnen pokémon gigantisch groot worden. Zo worden ze een soort Godzilla-versie van zichzelf.

Dynamax is alleen beschikbaar in grotere omgevingen, zoals bijvoorbeeld de gymgevechten. Voordat je een pokémon echter kunt laten dynamaxen heb je een speciaal Dynamax Band-item nodig, die je zeer vroeg in de game ontvangt. Als je die hebt en je maakt je beest heel groot, dan duurt het effect drie beurten. Dat moet genoeg tijd zijn om het tij te keren in het gevecht. Wanneer je te maken krijgt met Dynamax, dan veranderen ook de aanvallen van je pokémon. Wat er precies verandert, hangt af van de type aanval en de categorie (fysiek, special of status).

Dan hebben we nog Gigantamax, een variant van Dynamax. Ook nu worden pokémon heel groot, maar sommige beesten krijgen toegang tot een alternatieve vorm. Denk aan mega-evoluties, maar dan net even anders. Je pokémon wordt tijdelijk sterker, maar het effect duurt slechts drie beurten, terwijl mega-evoluties heel het gevecht lang meegaan. Hier lijkt dus iets meer balans in te zitten.

Voordat je een pokémon kunt laten gigantamaxen dien je hem eerst te verslaan in een Max Raid Battle. Maar als dat eenmaal gelukt is, kun je het beest dus zelf ook gebruiken, inclusief zijn G-Max Moves (sterkere versies van bestaande aanvallen).

Pokemon Sword Shield

Max Raid Battles

Max Raid Battles zijn speciale gevechten in Pokémon Sword en Shield waarmee je het met andere mensen opneemt tegen pokémon in hun Dynamax of Gigantamax-vorm. Dit kun je samen met je vrienden doen. De vijandelijke pokémon in dit gevecht behoudt zijn Dynamax-status gedurende de raid en keert dus niet terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Eén van de spelers in jouw team mag zijn pokémon laten dynamaxen om het gevecht eerlijk te houden.

Mocht het je lukken zo’n pokémon te verslaan en hem na afloop te vangen, dan is de kans aanwezig dat het beest een andere ability heeft dan je normaal gesproken gewend bent (dit worden hidden abilities genoemd). Je kunt meedoen aan Max Raid Battles via offline en online modi en als je niemand kunt vinden dan vult het spel het missende aantal spelers zelf aan.

Pokémon Camp

Een andere grote toevoeging aan de game is Pokémon Camp, een opvolger van features als Pokémon Refresh en Amie uit voorgaande titels. Dit is een plek waar je samen met je pokévrienden kunt chillen. Niet om de beurt, maar gelukkig met alle zes de pokémon uit je team tegelijkertijd.

Ook is dit een plek waar je curry maakt. Met die curry krijg je verschillende dingen voor elkaar, zoals je vriendschapsniveau met je beesten verhogen, wonden helen en ervaringspunten boosten. Omdat er meer dan honderd verschillende currysoorten zijn, is er ook een Currydex toegevoegd. Verder kom je soms onderweg een kamp van een andere speler tegen. Samen met één pokémon kun je andermans kamp bezoeken, met diegene zijn pokémon spelen en zelfs samen curry maken.

pokemon

Poké Jobs

Nu heeft Pokémon al eerder zijmissies aangeboden, maar niet eerder was het zo overzichtelijk als nu. Pokémon Sword en Shield introduceren namelijk Poké Jobs. Hiermee kun je straks extra ervaringspunten verzamelen voor je verzameling pokémon. Je regelt je zaakjes bij een pc in een Pokémon Center en elke Job heeft zo zijn beperkingen en verzoeken waar je rekening mee moet houden.

Uiteraard zijn er nog veel meer nieuwe toevoegingen aan Pokémon Sword en Shield, maar die liggen wat ons betreft iets meer in de lijn der verwachting dan de bovenstaande aspecten. Bovendien is het ook leuk als je zelf ook nog eens wat nieuws ontdekt. De toevoegingen die in dit artikel genoemd worden zijn echter zo ingrijpend dat het fijn is om te weten waar je aan begint wanneer de games verschijnen.

Pokémon Sword en Shield zijn vanaf 15 november beschikbaar voor Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Death Stranding review – Een Hideo Kojima Game

WTF update – Dood door muffins