in

Dit valt er te verwachten van Career Mode in Fifa 19


Europese eindtoernooien

De grootste verandering in Career Mode dit jaar is dat EA Sports de licenties van de drie grootste eindtoernooien voor clubs heeft weten te bemachtigen. In Fifa 19 kunnen managers zich plaatsen voor de UEFA Champions- en Europa League. Als zij een van deze weten te winnen, moeten ze het in de Super Cup opnemen tegen de winnaar van de andere Europese topprijs.

Fifa-speler FUTMentor heeft op zijn Twitter-account een aantal features van de eindtoernooien naar buiten gebracht. Zo hebben alle drie de toernooien eigen cutscenes en past de achtergrond van het menu in Career Mode zich per toernooi aan. In een gelekte gameplay-video van de Europa League-finale is te zien dat het de volledige uitstraling heeft.

Transfers

Een grote verandering in Career Mode is de manier van het verkrijgen van transferbudget. Aan het begin van een eerste seizoen merken spelers hier weinig van. Het bestuur van de club geeft namelijk aan het einde seizoen op basis van je prestaties al dan niet extra budget voor transfers.

In het onderstaande screenshot is te zien hoe een manager van Liverpool 88 miljoen pond krijgt van zijn bestuur vanwege een succesvol seizoen. Het mooie daarvan is dat dit verdiende bedrag nog eens bovenop het overgebleven transferbudget komt. Dit betekent dus wanneer spelers goed onderhandelen en veel geld overhouden in het ene seizoen, er in het volgende seizoen nog meer geld is om uit te geven aan nieuwe spelers. Hierdoor krijgen spelers in Fifa 19 nog meer het gevoel dat ze een voetbalclub runnen.

Career Mode Fifa 19

In Fifa 18 werden ontslagclausules geïntroduceerd voor voetballers. Hiermee kunnen spelers, zonder dat zij moeite hoeven te doen door te onderhandelen over een voetballer, rechtstreeks een bedrag betalen om direct een contract aan te bieden. In het hedendaagse voetbal kwam dit groot in het nieuws nadat Paris Saint-Germain in de zomer van 2017 voor bijna 300 miljoen het contract van Neymar afkocht bij FC Barcelona.

Fifa-spelers kunnen in 19 dus nog meer gebruik maken van deze ontslagclausules. Het is namelijk mogelijk om in het transfermenu spelers te zoeken met een afkoopsom. Waar er bij spelers zoeken in Fifa 18 nu nog alleen plaats is voor de transferstatussen ‘op transferlijst’, ‘te leen’, ‘niet op lijst’ en ‘vrije spelers’ kan er in Fifa 19 gezocht worden op ontslagclausule.

Release Clause Fifa 19 Career Mode

Het aankopen van spelers wordt in Fifa 19 groots gevierd. Waarbij in voorgaande delen kort in het transfernieuws een afbeelding te zien is van de speler met zijn nieuwe shirt of teamgenoten, krijgen managers een hele animatie te zien als een club een nieuwe voetballer aantrekt. Hieronder is te zien hoe de Italiaanse voetbalclub Inter Milan het aantrekken van de Belgische middenvelder Radja Nainggolan viert.

Spelers met dezelfde nationaliteit van een topcompetitie, maken in Fifa 19 eerder een transfer naar een club uit deze competitie dan naar een andere. Zo zou het bijvoorbeeld eerder voorkomen dat de Duitse aanvaller Leroy Sané verkocht wordt aan Bayern München dan aan bijvoorbeeld A.C. Milan uit Italië.

Tranfer Fifa 19 Career Mode

Promotie/degradatie

Veel bekende voetballanden hebben in Fifa een tweede of derde divisie om in te spelen. Een van de populaire manieren waarop Career Mode wordt gespeeld is een ‘road to glory’. Hierbij start men bij een club die niet uitkomt in de eerste divisie van het land en is het de bedoeling om uit te groeien tot een van de Europese grootmachten in voetballand. Gedurende dit avontuur promoveren en degraderen er vele clubs. In voorgaande Fifa’s was, buiten de ranglijsten, hier weinig aan te merken, maar dit jaar komt daar dan eindelijk verandering in.

Het competitie-embleem van waar de voetbalclub in uitkomt verandert naar mate je promoveert of degradeert. Als de club speelt in nationaal of internationaal eindtoernooi is dit ook het geval. Op de onderstaande afbeelding ziet het er nog wat krakkemikkig uit, maar vergeet niet dat het nog maar een bèta is.

Badge Fifa 19 Career Mode

Nieuwe licenties

Zoals we al eerder hebben aangegeven is EA Sports de laatste tijd flink bezig geweest met aanschaffen van nieuwe licenties voor Fifa 19. Zo heeft de ontwikkelaar de volledige licentie van de Ligue 1 Conforama. Dat is weinig verrassend omdat daar in juni al over gespeculeerd werd, vanwege het feit dat de Braziliaanse superster Neymar en zijn club PSG te bewonderen zijn op de Champions en Ultimate Edition-covers en in de trailer van Fifa 19.

Naast het feit dat EA de licenties van de Spaanse voetbalcompetitie al in bezit had, komt daar één club in het bijzonder bij. Valencia CF is namelijk de samenwerking aangegaan met de ontwikkelaar van Fifa 19. Door deze samenwerking is het stadion van de club, Estadio Mestalla, speelbaar in Career Mode en doet de volledige selectie van de voetbalclub mee.

Valencia CF Fifa 19

Ones to watch

Een andere nieuwe feature in Career Mode is dat aan het einde van ieder kalender jaar er (net als in het echte voetbal) een lijst wordt vrijgegeven met de beste spelers van iedere linie. Voor managers is dit erg interessant, omdat zij nu te zien krijgen welke spelers de beste ter wereld. In Fifa 18 krijgen managers in het nieuwsmenu al te zien wie de gouden bal, prijs voor beste voetballer ter wereld, heeft gewonnen.

Aan het begin van ieder seizoen komt er in het nieuws een lijst van vier jonge spelers om in de gaten te houden. Deze vier spelers hebben de grootste kans om in de toekomst van jouw management-carrière uit te groeien tot de absolute wereldtop. Voor jou dus de kans om deze spelers voordat zij populair en enorm duur zijn, voor weinig naar jouw club te halen.

Fifa 19 Career Mode

Career Mode Fifa 19

Realisme

Een van de grootste problemen in Career Mode is dat oudere spelers, terwijl ze wel gewoon goede seizoenen draaien, al snel allerlei statistieken verliezen. In Fifa 19 komt hier verandering in. Oudere spelers, meestal vanaf begin 30, zullen op een geloofwaardigere manier verouderen in statistieken. Hieronder is een screenshot te zien van een 34-jarige Luis Suárez met een rating van 86. Te zien is dat Suárez nog steeds van grote waarde kan zijn en goede statistieken heeft voor een voetballer van 34 jaar.

Een andere verandering in realisme is dat in Fifa 19 de topscorerslijst meestal vol staat met spitsen/aanvallers. In vorige edities van Career Mode stonden er vaak spelers tussen met een positie waarvan je geen topscorer van verwacht.

Luis Suarez Fifa 19 Career Mode

Fifa 19 Career Mode

Zelf kijk ik iedere Fifa graag uit naar Career Mode. En ook dit jaar is dat zeker het geval. Als clubs die ik wil gaan gebruiken heb ik er al een aantal in gedachten. Sowieso ga ik aan de slag met twee van mijn favoriete voetbalclubs: AZ Alkmaar en A.C. Milan en wil ik een Road to Glory doen met de gevallen clubs Hamburger SV en Sunderland. Hebben jullie er net zo veel zin in als ik? Laat dat weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Aanradar – Een website vol met gratis indie games

CD Projekt Red stelt Pools bedrijf aan als ontwikkelaar mobiele game