in

Season 4 in Fortnite: Battle Royale – Dit heb je misschien gemist


Fortnite battle royale

Komeet

Dinsdag 1 mei was het dan eindelijk zover. Het vierde seizoen van Fortnite: Battle Royale kwam uit. Bij de lancering hielden de spelers zich maar met één ding bezig: is de komeet ingeslagen op de map en bestaat de beruchte stad Tilted Towers nog?

Na weken van speculatie gaf ontwikkelaar Epic Games met een aankondigings-trailer antwoord op de vragen. Niet Tilted Towers was weggevaagd door de komeet, maar het kleine Dusty Depot was de pineut. Het complete plaatsje was veranderd in een complete krater, waar nog twee verwoeste loodsen en een onderzoekscentrum te vinden waren.

Naast Dusty Divot kwamen er nog meer nieuwe point-of-interest naar de spelmodus. Zo maakte Risky Reels, Villain Lair, Moisty Mire Movie Set, Underground Bunker, Yonder Yard Disco, Superhero Mansion en speciaal voor het wereldkampioenschap voetbal van dit jaar een heus voetbalstadion.

Fortnite Dusty Divot

Superhelden in Fornite

In de eerste update van Battle Royale kregen de spelers meteen een grote nieuwe modus voor de kiezen. Epic Games maakte namelijk bekend dat het een samenwerking was aangegaan met Marvel Studios omtrent Avengers: Infinity War. Spelers kregen hiermee de mogelijkheid om tijdens deze ‘Infinity Gauntlet Limited Time Mashup’-modus als Thanos het op te nemen tegen andere spelers.

Deze tijdelijke modus paste precies bij het vierde seizoen van Fortnite: Battle Royale. Dat vanwege het feit dat deze compleet in het teken stond van superhelden en schurken. In de spelmodus konden spelers exclusieve superhelden-skins vrijspelen of aanschaffen, zoals Valor, en kwam er met de Superhero Mansion een heuse schuilplaats.

Thanos Fortnite

Nieuwe wapens en items

Wapens
Gedurende Season 4 in Fortnite hebben een aantal nieuwe wapens hun intrede gedaan in de Battle Royale-modus. Zo zijn spelers beloond met de Burst Assault Rifle, Thermal Scope Assault Rifle, Dual Pistols, Stink Bomb en Drum Gun.

Items
Naast de bovenstaande wapens bracht Epic ook een aantal nieuwe items naar Fortnite: Battle Royale om de spelmodus nog aangenamer te maken. Zo bracht de komeet die een krater achterliet op verschillende plaatsen, zoals Fatal Field en Risky Reels, de Hop Rocks naar het spel. Door deze in te nemen kregen spelers een boost, waardoor ze voor een tijdje gewichtloos hoger konden springen. En dit was niet het enige item waarmee spelers hoger konden springen. Ook met de nieuwe Bouncer Traps ging het in de rondte springen gemakkelijker en konden tegenstanders er ook nog eens mee aangevallen worden.

Daarnaast was het in Season 4 eindelijk dan zover: de langverwachte Jetpacks kwamen naar Battle Royale. Spelers konden tijdelijk rondvliegen in de gamemodus. De jetpack was eind februari al aangekondigd door Epic Games, maar werd op het laatste moment uitgesteld. Dat omdat de ontwikkelaar vond dat “mankementen in het design de lancering vertraagden”.

Spelers bewegen zich zonder jetpack in Fortnite doorgaans voort door te lopen, te rennen of de Launch Pad te gebruiken. In Season 4 voegde Epic daar een vervoersmiddel aan toe. Met de Shopping Carts konden maximaal twee spelers door de map racen. Spelers hadden de optie om het boodschappenkarretje te besturen, of om als bijrijder je teamgenoot te beschermen.

Fortnite

Modi

Naast de eerdergenoemde Avengers-modus hebben Fortnite-spelers in het vierde seizoen ook van een aantal andere modi kunnen genieten. In de competitieve Solo Showdown-modus konden spelers pogen de allerbeste van Fortnite: Battle Royale te worden door in de eerste vijftig potjes punten te verzamelen. Over de modus zei Epic zelf dat het de modus “gebruikte als een opstapje om in de toekomst betere evenementen op te zetten voor elke soort spelers”.

Ook keerde de tijdelijke modi Blitz en Teams of 20 zijn terug in Battle Royale. In Blitz krimpt het gebied een stuk sneller en is er meer loot, wat zorgt voor potjes van een hoog tempo. Tevens vliegt de Battle Bus een stuk lager over de map heen, waardoor het momentum van een potje een stuk sneller bereikt wordt. Bij Teams of 20 v2 konden vijf teams van twintig spelers, met elk een eigen Battlebus, het tegen elkaar opnemen voor de Victory Royale.

Verder maakten spelers kennis met de Playground LTM-modus, die spelers de mogelijkheid gaf om als een squad van vier over het eiland rond te lopen zonder dat ze van alle kanten beschoten werden. In de Playground-modus was het doel niet om te winnen. Friendly Fire stond ingeschakeld en spelers kwamen nadat ze gedood waren weer terug tot leven, en ontvingen bovendien oneindig veel bouwmaterialen. Hierdoor werd de nadruk gelegd op bouwen. De modus is zo goed ontvangen dat Epic liet weten dat het bedrijf werkt aan een manier om de Playground-modus permanent toe te voegen aan Fortnite.

Fortnite

Een knallend einde

Zaterdagavond 30 juni kwam er op knallende wijze al een soort eind aan Season 4. Om 19.30 uur werd er die avond vanuit de raketbasis in Villain Lair een in-game raket gelanceerd op de map van Fortnite: Battle Royale. De raket werd recht de lucht in gelanceerd en veroorzaakte vlak daarna een explosie die Tilted Towers leek te vernietigen. Maar nog altijd staat de stad er, doordat de raket door een soort onzichtbaar schild de grond niet wist te raken. De raket verdween eventjes en verscheen een stuk verder weer in de lucht. Daarna werd hij een soort ongeleid projectiel, om vervolgens een grote scheur in de lucht te maken. Wat de raket de Fortnite-map heeft aangedaan is nog steeds niet helemaal duidelijk.

Na de raketlancering bleef de barst die te zien is in de lucht alleen nog maar meer groeien en verschenen er in Anarchy Acres overblijfselen van de raket. In de map verdwenen en verschenen er door de barst in de lucht allerlei objecten. Zo verdween bijvoorbeeld al het Motel-bord plots, is de grote hamburger boven de Durrr Burger-winkel geteleporteerd naar de echte wereld en is er een koets opgedoken vanuit een portaal in de game.

Op donderdag 12 juli gaat Season 5 van Fortnite: Battle Royale van start en komen we eindelijk te weten wat ons allemaal te wachten staat.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Alle uitbreidingen voor Battlefield 1 en 4 gratis

Fortnite: Battle Royale Season 5 patchnotes online