in

Dolby Vision en Atmos zijn twee jaar console-exclusive op Xbox Series X en S


Dat viel gisteravond op de Franstalige officiële Xbox-website te lezen. Inmiddels is het artikel weer weggehaald – mogelijk is het te vroeg geplaatst. Door de deal tussen Microsoft en Dolby kan de techniek dus niet op andere moderne consoles verschijnen. Dolby Atmos is al beschikbaar op Xbox Series X en S, en Dolby Vision moet in de loop van dit jaar op de nieuwe Microsoft-consoles verschijnen.

Dolby Vision is een hdr-formaat, net zoals bijvoorbeeld HDR10. Met hdr kunnen beelden nog natuurgetrouwer en mooier weergegeven worden – bijvoorbeeld films, maar dus ook games. Dolby Vision moet met alle Xbox Series-games die al HDR10 ondersteunen werken, maar ook met oudere games die via de Auto HDR-optie worden geüpscaled.

Dolby Atmos was al beschikbaar op de Series-consoles. Deze geluidstechnologie is dus ook twee jaar console-exclusive voor Xbox. Overigens is er voor het beluisteren van Dolby Atmos via een koptelefoon een speciale licentie nodig. Mensen met een Xbox Wireless Headset kunnen tot 30 september die licentie gratis afnemen, maar daarna moet er betaald worden.

Dolby Vision

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe modus met zombies komt vandaag naar Watch Dogs: Legion

Makers PS5-horrorgame Abandoned brengen speciale trailerapp uit