in , , ,

Door welke game werd je verliefd op de hobby?

Onze liefde voor games komt ergens vandaan: een titel waarbij het gewoon klikte. Een game waarbij je opeens wist dat dit medium iets bijzonders is. Daarom vandaag de vraag: door welke game werd je verliefd op de hobby?

Martin Verschoor

Half-Life 2 was wel de game die alles voor liet samenkomen. Het verhaal, de wereld, de personages en de wapens. Ik weet nog precies wanneer ik de game ging ophalen en het moment dat ik ‘m voor het eerst speelde. Ik vond het spelen van videogames al fantastisch, maar na het spelen van Half-Life 2 dacht ik: ja, dit is het.

Half-Life 2

Lars Cornelis

De eerste game die ik ooit speelde – voor zover ik mij kan herinneren – is Wolfenstein 3D. Door die game ben ik in ieder geval flink van shooters gaan houden, als liefde op het eerste gezicht. Maar ook games als RollerCoaster Tycoon, Halo: Combat Evolved en Metal Gear Solid 3: Snake Eater hebben heel veel invloed gehad op mijn liefde voor games. Dankzij die games is de liefde een zeer gelukkige en langdurige relatie geworden.

Michel Musters

Ik heb dit verhaal al zo vaak verteld, maar toch: ik ben mijn ‘gamecarrière’ begonnen met Super Mario Bros. op de NES. Ik wilde er al heel lang een en op mijn achtste verjaardag was het eindelijk zover; toen stond hij op die heugelijke ochtend zomaar opeens onder de televisie. Duck Hunt (die stond op dezelfde cartridge) en Teenage Mutant Ninja Turtles (wat moeilijk!) waren ook leuk, maar Super Mario Bros. had de perfecte leercurve voor een kersverse gamer en wist ook genoeg te verrassen om het lange tijd interessant te houden. En de rest is geschiedenis.

Jacco Peek

Ik heb het ook al vaak over deze game gehad, maar het is wel waar: Pokémon Ruby. Ik was al gek van de franchise door de mensen om mij heen – die hadden vaak al een Game Boy Color. Bovendien stond ik elke dag om een belachelijke tijd op om de anime te kijken en verzamelde ik de kaarten. Ruby was daarom de kers op de taart: een eigen game waarin ik kon gaan en staan waar ik wilde. Wat het meeste indruk op me maakte is dat je zo’n grote wereld kan verkennen op zo’n klein schermpje. Sindsdien was ik hooked.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rahl
Rahl
1 jaar geleden

Two Point Hospital. Sindsdien loop ik regelmatig in ziekenhuizen rond om mensen te behandelen die onophoudelijk blaffen, een gloeilamp als hoofd hebben of denken dat ze Freddie Mercury zijn. Het is misschien een gekke hobby, maar zo draag ik wel een steentje bij aan de maatschappij.

Dokter Caspari
11 maanden geleden

Ik ben zwaar verliefd geraakt op Termina, de spelwereld uit Zelda MM. Wat een magische en fabelachtige plek vond ik dat. Ik kende amper 3D games, en had verwacht dat Clocktown de gehele spelwereld was. Daar had ik genoegen mee gehad, mijn god wat raakte ik enthousiast toen bleek dat er nog een hele wereld aan mijn voetwn lag.

Ook was ik destijda verzot op Zweinstein uit de 1e twee Harry Potter games voor pc. De games waren wellicht niet veel bijzonders, de sfeer en muziek waren spot-on, ik begaf mij voor mijn gevoel echt op de toverschool. De GBC games vond ik ook verrassend leuk en goed, proberen waard 😉

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door Dokter Caspari
Rainking
11 maanden geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik heb niert zo denderend veel met Harry Potter, maar dat spel dat eraan zit te komen lijkt me wel mooi.

Luigi1985
1 jaar geleden

Volgens mij heeft er onlangs nog een artikel online gestaan van dezelfde strekking, maar leuk om te lezen hoe t bij de redactie was.

Voor mij begon het met games op de commodore bij een klasgenootje (geen idee welke), waardoor ik later zelf een NES met Super Mario Bros 3 kreeg. Daardoor was ik gelijk verkocht.

Nog steeds de beste game ooit als je t mij vraagt.

adutchman
adutchman
1 jaar geleden

Super Mario Bros op de NES. Als ik hem nu speel krijg ik nog steeds het fijne gevoel dat ik had toen ik 8 jaar was.

Nuage
Nuage
1 jaar geleden

Ik mocht geen console aansluiten op de huiskamer televisie dus mijn game hobby begon met handhelds (Lynx, Game boy, Game gear), maar de echte passie voor games ontstond pas op de Playstation 1. Er springt voor mij niet één game bovenuit. Het was de hele beleving in verschillende genres : oa Final fantasy VII, Wipeout 2097, Tekken 2, Resident evil 2 en Oddworld Abe’s oddysee.
Ik speel ze nu vrijwel allemaal nog steeds zo nu en dan via mijn Raspberry Pi. 🙂

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Nuage
Rainking
1 jaar geleden

Ik had zelf al een keer een artikel geschreven over mijn eerste ervaringen. Dat waren destijds spellen op de ZX Spectrum.

Maar ECHT verliefd op gamen werd ik door Secret Of Mana. We zaten op een weekend op de camping en ik zat wat door een extra blaadje te, eh, bladeren dat bij de zaterdag editie van de krant zat. Daarin stond een recensie van Secret Of Mana, geschreven door Alex Roos. Er stonden niet eens screenshots bij, het was alleen maar tekst. Ik wist alleen één ding zeker. Dat spel MOEST! IK! HEBBEN!!!

Ik heb ‘m zo snel mogelijk bij de Intertoys besteld (hij was helaas niet op voorraad), maar nadat ik ‘m binnen kreeg (dat betekende toen nog ophalen) heb ik ‘m helemaal grijs gespeeld. Een paar jaar later moest hij het afleggen tegen Final Fantasy III (VI), maar nu, jaren later, staat-ie altijd nog op een keurige tweede plaats.

The less said about the remake, the better…

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Billy-Butcher
Billy-Butcher
11 maanden geleden

Grand Theft Auto 3. Dat was eind 2001. Ik moest later wennen aan het lichte sfeertje in Vice City omdat ik dat donkere van 3 zo gaaf vond.

Later werd Vice City m’n favoriet natuurlijk.

SamuraiPizzaCat
11 maanden geleden

Mario en Duck Hunt op de NES. De NES heeft ervoor gezorgd dat ik gek werd op gaming. De games zijn nog steeds steengoed. Denk aan Mega Man, de Mario games Castlevania, Metroid. Stuk voor stuk klassiekers die ook de tand des tijds hebben doorstaan.

Paar andere shoutouts zijn Tetris en Mario Land op de Game Boy, Super Mario Kart en Workd maar ook PC games zoals Doom, Wolfenstein, Civilization, Warcraft hebben de basis gelegd voor mijn liefde voor gaming.

Wat spelen we dit weekend?

Screenshot Sunday #20