in

Dragon Quest 12 en andere Dragon Quest-games onthuld


Dat deed het bedrijf vanochtend vroeg tijdens de Dragon Quest 35th Anniversary-livestream. Dragon Quest 12: The Flames of Fate is de nieuwe game in de mainline serie. Het spel krijgt een aangepast turn-based gevechtssysteem en krijgt een duistere toon vergeleken met voorgaande games. Ook moet het spel wereldwijd tegelijk op een nog onbekende datum uitkomen, maar meer details zijn er nog niet.

Ook komt er een ‘2D-HD’-remake van Dragon Quest 3 naar consoles. Het spel verscheen oorspronkelijk in 1988 op de NES en in de jaren 90 werd er al een remake op de Super NES en Game Boy Color voor gemaakt. De grafische stijl van deze nieuwe remake wordt vergelijkbaar met de eerder uitgekomen rpg Octopath Traveler. Ook deze game moet wereldwijd tegelijk uitkomen. Een datum is wederom niet bekend.

De andere games die zijn aangekondigd zijn Dragon Quest Treasures – een spin-off rpg die zich richt op het zoeken van schatten met Erik en Mia uit DQ11 in de hoofdrol – de mobiele match-3 puzzelgame Dragon Quest Keshikeshi die vooralsnog alleen voor Japan is aangekondigd en Dragon Quest 10 Offline. Dit is een versie van de alleen in Japan uitgekomen mmo die vanuit een vogelperspectief gespeeld kan worden en geen online verbinding vereist. Ook die game is vooralsnog alleen voor Japan bevestigd.

Alle Dragon Quest-games zijn in totaal al meer dan 82 miljoen keer verkocht. In 2017 verscheen in Japan het vorige hoofddeel, Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age, op 3DS en PlayStation 4. De game kwam later ook naar het Westen en andere systemen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Konami heeft de exclusieve licentierechten op voetbalclub Atalanta

Volledige trailer van nieuwe Battlefield gelekt