in

Drie Pokémon-games voor Switch getoond


De rpg’s Pokémon Let’s Go! Pikachu en Eevee verschijnen op 16 november op Switch. De games nemen spelers mee naar de regio uit de eerste generatie Pokémon, Kanto. In de ene game vergezelt Pikachu spelers, terwijl het in de andere game Eevee is.

Daarbij zijn er diverse elementen uit de mobiele titel Pokémon Go die hier terugkeren. Zo kunnen spelers met de Joy-Cons PokeBallen gooien. Ook kunnen de 151 Kanto-pokémon die gevangen zijn in Pokémon Go overgezet worden naar de Let’s Go!-games. Er zit verder één compleet nieuwe pokémon in de game.

Beide games zijn ook compatibel met een nieuwe accessoire, de PokeBall Plus. Deze controller kan gebruikt worden om de complete game te spelen en functioneert ook als Pokewalker. Wanneer pokémon gevangen worden, trilt de bal echt.

Pokemon Lets Go

Pokemon Lets Go

Pokemon Lets Go

Pokemon Lets Go

Verder is vanaf vandaag de free-to-play adventure Pokemon Quest beschikbaar voor Switch. Ook hierin zitten de pokémon uit de originele Kanto-regio, maar dan in kubusvorm. Het spel speelt zich af op een nieuw eiland genaamd Tumblecube Island, met veel geheimen en items om te vinden. Met Power Stones kunnen de eigenschappen van pokémon aangepast worden.

De game kan nu gratis gedownload worden voor Switch. Ergens in juni verschijnt de game ook op iOS en Android.

Tot slot werd er via een persconferentie ook nog bekendgemaakt dat er in de tweede helft van 2019 een compleet nieuwe core Pokémon-rpg voor Switch verschijnt. Deze ‘core rpg’ moet meer lijken op de huidige handheldgames dan bovengenoemde games. Tijdens de persconferentie werd de vergelijking tussen de nieuwe Switch-game en Pokémon Sun en Moon getrokken.

Het is deze rpg die vorig jaar op E3 werd genoemd. Op de Japanse website van de Let’s Go-games wordt echter wel bevestigd dat deze games de nieuwe mainline Pokémon-games zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rise of the Tomb Raider review

De Harde Waarheid – Gamen op 144Hz met ultra settings on the go