in

DualSense-controller werkt wel met PlayStation 3, niet op PS4


De PS5-controller is in Amerika al te koop in sommige winkels. YouTuber MidnightMan heeft er een mee naar huis genomen en geprobeerd hem aan de PlayStation 4 te koppelen, maar die herkende de DualSense niet. Via een omweg lukte het hem wel om het aan de praat te krijgen, maar daarvoor moest hij de controller verbinden aan een pc en via Remote Play op zijn PlayStation 4 spelen.

Opmerkelijk genoeg kon zijn PlayStation 3 de DualSense wel herkennen. Mogelijk komt dit doordat de console altijd al via bluetooth werkt met controllers van allerlei merken, al maakt de YouTuber verbinding met een USB-kabel. In de video is te zien hoe hij op deze manier het PS3-menu bedient met de DualSense.

Sony maakte eerder al bekend dat DualShock 4-controllers niet compatibel zijn met PlayStation 5-games. De controllers kunnen wel verbinding maken met de PS5 en je kunt er via backwards compatibility PS4-games mee spelen, maar voor de nieuwste generatie spellen is de DualSense vereist.

Twitteraar BrokenGamezHDR wist eerder deze week al zijn DualSense te verbinden met een Nintendo Switch. Daar was vanzelfsprekend wel een bluetooth-adapter voor nodig.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dragon Quest 11 S-demo nu beschikbaar op PS4, Xbox One en pc

Activision Blizzard wil mobiele games maken van al zijn franchises