in

Dwangsom van maximaal 10 miljoen opgelegd voor lootboxes in FIFA


Volgens de uitspraakis de dwangsom in oktober 2019 opgelegd. Electronic Arts heeft daar vervolgens bezwaar tegen aangetekend, maar dat is in eerste instantie en ook in hoger beroep afgewezen.

De dwangsommen zijn gericht op de lootboxes in FIFA, waarmee spelers nieuwe, willekeurige voetballers verdienen voor hun team. Volgens de Ksa is dat een kansspel, wat niet zomaar mag worden aangeboden in Nederland. De rechter geeft de autoriteit daarin nu dus gelijk en stelt dat de Ksa bevoegd is om tot handhaving over te gaan.

De dwangsommen zijn opgelegd aan zowel Electronics Arts zelf, als de Zwitserse dochter die verantwoordelijk is voor de verkoop. Beide bedrijven krijgen een boete van 250.000 euro per week, met een maximum van vijf miljoen. In totaal kan het bedrag dus oplopen tot 10 miljoen euro.

EA is het niet eens met het besluit en stelt dat het geen kansspel aanbiedt, omdat de packs die worden aangeboden onlosmakelijk verbonden zijn met de FUT-modus, wat zelf een behendigheidsspel is. “De FUT-modus draait niet om het openen van Packs maar om het spelen van voetbalwedstrijden en het winnen van de competitie,” valt te lezen in de juridische stukken. Ook zegt EA dat de inhoud van de packs alleen waarde hebben binnen het spel zelf en dat de meeste spelers FIFA niet spelen om te gokken.

In een reactie aan NU.nllaat EA weten in beroep te gaan tegen de beslissing. “We zijn niet van mening dat onze producten en diensten op enige wijze in strijd zijn met de gokwetten. We proberen een situatie te voorkomen die impact heeft op de mogelijkheden van Nederlandse spelers om FIFA Ultimate Team volledig te spelen.”

Fifa FUT

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bugsnax en meer onthuld als PlayStation Plus-games voor november

Honest Opinions – The Halloween Edition a.k.a. The Evil Dead Edition