in

E-sport-update: FIFA-speler ontslagen wegens ontucht


Ado Den Haag ontslaat FIFA-speler wegens ontucht met minderjarig meisje

Mitchel D. was twee jaar lang de e-sporter van Ado Den Haag, maar hij is vorige week op staande voet ontslagen. Ado Den Haag gaf geen uitgebreide verklaring over het plotselinge vertrek van de FIFA-speler, maar liet wel weten dat het gaat om een vertrouwensbreuk. Volgens de Haagse voetbalclub kon hij geen uithangbord voor de voetbalclub meer zijn.

Niet veel later werd bekend waarom Mitchel D. de laan uit is gestuurd, hij is namelijk in een rechtszaak verwikkeld omtrent ontucht met een minderjarig meisje in 2013 en 2014. Hij was 19 terwijl het meisje 14 was. In 2015 kwam de zaak aan het licht en tegen hem werd een jaar gevangenisstraf geëist, maar kreeg hij tachtig uur werkstraf.

Fifa 20

Tegen die straf is hij in beroep gegaan, met de motivatie dat de relatie wederzijds was. Hij moest dus alsnog voor de rechter komen en het openbaar ministerie eist weer een celstraf van een jaar. De FIFA-speler was overigens zelf niet bij de rechtszaak, omdat hij een FIFA-toernooi had.

Dit is de tweede FIFA-speler van Ado Den Haag die op een vreemde manier vertrekt. De eerste e-sporter van Ado Den Haag was voormalig wereldkampioen Andries Smit. Hij bleek echter groot fan te zijn van Ado’s rivaal Ajax en na enkele doodsbedreigingen werd besloten om het contract te verbreken.

Fifa 20 dribbelen

League of Legends lentekampioenschap komt naar Rotterdam

Net als drie jaar geleden komt de lentefinale van de League of Legends European Championship (LEC) naar Ahoy Rotterdam. Riot Games heeft het zelf nog niet bekendgemaakt, maar Ahoy heeft zette het al op Twitter.

Op dit moment zijn er twee Nederlanders actief in de LEC, coach Joey ‘Youngbuck’ Steltenpool en midlaner Fabian ‘Febiven’ Diepstraten. Beiden zitten bij teams die tot de top van Europa behoren, de kans is dus erg groot dat we minimaal een van de twee in Ahoy zien spelen. De laatste keer dat het toernooi in Nederland was, waren beide e-sporters ook aanwezig.

Drie jaar geleden werd G2 Esports in Europa voor het eerst kampioen. Youngbuck en Glenn ‘Hybrid’ Doornenbal waren toen onderdeel van dat team. Die eerste is nu coach van Fnatic, terwijl Hybrid ogenschijnlijk gestopt is met professioneel League of Legends. Febiven speelde drie jaar geleden voor Fnatic en won toen de verliezersfinale. Dit jaar speelt hij voor Misfits.

League of Legends

E-sports op zijn snelst

Ajax treft Nederlanders bij FIFAeClubWorldCup

Op 9 en 10 februari is de FIFAeClubWorldCup, een FIFA-toernooi waarin spelers samen met teamgenoten spelen. Onder andere Ajax doet mee aan dit toernooi en het weten nu tegen wie het speelt. De eerste tegenstander is AlNassr FC, waarna ook KiNG eSports en het Nederlandse ECV Esports in de poule zitten. Ajax en ECV Esports zijn de enige Nederlandse deelnemers.

World of Warcraft-e-sport krijgt hogere prijzenpotten

World of Warcraft-e-sport-fans kunnen hun hart ophalen, Blizzard heeft namelijk meer evenementen aangekondigd. In 2019 zijn er toernooien in Europa en Noord-Amerika . Bij elke regio staat er dit jaar zo’n 120.000 dollar op het spel, plus twee globale toernooien van elk 100.000 dollar. Daarnaast kunnen deze prijzenpotten oplopen door in-game aankopen.

Team Liquid verslaat Astralis

Team Liquid heeft tegen alle verwachtingen in van Astralis gewonnen. Met de overwinning wint Team Liquid $100.000, terwijl Astralis als nummer twee $40.000 mag bijschrijven. Vorig jaar ontmoette Team Liquid en Astralis elkaar in zes finales, die werden toen allen gewonnen door Astralis. Astralis deed het vorig jaar sowieso goed, de Deense grootmacht won 14 van de 21 toernooien waar het aan deelnam.

PUBG

Weinig interesse in PUBG-competitie

Een aantal maanden geleden kondigde PUBG Corp. een e-sport-toernooi aan voor onder andere Europa en Noord-Amerika, en de huidige kijkcijfers beloven niet veel goeds. In de OGN Arena, speciaal gebouwd voor Battle Royale-toernooien, was een toernooi voor de competities begonnen. In totaal stond al $100.000 op het spel. Op het hoogtepunt keken slechts iets meer dan duizend mensen.

Op de agenda

League of Legends European Championship – League of Legends
Wanneer: Iedere vrijdag en zaterdag in de vroege avond
Waar: Twitch
Wat staat op het spel: Kwalificatie voor de finales in Rotterdam

Chongqing Major – Dota 2
Wanneer: 19 – 27 januari
Waar: Twitch
Wat staat op het spel: $1.000.000

National PUBG League – PlayerUnknown’s Battlegrounds
Wanneer: 1 februari – 9 maart, elke zaterdag en zondag|
Waar: Twitch
Wat staat op het spel: $1.000.000

Fortnite Summer Smash – Fortnite
Wanneer: 26 – 27 januari
Waar: YouTube
Wat staat op het spel: $400.000

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een potje luguber verstoppertje in Dead by Daylight – Column

Geen nieuwe Dragon Ball Super-afleveringen na Broly-film