in

E-sport Update: Grote toernooien uitgesteld wegens coronavirus


Coronavirus zorgt voor afgelasten e-sporttoernooien

Op moment van schrijven loopt het dodental van het coronavirus richting de vierhonderd. In China worden maatregelen getroffen om het aantal slachtoffers zo laag mogelijk te houden. Het virus heeft ook gevolgen voor e-sporttoernooien. Diverse evenementen zijn namelijk afgelast, terwijl ook CS:GO-spelers Mihail ‘Dosia’ Stolyarov en Rustem ‘mou’ Telepov hun Chinese team hebben verlaten vanwege het virus.

Binnen League of Legends ligt de complete Chinese competitie stil. De League of Legends Pro League (LPL) en de League of Legends Development League (LDL) worden tot nader order uitgesteld, terwijl de Engelstalige verslaggevers ondertussen China hebben verlaten. Zij zullen in hun thuisland verblijven tot de situatie weer stabiel is en de competitie weer opgestart wordt. Overigens wordt in de Zuid-Koreaanse League Champions Korea (LCK) geen publiek toegelaten om spelers te beschermen tegen mogelijke besmetting.

De Overwatch League heeft tevens wedstrijden die in China gepland stonden uitgesteld. Dit jaar was het de bedoeling dat teams thuis- en uitwedstrijden zouden spelen, maar door de ziekte-uitbraak gaan wedstrijden in China niet door. De evenementen van februari en maart in China zijn geannuleerd. Wanneer de wedstrijden worden ingehaald is nog niet bekend. Behalve League of Legends, Overwatch en CS:GO, is onder andere ook het Pokemon Video Game Championship in Hong Kong uitgesteld.

Blizzard verlaat Twitch voor YouTube

YouTube heeft ogenschijnlijk goede zaken gedaan in de strijd rondom e-sport-uitzendrechten. Het videoplatform van Google heeft namelijk de rechten voor de Overwatch League, Call of Duty League en Hearthstone Global Series gekocht. Het gaat hier om een deal die meerdere jaren gaat duren. Hiervoor lagen die rechten bij Twitch, dat in 2018 de uitzendrechten voor de eerste twee seizoenen van de Overwatch League kocht. Er werd toen gesproken dat met de deal liefst 90 miljoen dollar gemoeid was.

Behalve op Twitch werd de Overwatch League ook uitgezonden op onder andere Disney XD, ABC Network, ESPN, ESPN+ en MLG.com, een e-sportplatform dat Activision in 2016 voor 46 miljoen dollar kocht. Behalve de Overwatch League gaan ook de uitzendrechten voor de Call of Duty League en het Hearthstone Global Championship naar YouTube. Wat YouTube heeft betaald voor de uitzendrechten is niet bekendgemaakt. Aankomend weekend gaat de eerste speelronde van start en die kan je hier bekijken.

Flinke prijzenpot voor Rainbow Six: Siege Invitational

Aankomende vrijdag begint het jaar met een knal voor Rainbow Six: Siege-fans. De Six Invitational gaat dan van start en ieder jaar is dat het meest prestigieuze toernooi binnen de game. Vorig jaar stond er bijvoorbeeld twee miljoen dollar op het spel. Competitie-organisator ESL en game-uitgever Ubisoft hebben daar nu echter een schepje bovenop gedaan, de komende dagen wordt namelijk liefst drie miljoen dollar verdeeld.

Het winnende team neemt een miljoen dollar mee naar huis, terwijl de verliezend finalist met 450.000 dollar ook niet hoeft te klagen. Het feit dat Rainbow Six: Siege tegenwoordig zo groot is, is op zijn minst uniek te noemen. Toen de game in 2016 uitkwam was er bijna geen competitieve scene. De afgelopen jaren heeft Ubisoft flink aan de game en de e-sportzijde getimmerd en is Rainbow Six: Siege een van de grotere e-sporttitels geworden. Vorig jaar trok het evenement bijvoorbeeld gemiddeld bijna 120.000 online kijkers. De Six Invitational begint aankomende vrijdag om 16:15 uur en kan je live volgen op Twitch. De finale van het evenement is volgende week zondag om 22:15 uur.

Call of Duty League start met tegenvallende kijkcijfers

Call of Duty Modern Warfare is als spel gigantisch populair, als kijksport scoort het echter niet zo lekker. Tijdens het openingsweekend van de Call of Duty League trok de best bekeken wedstrijd iets meer dan honderdduizend kijkers. Met een gemiddelde van nog geen vijftigduizend online toeschouwers zal Activision-Blizzard dan ook allesbehalve tevreden zijn. Ter vergelijking: het eerste seizoen van de Overwatch League, de andere grote e-sportcompetitie van Activision-Blizzard, trok vier keer zo veel kijkers tijdens het debuutweekend in 2018.

Aankomend weekend is de tweede speelronde van de Call of Duty League, maar de vraag is of de kijkcijfers dan beter zullen zijn. Behalve vaste e-sportconcurrent League of Legends, is dan namelijk ook de Six Invitational. Daarnaast is binnen CS:GO ook de het reguliere seizoen van de BLAST Premier-series bezig. Verder begint ook de Overwatch League aankomend weekend.

Opmerking over slaan van vriendin levert schorsing op

De Portugese CS:GO-speler Ricardo ‘fox’ Pacheco heeft zich flink in de nesten gewerkt. De organisatie van zijn team Giants Gaming heeft hem namelijk voor een maand geschorst na een nare opmerking. Hij vertelde namelijk in een interview dat hij de vriendin van een ex-teamgenoot klappen zou geven als het zijn vriendin was.

Vorige week speelde Giants Gaming een wedstrijd tegen Baecon Gaming voor de Portugese Liga. Na de wedstrijd kwam fox zijn oud-teamgenoot Joao ‘KILLDREAM’ Fereira en diens vriendin tegen. Zij besloten samen een andere wedstrijd te kijken en gedurende die match maakte KILLDREAM’s vriendin opmerkingen en gebaren die fox als irritant ervaarde.

Niet veel later nam fox plaats aan tafel voor een interview en ging hij verder in op het akkefietje. Aan het einde van zijn relaas gaf hij aan dat hij het gedrag van KILLDREAM en zijn vriendin irritant vond. Sterker nog, als het zijn vriendin was dan zou hij ‘een paar tikken’ zou uitdelen en haar de volgende keer thuis zou laten. Giants Gaming was natuurlijk niet blij met de uitspraken en besloot de CS:GO-speler een maand te schorsen en tevens voor diezelfde periode zijn loon in te houden. Ondertussen heeft fox zijn excuses aangeboden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zombie Army 4-review: Dead War – Perfect middelmatig

Ty the Tasmanian Tiger-remaster verschijnt 31 maart op Switch