in

E-sport-update: Nederlander voor tweede keer wereldkampioen Rocket League


In deze editie is er veel Nederlands succes, met onder andere een Nederlandse wereldkampioen Rocket League. Verder komt een Indiase e-sportbond voorbij met wel hele schimmige contracten en rijkt het cheat-probleem in PUBG heel ver.

Nederlander wint wereldkampioenschap Rocket League

Jos ‘ViolentPanda’ van Meurs bewees afgelopen weekend dat hij misschien de beste Rocket League-speler ter wereld is. De speler van Team Dignitas won zondag met teamgenoten Alexandre ‘Kaydop’ Courant en Pierre ‘TurboPolsa’ Silfver voor de tweede keer op rij het wereldkampioenschap Rocket League.

In april werd Team Dignitas, toen nog onder de naam Gale Force eSports, Europees kampioen en afgelopen weekend werd ook het wereldkampioenschap gewonnen. In de finale versloeg Dignitas het Amerikaanse NRG eSports. Die finale was ongelooflijk spannend en pas in een verlenging werd die beslecht, en de beslissende game viel in het voordeel uit van Dignitas.

Door de overwinning verdienden ViolentPanda en zijn teamgenoten $100.000. Door vorige successen speelde het team afgelopen jaar bijna 300.000 dollar bij elkaar. Het wereldkampioenschap werd overigens gehouden in Londen, waar de sfeer gedurende het weekend uitstekend was.

Indiase e-sportbond dwingt spelers tot wurgcontract

Indiase e-sporters die voor hun land willen uitkomen tijdens de e-sport editie van de Aziatische Spelen, krijgen een wurgcontract voorgeschoteld. Een Indiase e-sportbond genaamd het ESFI vindt het namelijk normaal dat spelers hun rechten opgeven om voor hun land uit te komen tijdens de Aziatische Spelen.

In het contract staat onder andere dat spelers altijd en overal beschikbaar moeten zijn om met partners, sponsoren of fans te praten, maar het vervoer naar deze afspraken is op kosten van de spelers. Daarnaast krijgt het ESFI alle portretrechten van alle spelers gedurende het evenement, e-sporters krijgen hiervoor geen vergoeding. Verder mogen spelers zich onder geen enkel beding terugtrekken uit het toernooi. Gebeurt dit wel dan worden alle kosten plus een schadevergoeding op de speler verhaald.

Het rare aan dit hele verhaal is dat India officieel geen e-sportbond heeft. Het ESFI is door de organisatie van de Aziatische Spelen gekozen om India te vertegenwoordigen, maar kent weinig draagvlak onder de e-sporters zelf. Ondanks dat de spelers natuurlijk kunnen kiezen niet deel te nemen, zijn de Aziatische Spelen een grote kans om door te breken en internationaal carrière te maken. De Aziatische Spelen beginnen 18 augustus.

Achtiende Asian Games

Ajax en Feyenoord kwalificeren zich voor WK FIFA 18

Dani Hagebeuk had onlangs nationaal succes door het winnen van de E-Divisie, maar is ook internationaal goed bezig. De ster van Ajax wist tijdens de FIFA 18 Global Series Play-Offs in Amsterdam de halve finale te bereiken. Die prestatie zorgt ervoor dat hij komende augustus mee mag doen tijdens het WK FIFA 18.

Behalve Hagebeuk plaatste ook Feyenoorder Jimmie ‘YimmieHD’ Donkers zich voor het wereldkampioenschap. Tijdens de PlayStation-editie van de FIFA 18 Global Series Play-Offs behaalde hij de achtste finale. De Belgische Stefano Pinna van ECV eSports kwam bij dat toernooi tot de kwartfinale en gaat dus ook naar het wereldkampioenschap. Lev Vinken, Joey Calabro (allebei Ajax) en Ali Riza Aygün (PSV) slaagden er niet in het wereldkampioenschap te halen. Zij kwamen net tekort voor de achtste finale in Amsterdam.

Het wereldkampioenschap FIFA 18 wordt van 3 tot en met 5 augustus gespeeld in Londen. De beste 16 spelers op Xbox en PlayStation kwalificeerden zich voor het toernooi. Alle deelnemers van het wereldkampioenschap kan je hieronder zien.

Professionele PUBG-speler gebruikt cheats tijdens wedstrijd

PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft een langlopend probleem met cheaters. Dat is ondertussen zo erg dat er zelfs tijdens officiële wedstrijden gebruik wordt gemaakt van illegale hulpmiddelen. Tijdens de Europese kwalificatie voor het PUBG Global International-toernooi werd een speler van Team Valhalla betrapt op valsspelen.

Team Valhalla werd tijdens de online play-offs voor de Europese finale derde, maar is nu gediskwalificeerd. Hun speler ‘Steezy’ werd op twee accounts verbannen wegens cheaten. Volgens teamgenoot Hugstar heeft Steezy niets meer laten weten sinds hij betrapt is; net voor de ban bekend werd, liet hij nog op Discord weten persoonlijke problemen te hebben. Team Liquid is de vervanger van Team Valhalla tijdens de Europese finale.

Pubg Global Invitational

Deze week in e-sports:

ESL One: Belo Horizonte – Counter-Strike: Global Offensive

Vandaag begint in Brazilië het Counter-Strike: Global Offensive-toernooi ESL One: Belo Horizonte. Gedurende de week strijden acht teams om een plek in de halve finale van zaterdag. De finale wordt aankomende zondag gespeeld. In totaal wordt er $200.000 verdeeld, daarnaast verdient de winnaar een ticket voor het Intel Grand Slam-toernooi, dat een prijzenpot van een miljoen dollar heeft.

Mousesports is een van de deelnemers tijdens het toernooi. Het Europese team met Chris ‘Chrisj’ de Jong als captain, is goed in vorm en is een van de favorieten om het hele toernooi te winnen. Andere deelnemers in Brazilië zijn onder andere FaZe Clan, Team Liquid, SK Gaming en Ghost Gaming.

League of Legends Championship Series – League of Legends

Aankomend weekend begint het zomerseizoen van de League of Legends Championship Series in Europa en Noord-Amerika. Gedurende achttien weken spelen alle teams twee keer tegen elkaar. De beste teams gaan vervolgens strijden om de continentale titel en een plek op het wereldkampioenschap, dat in september en oktober plaatsvindt in Zuid-Korea.

In Europa is Fnatic regerend Europees kampioen, terwijl Team Liquid de Noord-Amerikaanse titel in handen heeft. Alle wedstrijden worden wekelijks in het weekend gespeeld, vrijdag en zaterdag spelen de Europese teams.

Auteur: Danny van Gend

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E3 PREVIEW Anthem – Vliegen en knallen in een dynamische wereld

Assassin’s Creed: Odyssey heeft grootste spelwereld ooit in AC-reeks